Операция на миома - 5

• 86 089
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
...казват не миома, а възел...
Синоними са. За едно и също става дума.
Аз износих с такава миома и намаля, не ми пречеше през бременността. Но е рисковано, при мен се получи така, защото бях млада и глупава и не отидох на профилактичен като решихме да правим бебе. Ако знаех, че имам нямаше да рискувам. Според мен е по-добре да се оперираш.

# 61
Да имам ЯМР.Там съвсем друго пишеше.Че миомата е интрамурална.След това отидох при двама други, които отрекоха резултата от ЯМР и техните мнения си съвпаднаха.Просто било грешна ЯМР диагноза.Как стават тия работи?!?Убиха са на снимка и на макет да ми разясняват моята къде е.Проста се учудвам,как допреди две седмици можеше да забременявам,а сега си блъскам главата какво ми предстои.Но събирам смелост и се самонадъхвам да минава по-бързо всичко

# 62
Не виждам противоречие. Моята също е интрамурална (в стената) и расте навън, към коремната кухина.

# 63
...казват не миома, а възел...
Синоними са. За едно и също става дума.
Аз износих с такава миома и намаля, не ми пречеше през бременността. Но е рисковано, при мен се получи така, защото бях млада и глупава и не отидох на профилактичен като решихме да правим бебе. Ако знаех, че имам нямаше да рискувам. Според мен е по-добре да се оперираш.
Моята я откриха по време на бременност и след това последва и аборт.Спомена се че може да намалее след това,като отшумят хормоните от бременноста.Взех си и билка да пия.А докторите бяха категорични-няма как да се смали нито от едното,нито от другото

Не виждам противоречие. Моята също е интрамурална (в стената) и расте навън, към коремната кухина.
Ами небила интрамурална в( стената) а извън матката

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 20:22 от Не се сърди, човече

# 64
При този размер няма особено значение точно дали е интрамурална или субсерозна.
Ако не целиш бременност бих ти дала съвет да изчакаш и пробваш алтернативни методи, но щом ще правите бебе не рискувай, оперирай се и то 6 месеца - 1 г. ще ти дадат зелена светлина за забременяване Hands Plus1

# 65
Защо няма значение?Моля те разясни повече

# 66
Защото е очевидно, че расте, това значи, че през бременността има риск да нарасне още, което да доведе до притискане на матката или други органи, до непълноценни контракции по време на раждане или пък до преждевременно раждане и т.н. Ето тук можеш да видиш различните видове, субсерозна и интрамурална са много близки като вид (освен ако субсерозната не е на краче, но в твоя случай не е).

# 67
Таничка, съгласна съм с мнението на Не Се Сърди Човече. Ако имаш време винаги може да пробваш с алтернативни средства, защото те отнемат такова. Аз съм на 30, без деца и просто нервата ми не издържа, за да го направя.
При всяко положение е добре да вземеш информирано решение. Говори с проследяващия си лекар, нека ти разясни рисковете при бременноста с миома. Това, което мен най-много ме уплаши е възможното недоносване до термин и раждане в ранна седмица.
Когато лекарите оспорват диагнозата от ЯМР го правят на база на самата снимка от апарата или защото според техния ехограф, се вижда нещо друго?

# 68
Моята миома на ехограф беше интрамурал, 10 см, при операция 11 + осхте няколко (5) малки.
Създаваше ми големи проблеми.

# 69
Здравейте, имам миома 4,5 см искам да правя ин витро но ми казаха да я махна че иначе е риск. Мисля да я махна с лапароскопска миомектомия в болница Щерев. Някой оперирал ли се е там, мнения? Благодаря предварително Blush

# 70
  • София
Здравейте, имам миома 4,5 см искам да правя ин витро но ми казаха да я махна че иначе е риск. Мисля да я махна с лапароскопска миомектомия в болница Щерев. Някой оперирал ли се е там, мнения? Благодаря предварително Blush

Аз.
Оперираха ме Димитров и Коновалова.
Доволна съм.

# 71
Таничка, съгласна съм с мнението на Не Се Сърди Човече. Ако имаш време винаги може да пробваш с алтернативни средства, защото те отнемат такова. Аз съм на 30, без деца и просто нервата ми не издържа, за да го направя.
При всяко положение е добре да вземеш информирано решение. Говори с проследяващия си лекар, нека ти разясни рисковете при бременноста с миома. Това, което мен най-много ме упл
Когато лекарите оспорват диагнозата от ЯМР го правят на база на самата снимка от апарата или защото според техния ехограф, се вижда нещо друго?
Ами честно казано имам диск от ЯМР който никой не погледна.Четат само написаната диагноза на лист.И като ме гледат на тяхния си вагинален видеозон виждат че е другаде.

# 72
На картинката, която пуснах се вижда колко еднакво са разположени двата вида, нормално е да не може да се види на ехографа точно кой вид е. Но при 7 см и двата са риск.

# 73
При първия доктор след ЯМР ми даде снимка и ми сочи къде е матката и къде миомата.Втория и той обяснява на макет,че е извън.
Момичета много благодаря за бързите отговори,за съветите и за всичко.Реших се и ще се оперирам.Няма за кога да отлагам.Другата седмица,ще се срещна с доктора да ми обясни как ще протече всичко и влизам за операция.

# 74
момичета , има ли разлика между миома и миомен възел ?
каква е тя и
кое е по доброто ?
soryy невежеството
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт