Операция на миома - 5

• 86 105
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Мисълта ми беше, че не е от чая Simple Smile
Най-вероятно е нещо инцидентно, но може и да е киста или др. причина. Направи един профилактичен ехограф след празниците, за да си спокойна.

# 46
Определено ще отида. Даже сигурно ще си запазя час за София и едновременно ще поискам мнение за миомата. Снощи нещо иначе ме наболяваше корема като на идване, ама днеска ни помен от болката. Ще видим до къде ще го докараме, преди напълно да съм се шашнала 😜

# 47
Здравейте, момичета! За съжаление и аз имам миомни възли и ми предстои операция. Преди 12 години ми откриха в деня на раждането огромен миомен възел, който след раждането изчезна или се е смалил толкова, че никой не ми го откри. Но от 3 години ми откриха отново възел, в началото беше малък, но в последствие започна да расте,сега е 4 см, но ми се появиха и още 3, двата са съвсем малки, но другите два са около 4 см. Отделно ми намериха и много малка киста. За съжаление  получих големи кръвоизливи по време на цикъл и бях с анемия. Затова и след консултация с 2-ма лекаря ми препоръчаха коремна операция, като ще махнат само възлите, не може друг вид операция, защото единият е вътре в матката и е много лошо разположен.Правиха ми изследвания, хормоните са ми наред, през тези 3 години пих всевъзможни билки, тинктури, правих мед,алое и вино, но нищо не ми помогна. Има ли някой отзиви за Хирургиите в град Пловдив, защото съм се насочила там?Месец и половина дали ще ми е достатъчен да се възстановя напълно, защото не искам да лежа много вкъщи? Ще има ли някакви последствия, ако се движа повече отколкото трябва, защото въпреки болките, мисля да се движа повече?Предполагам, че след операцията вливат някакъв антибиотик, колко дни ви слагат системи, мразя иглите и това повече ще ме боли, отколкото болката от операцията:) Притеснява ме обаче факта, че може отново да ми се появят, защото за тези 6 месеца ми се появиха нови 2.

# 48
Prinzesa, ще отговоря на някои от въпросите:
Месец и половина според мен е достатъчен за добро възстановяване. За пълно може би ще трябва малко повече. При всяко положение ще си способна да се самообслужваш, да ходиш на работа, на разходки и да почнеш да правиш някакви упражнения за раздвижване на тялото. След моята коремна оепарция, още на 7-мия ден си ставах и си щъках из нас. Изобщо не е нужно да пазиш леглото в къщи. Аз се разхождах първо в апартаменат, а после и навън.
Хубаво е да се движиш максимално, но колкото ти позволява тялото. Не се насилвай, защото все пак ще си с шевове.
На мен ми влизаха антибиотик само 1 ден след операцията, докато бях в реанимация. По-неприятен беше катетъра и това, че няколко дена мъкнех едни торбички със себе си.
За жалост, според моя лекар, възможността да се появят нови миоми е реална и голяма. Говори с гинеколкога си, ако смяташ да имаш още деца. Може да те сложат на някакви противозачатъчни, които да регулират хормоните докато решите да работите по въпроса за бебе. Така би трябвало поне временно, да се намали риска от нови образувания.

# 49
Rocket ,благодаря за отговора ти! Имам две деца и не мисля да раждам повече;За работата не знам дали ще ми е проблем бързото завръщане, защото работя с малки деца, които постоянно те прегръщат или се бутат в мен и не знам това как ще ми се отрази, но ще видим.Имала съм катетър и при двете ми раждания и не съм имала никакъв проблем, страх ме единствено от иглите, понеже с първото ми раждане се наложи постоянно да бъда на системи и затова питам за антибиотика, надявам се този път да се размина по-леко. Ще пиша като мине всичко Simple Smile

# 50
Prinzesa, супер е, че вече си имаш две дечица Simple Smile Това ти дава не малко свобода в действият. Стискам палци всичко да мине добре и да го оставиш този проблем зад гърба си.

