Операция на миома - 5

• 86 089
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, само аз ли пия противозачатъчни след 25 дена кръвоизлив? Не виждам да са изписвали на някой друг. Аз си ги пия стриктно, предпочитам тях, отколкото пак проблеми.

# 466
Ами аз моя Дуфастон не съм почвала, защото бях на чая за миома. А и обмислях варианта спирала Мирена хормонална. А ще посетя и др. АГ, да си каже мнението . Но ще трябва някакви мерки да взема, не че изборът е голям...

# 467
Ами аз моя Дуфастон не съм почвала, защото бях на чая за миома...
Чаят си чай, не пречи да си следваш лечението.

# 468
И на мен ми изписаха противозачатъчни при кръвоизлив.

quote author=_Bianka__ link=topic=1009698.msg36517458#msg36517458 date=1522504936]
Момичета, само аз ли пия противозачатъчни след 25 дена кръвоизлив? Не виждам да са изписвали на някой друг. Аз си ги пия стриктно, предпочитам тях, отколкото пак проблеми.
[/quote]

# 469
  • Пловдив
HСЧ, аз съм бивш пушач. Миомата се появи 4-5 години след като спрях цигарите. Simple Smile Ох, аз махнах мимомата момичета, която не ми създаваше проблеми и сега съм с цикъл вече 13-ти ден. Удебелена матка, май и овулация нямам, хормоните ми явно са извън строя сериозно. Гърдите ме болят ужасно, всеки ден ми е като на първи ден от цикъла. А иначе, полип ли е, хиперплазия на лигавицата на матката ли е, идея си нямам и не знам какво да правя. Изчетох доста неща и ми се иска преди някой отново да ме кюртира да се опитам да оправя хормоните. Та, права е НСЧ, не бързайте с идзводите, че миомата Ви създава проблеми. А Дуфастона покачва нивото на прогестерона, така че при ниски нива точно той се пие.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 01:33 от elsefi

# 470
Elsefi, а аз моят цикъл си го чакам и никакъв го няма. Последно ми дойде на 01.03, а сега няма ни помен от него. Дори ПМС липсват напълно. Иначе днес бях на контрола след операцията, без да ме преглежда. Само уточнихме, че резултатите от хистологията са нормални и че кистата ми е била функционална (фоликулярна). Другия месец пак съм при Док, но този път на преглед, да види как върви заздравяването.  Сега само този пуст цикъл ме дразни и се чудя кога ще дойде.!!!

# 471
  • Пловдив
Rocket, не се паникьосвай като мен. На мен ми дойде на 34-тия ден, но ако броя от операцията си дойде навреме. В момента хормоните са разбъркани от операцията, всичко ще си дойде на място. Знам за какво говориш и аз бях така. Сега си гледам ехографската снимка от миналия месец, на 7 ден от цикъла лигавицата ми е 4.33мм. Ходих и на второ мнение на 12-ти ден, лекарката ми каза, че ми е удебелена и била 17мм, а сега й гледам снимката - 13 мм. И беше толкова настоятелна да направим в близко време хистероскопия, а то е хубаво да се прави до 10-ти ден, след това знам, че нищо не виждат. И се чудя да не би само истерията да е голяма. Ще се ходи и на трето мнение, аман от тия лекари, начи.

# 472
elsefi , тази удебелена лигавица как точно се мери, с обикновен ехограф, вижда ли се?
Допускам, че освен миомата, и при мен е станало нещо такова, защото когато ме кюртираха заради полипа, лекарката каза, че доста материал изстъргала, освен полипа.
Ще взема да го почна Дуфастона, че поне малко с кръв да се видя, докато реша какво да правя.
Само се притеснявам, т.к. не съм го пила досега и не зная как ще ми действа, да не почне пък 2 пъти в месеца да ми идва, че то там се броят дните през които се пие.

# 473
  • Пловдив
happy@girl, аз кървя, но не много, едва-едва и по време на цикъл и сега, когато вече трябва да съм след цикъл. Полипът кога ти го махнаха? Удебелената лигавица се вижда на ехограф, хубаво е да отидеш до 10-ти ден след като ти дойде цикълът, след това тя така или иначе започва да се удебелява. Може да направиш диагностично хистеро, само да видят какво е положението, аз поне това смятам да направя, преди да позволя на който и да е да ме кюртира отново. Нищо няма да ти стане от дуфастона - ще ти повиши прогестерона и ще настане хормонален баланс, защото нищо чудно да имаш прогестеронов недостиг и от там да ти идват проблемите. В годините естрогена започва да доминира над прогестерона.

