Операция на миома - 5

• 86 093
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Точно за това са ми притесненията ... гоня последния вагон на последния влак . След операцията / трябваше да ми маха 2 миоми субмукозна и субсерозна /   док. каза,  че е махнал само субсерозната и на въпроса ми защо само нея и знаейки,  че  се борим за бебе какво следва , отговорът беше .. ами * правите си опити ..пък като решите ще махнем и субсерозната *.. вчера на контролния преглед  ме застреля с тези 6 месеца и * наложително е да се махне и вътрешната,  защото опити с нея са равни на 0*

# 436
Кой е лекуващия лекар?
Ако не се лъжа, субмукозните се развиват вътре в кухината на матката и майче се махат през влагалището. Затова не са я махнали при лапароскопията, защото отвори ли се веднъж кухината на матката, после още повече се чака.
Колко е голяма субмукозната?

# 437
Субмукозната е 1,8 см, и вече веднъж ми правиха хистероскопия за нея/ друг лекар и друга болница /  и .. не можаха да я махнат .  В момента лекуващият ми лекар е Валери Нецов .

# 438
При възможност потърси и друго мнение и виж ако трябва да се маха, да действате максимално бързо. Да няма после още някакво изчакване.
Колко време се пазихте след първата хистероскопия?

# 439
Това ми беше втора хистероскопия , първата беше само диагностична ... казаха ми,  че тъй като един вид нищо не са махали  няма смисъл да се пазим и аз забременях още на следващия месец, за съжаление в 10 седмица направих спонтанен аборт. Много се притеснявах, но тогова лекуващият ми лекар каза , че миомата няма нищо общо с аборта , просто ембриончето  се развиваше твърде бавно и  явно  нещо не е  било както трябва с него

# 440
Няма ли вариант да се обърнеш към някоя клиника за репродуктивни проблеми. Все си мисля, че те са с една идея по-компетентни по въпросите на забременяването когато има някакви проблеми.

# 441
Мога да проверя вкъщи в документите какъв вид беше моята голяма миома, с която си изкарах бременността. Мисля, че "интрамурална", но за всеки случай ще видя. Тя моята не съм я мислила преди това, защото реално не очаквах бременност, а тя точно през бременността порасна много. Но не ми е попречила, само дето се наложи по-ранно раждане заради нея.

# 442
Няма ли вариант да се обърнеш към някоя клиника за репродуктивни проблеми. Все си мисля, че те са с една идея по-компетентни по въпросите на забременяването когато има някакви проблеми.
Имаме си и репродуктивен специалист , но тя само казва,  че миомата определено е проблем, но не препоръчва 100 % да се махне ,  каза * ами те някои миоми  намаляват по време на бременност , други нарастват , ще я наблюдаваме *  Ние даже  и инвитро правихме, верно неуспешно , но .. едва ли проблемът за неуспеха  беше миомата ... Проблемът стана належащ когато след  неуспешното инвитро забременях спонтанно , всичко беше наред  - в 6- та седмица чухме тонове, в 7- ма вече ги нямаше и според док. миомата беше избутала сакчето.  Сакчето се беше хванало точно до миомата,  а тя е до шийката на матката. Док. каза , че на токова необичайно място, където се беше захванало нашето ембрионче,   по принцип  трудно се износва бременност. Последва абразио .. много кръвозагуба и така ...

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 14:01 от Emma_07

# 443
  • Пловдив
Emma_07, моята история е горе-долу като твоята. И аз с едно неуспешно инвитро забременях естествено с миомен възел интрамурален. В 6-та седмица чухме пулс и направих спонтанен аборт. Едни било от миомата, други не, лично за себе си смятам, че не трябваше да давам да ме бъркат, при положение, че се водех проблемна бременност с възела. Възелът ми нарастна от 5 см. на 8 см. за нула време по време на бременността. След аборта намаля също бързо, извадиха ми два възела с отворена операция - единия 5 см., другия 1 см. и нещо, в обща капсула. И ми оставиха едно от 1,5 см. така за разкош. Защо не са го махнали, не знам. Това, което знам, че субмукозните е, че навлизат в маточната кухина, но според мен те също се махат оперативно през стомаха, защото реално са разположени не в кухината а на матката, просто растат към кухината. Възможно е и забременяването с тях да е невъзможно. Може бременността ти да ги я е увеличила, кой знае. На моя приятел сестрата я оперираха лапароскопски с 12 см. миома и й казаха след 3 месеца да започне опити. На снаха ми също й махнаха и също й казаха след три месеца опити. Първата забременя на 1 година, така че не е критерий. Втората още не може да забременее, а вече гони и тя година. Смятам, че лекарите казват такъв дълъг срок, за да се застраховат. На мен също ми виждат нещо в кухината, днес съм на преглед и да се надяваме, че не е възел. Иначе започнах 43 години и също нямам никакво време и те разбирам.

