Трапеза за Нова година

• 87 560
  • 364
  •   1
Отговори
# 150
Имам Въпрос Nature Star
Имате ли идея от къде да сваля (от кой сайт) и да принтирам майтапчийски късметчета за баница, че тази година искам да ги правя аз у дома на принтера, а не да купувам готови...?
П.С. Казвам майтапчийски, защото гостите ми ще са млади хора по на 20-25год
П.С. В краен случай, ще си ги измъдря някак...

Аз ползвах тези Не-късмети:
https://www.nenovinite.com/ne/rubriki/banichni-nekusmeti-1718

# 151
  • Sofia
Преди няколко години си изрязахме късметчета от заглавия в списания и вестници,бяха интересни Blush

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 23:31 от Doli

# 152
Преди няколко години си изрязахме късметчета от заглавия в списания и вестници,бяха интересни Blush

Grinning интересна идея

# 153
Ох много ми харесват некъсметите ,ще ги ползвам Blush
В предвид ,че съм с малко бебе ,малко скучно ще е тази година ,и мъжа ми го "измисли "

-болярска питка
-баница със сирене с късмети и малки банички с праз и сирене
-салати -млечна,руска с шпек, сельодка под шуба (любима за водката) и редена въздушна (за необичащите риба)
-касапски сарми+сос бешамел
-пилешки късчета с гъби и кашкавал (ала Хепи)
-пържени пилешки кожички
-мезета-луканка,суджук,филе елена ,пастърма ,сланина
-толумбички,еклери,торта(купени )

Питката и салатите са готови ,сармите се правят в момента ,другото е бързо .

# 154
Ще посрещаме гости, но всеки има задачи и общо ще имаме млечна салата и салата айсберг с риба тон, вратни пържоли, кюфтета, сърми, питка, баница, торта, ядки, мезета и плодове, ако стигнем до тях. Весело посрещане на новата година и нека е здрава и щастлива!

# 155
  • Sofia
Само с мм ще сме на НГ Confused
Няма да правя много неща както друг път...само баница и сарми,за десерт еклери,баклава и тиквен сладкиш.
Това са ми новите късмети,но май няма да ги слагам...

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 12:23 от Doli

# 156
  • Sofia
На мен ми е ясно, че ще остане храна, ще дояждаме, с някой и друг ъпдейт... Тъкмо свършихме храната от Бъдни вечер и Коледа.
Ама ще сложа повече храна, хем за да е по-различно от ежедневието, но и да е пълна масата, за да посрещнем така Новата година, да благодатна...
Ама пък имам и дете (че и мама ще дойде), виж ако си бяхме двамата с ММ не знам дали нямаше да карам по лежерно..., ама едва ли, като толкова обичам да готвя...  Thinking

# 157
  • В един копнеж!
Хич няма да се напрегна. Салатите ги купих. Само ще донаправя една мексиканска, защото нея най я обичам. Едно бързо месо във фурната. Баклавата е направено снощи. Питка съм взела готова. Питиета има. Точка!

# 158
  • Mostly in my mind
Doli,  страхотна идея е това с изрязаните късмети. Simple Smile
Нашето меню е: салата "Снежанка", зелена салата с чери, моркови и репички, разядка с риба тон от Лидл, домашно мезенце,  капама, баница, домашна лимонада с джинджифил и торта "Червено кадифе".
Весело посрещане!

# 159
При нас ще е класика, защото всички сме преяли - пържоли с пюре, салата и баклава. И понеже ми прилошава вече от пържоли, ще направя разядки - хумус, яйчена, ако не ме домързи - руска салата или гуакамоле. Уф, и баница ще има, която никой не яде.

# 160
И ние ще си караме семейно, площада ни е близо, може да излезем да гледаме Акага, но се съмнявам, че ще ми се иска, след като вероятно ще бъда сериозно преяла...А и се чува от балкона...
Ето я тортичката - малка е, но има и бонбони, а и останаха коледни сладки (неотваряни, просто не съм преценила колко да купя).

Иначе - свинско и морски дарове (основно за мен, понеже не обичам свинско). И разни гарнитури.

# 161
  • Буркина Фасо
дребосъците са готови - катъче, бобец с кис.краставички и лютеница, сухи и млечни мезенца, ядки, баклава и баница с късметче, плодове.
тежката артилерия - капама - преди малко е във фурната.
винце - бяло, розе, цръвено, биричка, ракийка домашарка.

зелените салати са забранени. отнемат място в корема за мръвчетата  hahaha

айде, да е спорна Новата !!!

# 162
Тази година смятах да е по-скрамна трапезата за нова година, но такава муза ми дойде от сутринта, че чак сега седнах. Врътнах първо зелеви  сарми с кълцано месо, после руска салата, мини кюфтенца, торта, пълнени пилешки бутчета, салата снежанка, а в момента се пече и баницата. Малко почивка и ще направя и шопска салата и сервирам. Мм прави питката.

# 163
  • Mediterraneo
Руска салата, разядка с патладжан и катък с печени чушки. За основно има кисело зеле със свинско, кюфтета и пилешки гърди, броколи и карфиол с бешамел и 4 сирена. За десерт- Гараш и баклава. И, разбира се, баницата с късмети.
Много обичам на 1- ви да дояждаме, така че храната не е много. В последния момент се присъединяват трима души към първоначалната бройка, та дано изобщо остане за утре!

# 164
  • Под звездите
Ние от три години не правим вечеря,че не стигаме до нея.Приготвям Снежанка,руска салата,пълнени гъби,сухи мезета,сирена и кашкавали и баница с късмети.

Общи условия

Активация на акаунт