Иначе, аз сега се сетих за нещо. Когато си поръчвах билките за миома по телефона, жената ми каза, че ще ми стигнат за курс от 3 месеца (12 седмици). Да, но аз ги пих 6 седмици и в пликовате ми остана количество за още около 2. А уж ги правех по описание, 2 супени лъжици от пликче (само дето моите лъжици бяха пълни и с връхче)
Дали е възможно да съм предозирала  и да ми се е ошашкал нещо цикъла? Защото вече 5 дена закъснение, а сега по тези празници няма и към кой "доверен" гинеколог да се обърна. Sad

# 51
Rocket,сигурна ли си, че не си бременна? Направи си нов тест? Не ми се вярва да е от билките и аз пиех много пълни лъжици...

# 52
Надежда, задоволително сигурна съм. Откакто ни обясниха, че заради миомата мога да не донося до термин, с мъжът ми много се пазим. Не, че и тогава не стават “грешки”, но имам и два отрицателни теста:)
Просто с всичкото това ходене по лекари последните месеци, нещо ми е дошло в повечко напрежението. Сега дори за най-малкото нещо почвам да се шашкам. Или го отдавам на билките, или на миомата ... накрая ще се окаже, че от стрес самичка си го правя!

# 53
Ох, Ами Дано да дойде скоро Simple Smile.... аз така имах няколко отрицателни теста, прокървяване, болки сякаш ще ми дойде и някъде след първата седмица, теста беше положителен Sad

# 54
  • София
Rocket от билките е най-вероятно закъснението. Аз от както пия билките също имам проблем с редовността на цикъла. Един път ми закъсня с 20 дена.,  а винаги съм била,  точна като часовник. С хормоните съм наред.

# 55
Принцеса, мен ме оперираха коремно и ме вдигнаха на втория ден вечерта да ставам и да се къпя  в болницата. Имах нисък хемоглобин и ми правиха кръвопреливане иначе на същия ден вечерта искаха да стана, но ми пречерня.
Дрена и катетъра ми ги махнаха на втория ден вечерта, след като станах и се бяха уверили, че раната не секретира повече, отколкото е нормално.
На 5-ия ден като ме изписаха се прибрах с обществен транспорт(седнала), вървях пеша около 15 минути, след това още 10. Като се прибрах готвих и пусках перални, нямаше кой да ме смени. На следващия ден изкарах почти 2 часа права (с почивки) да снимам рд на дъщеря ми.
Следващите дни ми се налагаше да излизам и оправям документи за работа и съм вървяла по 30 - 60 минути от едно място на друго. Лесно ще се изморяваш, после се почива.
Болничен ми дадоха 8 седмици, възстановяваш се, аз се върнах на работа след 7-та, но съм в офис и нямам директен контакт с никого от близо. С деца може да ти е по-трудно, да внимаваш някой да не те блъсне, удари ... мястото си е чувствително дълго време.

Успех! bouquet

# 56
Ох,момичета пак ще се побъркам.При последния преглед оплаквам се аз на доктора,че от време на време ме придърпва нещо ниско долу,а той ми вика-виж какво знаеш,че миомния възел е голям трябва да го махнеш.А уж последно ми даде зелена светлина за опити за забременяване.И сега ми насрочи дата за другата седмица.Първо ще си поговорим пак с него каква точно ще е и т.н.Ама само на мен ли ми се струва,че никой не ти обяснява ясно и точно какво и що.То аз повечето неща от вас ги научих.

# 57
Таничка, извинявай, че пак питам, но колко голяма е миомата? И една ли е или са няколко?

# 58
Ами 7 см е една-казват не миома, а възел.Извън матката.Ама как до скоро можеше да си седия с нея и да забременявам, а сега първо да съм я махала.

# 59
Проблемът, по това, което чета и в нашите и в чуждите (английски, руски) сайтове е следният: Миомите имат НЕПРЕДВИДИМО развитие и влияние по време на бременност.
Моята е 5см и досега не срещнах едно мнение да си я “запазя”. Всички казват да я махам.
Единствения ти вариант е да се довриш на един лекар и да се молиш да е компетентен.
Ако правилно помня ти имаш и правен ЯМР. Там нещо се съмняваше в резултатите. Не е лошо да потърсиш второ мнение за разчитане на снимката, защото не ми се струва реално, доктор с ехограф да определи “миомата” по-точно от ЯМР-то.

Общи условия

Активация на акаунт