# 444
Субмукозните са миоми, които са В кухината, не просто растат към нея. Затова операцията през корема не е добра опция, защото трябва да се отваря цялата матка като принсекцио. Моята миома беше 7см. и разположена близо до кухината, затова Док много се притесняваше да не се наложи да я отварят. Имах късмет, че съм се разминала с това. Повечето субмукозни ги махас с хистероскопия през влагалището. По-бързо е възстановяването,  не те режат, като цяло е по-лека процедура. Вече за периода на изчакваме не знам как стоят нещата.

# 445
Здравейте 🙂
Скоро питах , но пак да го направя , че може да се включи някой с още инфо по въпроса ми .

След стимулация по повод ин витро дали може да се очаква увеличение на интрамурален възел (в истмус )

# 446
  • Пловдив
Live_Love, моята миома нарастна при стимулация. Влияят се от хормоните. Затова и при една бременност започват да растат, защото хормоните скачат.

# 447
Emma_07, моята история е горе-долу като твоята. И аз с едно неуспешно инвитро забременях естествено с миомен възел интрамурален. В 6-та седмица чухме пулс и направих спонтанен аборт. Едни било от миомата, други не, лично за себе си смятам, че не трябваше да давам да ме бъркат, при положение, че се водех проблемна бременност с възела. Възелът ми нарастна от 5 см. на 8 см. за нула време по време на бременността. След аборта намаля също бързо, извадиха ми два възела с отворена операция - единия 5 см., другия 1 см. и нещо, в обща капсула. И ми оставиха едно от 1,5 см. така за разкош. Защо не са го махнали, не знам. Това, което знам, че субмукозните е, че навлизат в маточната кухина, но според мен те също се махат оперативно през стомаха, защото реално са разположени не в кухината а на матката, просто растат към кухината. Възможно е и забременяването с тях да е невъзможно. Може бременността ти да ги я е увеличила, кой знае. На моя приятел сестрата я оперираха лапароскопски с 12 см. миома и й казаха след 3 месеца да започне опити. На снаха ми също й махнаха и също й казаха след три месеца опити. Първата забременя на 1 година, така че не е критерий. Втората още не може да забременее, а вече гони и тя година. Смятам, че лекарите казват такъв дълъг срок, за да се застраховат. На мен също ми виждат нещо в кухината, днес съм на преглед и да се надяваме, че не е възел. Иначе започнах 43 години и също нямам никакво време и те разбирам.

Аз навърших скоро 42 ... правим опити от как бях на 38. За субмукозната  миомата зная от тогава /1,8 мм при бременност е стигала до 2,2 см/ ,  ... а за субсерозната - 5 см даже казваха * да,  голяма е, но не пречи* и верно тя не нарастна при бремеността , растеше само субмукозната.  Лошото е , че ако ще  махат субмукозната ще трябва нова операция - 3 та за 1 и също миома , .... първия път казаха -  * ми не може да се маха на много лошо място е * , втория път - уж щяха да махат и двете , махнаха само субсерозната... някак си  вече не  вярвам че ще я махнат, само си правим хистероскопии, лапароскопии и какво ли още не ... без резултат.   И сега се тези 6 месеца чакане .. + предложение за нова операция .. просто не зная , а и не на последно място * ами много сте чакали *  -  тези,  които правят опити и ходят по репродуктивни клиники знаят - няма и месец без ходене при доктор ... т.е. нито съм чакала нито съм неглижирала проблема просто  сме  правили каквото са ни казвали

# 448
  • Пловдив
Emma_07, разбирам те напълно. На мен сега ми сервираха, че имам полип, който и е заел цялата лигавица. Трябвало да се прави хистероскопия. А това ще доведе до намаляне на лигавицата и направо не ми се мисли, да ти кажа. Положението не било розово. Ще ходя и на второ мнение. Накара ме и да пусна B hcg - ми то тоя хормон се изследва при бременност. Ще излезе накрая, че не са ме изчистили като хората ли, какво ли? Направо не знам. Това е положението при мен, вече ми се плаче и те разбирам напълно. Моля те, отиди и на второ и на трето мнение, ако трябва.

# 449
  До  elsefi
Да,  това мисля да направя обаче се чудя  къде ...

Общи условия

Активация на акаунт