# 474
Няма сигурна теория защо се появяват миомите, но едно от предположенията е, че се случва при висок естроген. А той е свързан с прогестерона, когато не са в баланс едното е високо, другото ниско и обратното.
Затова при нас е логично да имаме нисък прогестерон. Постигането на баланс няма да навреди, напротив.
HСЧ, аз съм бивш пушач. Миомата се появи 4-5 години след като спрях цигарите. Simple Smile
Моята започна да нараства след като ги спрях. Дотогава не мърдаше въобще. В моето семейство всички жени с миоми са непушачки.
Намерих разни статии, че пушачките нямат проблем с тези гадини, затова ми стана интересно дали и при други е така. Направо обмислям да ги почна пак Grin

# 475
  • Пловдив
Хм, цигарите стесняваха май кръвоносните съдове - може би в това се корени обяснението. Мисля си, че въпреки това, не си заслужава, душко. В момента имаш ли усложнения?

# 476
Кюртажът ми бе есента на 2016-та, по спешност. Тя тогава и лекарката каза, че е най-добре хистероскопия.
Но м.12.2017-та, като ходих, било е след 10-я ден, при друг АГ, той самият не ми я предложи тая процедура, а знам, че прави. Ще го почвам аз Дуфастона, пък каквото стане. Най-вероятно имам недостиг на прогестерон, т.к. и за гърдите ми е преписан прогестеронов гел.
А за цигарите - винаги имам в чантата, и запалвам, когато ми се прииска, но не съм активен пушач.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 14:07 от happy@girl

# 477
happy@girl, на мен удебелената лигавица ми я установяват с вагинален УЗ. Извинявай, ако си писала някъде назад, но - с какви размери и разположение е миомата ти? И колко време си пила билките?

След като писах тук и се информирах малко, ходих пак на преглед при моята лекарка, а и на второ мнение при друга. И според двете миомата ми е не по-голяма от 2см, в, цитирам, "десния рог на матката". И според двете не тя е причината за кръвоизливите. Въпреки това почнах с билките (част I и II). Седмица след това ми беше последният цикъл и пак имаше кръвоизливи и пак не можах да мръдна от вкъщи няколко дни, но поне не загубих толкова кръв колкото по време на предните два цикъла и не бях пълен парцал.

Обмислях една диагностична хистероскопия, но гинеколожката ми напомни, че първо трябва да се пусне микробиология, за да не се получи пренасяне на хубавини от влагалището към матката. Пуснах и всичко е наред, обаче се замислих, че преди кюретажа миналото лято такова изследване не ме караха да направя и ми призля.

Та, да обобщя. Не знам дали съм за тази тема точно, щом всички твърдят, че проблемите ми не идват от наличието на миома. Малко се надявах да е от това, защото с точна диагноза има път към разрешаване на проблема, а без - още лутане, губене на време и безпомощност, трошене на нерви и пари. Ама, каквото - такова.

НСЧ, при мен вероятно е голямо съвпадение, но проблемът с кръвоизливите започна, когато след година и половина ежедневно тютюнопушене спрях от раз. След няколко месеца почнах пак. След което отново спрях от раз и кръвоизливите се влошиха. Smile А дали се е отразило на размера на Пришълеца - нямам информация.

# 478
Като я откриха миналата година нямаше 5 см., /расте към органите/, докторът каза, ако ги премине , можем да обсъждаме операция/не че се натискам, ама мислих, че  от нея са кръвоизливите, щом ми махнаха полипа/.  Преди да науча за билките от момичетата тук, /благодаря на НСЧ за указанията за чая/ - първо пих 15 дни отвара от конопено семе по рецепта на баба Ванга, невъзможен кръвоизлив на първия след това цикъл.  После като разбрах за билките, веднага си ги поръчах , и ги почнах, имах известно подобрение,  но после м.12 - пак ад, и реших да ида на АГ/преди това м.08 бях/.
Като отидох тогава, беше се свила 1 см.  и д-рът каза, не е за операция. О.К., не се натискам, но с кръвоизливите какво да правя. Може наистина и да не са от нея. М. 11.17г. почина баща ми, да кажем от стреса.  Но сега м. 03 - пак същото, с извинение все едно ще си изхвърля вътрешностите. Спрях чая временно. Почнах калциум фосфо С и вит. С. Варя си чай от цариче.  
За диагностична хистероскопия съм навита, ако се налага, но т.к. м.12 лекарят не прецени, че се налага, и не ми предложи, ако беше ми предложил, щях да се съглася.  Та сега ще приемам малко хормони, да видя какво ще стане, и пак по доктори, да ми мерят лигавица и пр. и пр.

# 479
happy@girl, съжалявам за загубата ти. Според мен всякакви душевни и ментални разбутвания влияят пряко на хормоналния баланс, а той понякога е крехък и без това.
Също няма нужда от извинения за описанието. От опит - страховито си е и наистина не е нормално да бъде така. И при мен последователността е сходна като при теб - проблеми, полип, кюретаж, миома, проблеми (междувременно нисък прогестерон и плачевно желязо).

Желая ти успех с разгадаването на първопричината.

Общи условия

Активация на акаунт