Трапеза за Нова година

• 87 255
  • 364
  •   2
Отговори
# 315
Биле омайно виж на Mikkey салатата, правя почти същата без лимон и само с майонеза Хелманс.https://www.mycookingcreations.com/2021/12/insalata-di-surimi-cу … rioli-mais-e.html
Сега ще пробвам нова рецепта с ролца, яйца, пресни краставици, рендосан кашкавал, майонеза, копър (има и чесън в рецептата, но не съм решила дали ще слагам, по-скоро зелен лук).

Редактирам. Направих мини порцийка от новата салата и не ми хареса тази идея с кашкавала, ще правя обичайната като на Мики, само че с пресни краставички.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 17:14 от Муми

# 316
Ще пека шунка с кленов сироп и подправки, обаче се оказа, че имам само три картофчета останали (мислех че имам резерва в гаража, но сме ги изяли хаха) така че гарнитурата ще е сладки картофи и печен карфиол. За десерт готови неща, довечера късно ще спретна една шведска маса с пилешки хапки, наденички, сирена, плодове, чипс и т.н. да се зоба с винцето пред телевизора.
давайте идеи за трапезата. засега  си знам  само питката и салата снежанка и разни ядки.
 не съм много по месата , така че събирам идеи за ястия без месо.
От празничните ястия без месо най-много харесвам запеканка с ядки и зеленчуци
https://www.youtube.com/watch?v=llv-Jutv7zs

# 317
Благодаря ви.

# 318
За много години мацки. Да сте живи и здрави, все по хубави поводи да си пишем и коледно-новогодишния маратон да зарази още повече съратници.
Ние бяхме поканени в дома на приятели с още 3 семейства, та от мен само питка и разядки. Леко минах.  Нищо не ям аз, че с годините не нося, но ми е кеф да приготвя. Ето ми манжорляците:

Това е спаначено руло, червеното е хумус с цвекло:

# 319
  • Sofia
Красота, Вики! Simple Smile

# 320
  • София /Абсурдистан
Да изтупам темата от прахоляка.
Хайде кажете какво ще е менюто за празника, ако го посрещате в къщи. Аз още нямам идея, но ще си взема такава от тук.

# 321
Нито за Коледа, нито за Нова година имам идея. Ще следя с интерес, ако има предложения в темата. Blush

# 322
За Коледа 3 дни сме у дома със синовете, снахите и внукът ми и т.к. има неядящи месо(готвено и пържоли), а само кюфтета на скара ще има различни ястия:
Салата от печени чушки с праз, оцет и зехтин;
Раздяка с орехи, пасиран чесън, сол,оцет, зехтин и малко студена вода;
Домашна руска салата; сухи мезета;
Св. джолан с моркови, чесън, кромид лук, подправки, печен бавно в кален съд;
Кюфтета на скара;
Картофена салата за гарнитура;
Питка с късмети;
Баници с ръчно точени кори със сирене и с кисело зеле;
Студена пача за мъжката част;
Печени фъстъци, плодове и какъвто десерт донесат децата.
На НГ сме в Старозагорски минерални бани, така че там ще ни готвят и принасят според менюто, а то е( качвам го само ако някой иска да го взаимства като идея):
Скрит текст:

# 323
Нищо няма да готвя, утре и на Коледа ще ме хранят гърците, на НГ ресторант Младост!

# 324
За Бъдни вечер:

1. Салата - червено цвекло, морков, земна ябълка, царевица, маслини, ядки...
2. Салата кисело зеле/туршия
3. Хумус/разядка с авокадо/маслинова паста/ печен чеснов крем с крекери/питка
4. Содена питка
5. Боб с кисело зеле
6. Тиквеник
7. Плодове

# 325
  • софия
За нова година традиционно ще има руска салата, мезета, баница с късмети, торта, за основно пиле по някаква рецепта, кюфтета на скара и сарми.
Ние сме почитатели на традиционните ястия

# 326
За Бъдни вечер направихме:
Зелеви сарми
Пълнени сухи чушки с ориз
Пълнени сухи чушки с боб
Боб в гърне
Баница
Тиквеник
Ябълков щрудел
И малко по-късно питката.

# 327
За Нова година традиционно у нас- Руска салата в мултикукъра😁. Имам и домашено кьопоолу, ще му сложа майонеза за разядка. Ще направя питка. За основно смятам да направя рулца от пилешко с бекон. Харесаха ни вчера и ще ги повторим, че стават лесно.
https://youtu.be/hLWJUaX9zpU?si=l5PF_ad_80TvBLD1
Баницата е ясна, ама май ще минем без десерт.

# 328
  • Mostly in my mind
Аз мисля да направя млечна, картофена, брускети, баница, мезета и за основно вероятно скара, ако изобщо имаме основно..Blush Ще сме си семейно и няма особено да се втелясвам.

# 329
  • Mediterraneo
И аз няма да се втелясвам. Ще вечеряме и към 22 ще излизаме, няма да има софри до след полунощ.
Задължително ще направя баница с късмети, другото още не съм го измислила даже.

Общи условия

Активация на акаунт