Нашият човек, Филип, както очаквах се представи добре.Един от малкото адекватни в каста.
Като цяло в началото всички бяха ошашкани, особено първата нощ с официалните дрехи като не очакваха да готвят още тогава.Нямаха време да разучат кухнята и уредите и се получи хаос, което си беше очаквано.Но после вече като отбори нямаха оправдание за лудницата, която сътвориха.Все пак това са хора, които би трябвало да са работили в екип, повечето от които са главни готвачи, т.е. трябва да могат да бъдат на всяка една позиция в кухнята.Че в кухните често има стрес си е вярно, особено в големите и посещавани ресторанти.Все пак влизат много хора едновременно на свободна консумация и ако екипът не се е сработил става една пълна лудница, от което страда накрая клиента.И всичко това със старание да се получи желаното ястие от първият път така както трябва да бъде на вкус и на вид.Менюто на готвачите беше малко, така както е като цяло в по-добрите заведения.Не са имали кой знае какво да учат като меню, но тук трябва да се отбележи, че и демото на менюто все пак беше посред нощ и те наистина не бяха в кондиция да запомнят спецификите на представените ястия.
По принцип, когато се сменя менюто в ресторантите има демо за готвачите, Главният готвач и/или Технологът приготвят менюто и всички гледат и после опитват на вкус.Поне при ММ е по този начин.Тук готвачите нямаха тази възможност, но все пак самото предаване е такова като формат.
За Гичка - аз съм потресена тази жена как изобщо е била избрана, та тя няма никакъв опит.Добре, работи в стол, ама това не е достатъчно за такъв формат.Изтъкна, че готви за 180 ученика.В повечето ресторанти всяка вечер готвят за толкова хора и то на свободна консумация.Да не говорим, че в хотелите, където калкулациите са подобни, защото имат блок маса, но готвят 2-3 пъти на ден за 800-1200 човека за 1 хранене само.В този ред на мисли Гичка не ми се връзва с формата, вероятно е взета за клоун...Жената не знае елементарни неща като поширано яйце и как се приготвя калмар.Но пък не ѝ попречи да приеме похвалата на Виктор за чудесните яйца.Тук Нина беше права, макар да не ѝ симпатизирам.