В момента чета... 56

• 80 982
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Венка, наистина Шейбон и Франзен пишат съвсем различно, така и трябва Simple Smile Може би ги свързваш двамата, защото аз ги обичам ужасно и съм в състояние да говоря многочасово за тях ахахахха. Описанията на Прага и Голема в "Невероятните приключения" са страхотни, обаче и Ню Йорк не е за изпускане там като атмосфера, ще видиш.
Лу, наистина очаквах същи Франзен заради теб. До такава степен, че даже и резюмето за Кавалиър и Клей не ми повлия да мисля, че ще е нещо друго Sweat Smile. Та в този ред на мисли се изненадах от романа, но не неприятно Simple Smile За Голема търсих инфо в интернет, но друго се сещам сега - главните герои измислени личности ли са или са реални хора, имаш ли идея?

# 361
Така като гледам "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" събират бързичко читателска аудитория и тръгва да диша във врата на "Разказът на прислужницата", "Ние, удавниците", "Изумление и трепет" и "Свобода" hahaha

# 362
  • Scotland
Тази вечер ще приключа с Ишигуро и утре и аз ще започна 'Чернобилска молитва"

# 363
Продължавам със "Сянката на вятъра". Да видим дали ще се харесаме със Сафон, подготвила съм си и трите части, които са налични електронно, та ако си допаднем ще ги карам една след друга.

На мен като стил на писане ми допадна. Чете се леко и лесно.
Самата история обаче не ме впечатли кой знае колко...  Може би аз имах прекалено завишени очаквания предвид всеобщото мнение за книгите на Сафон.
Не съм чела другите части.

Започнах "Мечокът и Славеят".
Засега и тя не ме впечатлява.
До към 60 страница съм и нищо особено интересно не се е случило. Стилът на авторката не ми допада.

# 364
  • София
Приключих Човекът, който не беше убиец.
Не останах кой знае колко доволна - мудно действие, не много интересен случай, предвидими развития... Себастият така и не ми стана симпатичен, единственото което ми държа вниманието беше
Скрит текст:
кое  ще се окаже детето му.. и дори разкритието беше банално направено
Simple Smile По-натам ще дмам шанс и на втората книга от поредицата, но вероятно ако тя не ме грабне поне малко повече, ще оставя поредицата.

Сега започвам Джонатан Стрейндж и Мистър Норел на Сузана Кларк, която от доста време отлагам, всъщност повече от година. Simple Smile

# 365
  • Belgium
Венка, наистина Шейбон и Франзен пишат съвсем различно, така и трябва Simple Smile Може би ги свързваш двамата, защото аз ги обичам ужасно и съм в състояние да говоря многочасово за тях ахахахха. Описанията на Прага и Голема в "Невероятните приключения" са страхотни, обаче и Ню Йорк не е за изпускане там като атмосфера, ще видиш.
Лу, наистина очаквах същи Франзен заради теб. До такава степен, че даже и резюмето за Кавалиър и Клей не ми повлия да мисля, че ще е нещо друго Sweat Smile. Та в този ред на мисли се изненадах от романа, но не неприятно Simple Smile За Голема търсих инфо в интернет, но друго се сещам сега - главните герои измислени личности ли са или са реални хора, имаш ли идея?

Венка, ако питаш за Сами и Джо, измислени са Wink Но в книгата се появяват съвсем реални личности като Орсън Уелс, Салвадор Дали, Хари Худини и един от най-известните създатели на комикси - Стан Лий Grinning

# 366
  • Варна
Вчера получих "Сянката на вятъра", да видим на мен дали ще ми хареса. Сега чета Рекс Стаут - "На вратата се позвъни".

# 367
  • София
Венка, ако питаш за Сами и Джо, измислени са Wink Но в книгата се появяват съвсем реални личности като Орсън Уелс, Салвадор Дали, Хари Худини и един от най-известните създатели на комикси - Стан Лий Grinning
Да, за тях питах, благодаря Simple Smile Шейбон доста умело вплита тяхната история заедно с тази на реалните личности и вчера сериозно се замислих дали пък не са истински. Чета романа и си мисля, че това е една много приятна приключенска книга; писана в стила на класиците, но със съвременно звучене.

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 11:57 от Вени***

# 368
  • Belgium
Токова пластове има тази книга, че не е истина просто Simple Smile Всеки може да си открие неговото нещо вътре - дали ще е Ню Йорк през 40-те и 50-те години, дали ще са комиксите, дали ще е военната пропаганда и рекламата или пък истинското приятелство между двамата главни герои, което оцелява независимо от изпитанията.

Адски ме радва, че същевременно е ужасно четивен роман. Комбинацията "Пулицър" и четивност невинаги върви ръка за ръка хихихихихи

# 369
  • Варна
На английски ли е четете или на бг?
Питам, защото я имам електронна на английски и не знам дали да не е по-добре на бг?
Има разлика предполагам.

# 370
Приключих Човекът, който не беше убиец.
Не останах кой знае колко доволна - мудно действие, не много интересен случай, предвидими развития... Себастият така и не ми стана симпатичен...

Втората и третата книга са по-интересни като сюжет. Само Себасиан е все така противен и разгонен пръч, даже още повече.

Скрит текст:
Много е пресилен образът му, твърде нереален. Кошмарите му в един момент, вместо да будят съчувствие, стават досадни, както и скачането му на всичко живо от женски пол. Обсебването от дъщеря му (голямата) пък е толкова плитко, че няма накъде повече. То следене, то ревност... Чак пък толкова!  Stop Много пресолен образ, та чак нагарча. Иначе криминалните истории са добри, другите образи горе-долу прилични, само този Себастиан защо е толкова преекспониран, не знам. Направо ми се иска да го вкарат в някоя лудница и да се свършва с тази мъка – неговата и нашата.

Четвъртата още не съм я чела, та не мога да коментирам.

# 371
  • София
Абе той да си е разгонен, не ми пречи, всъщност и противен не ми е - скучен ми е, никакъв, кошмарите му от сега са ми досадни... това продължава ли?

# 372
  • София
Питам, защото я имам електронна на английски и не знам дали да не е по-добре на бг?
Има разлика предполагам.
Зарибихте ме и мен с тази книга. Ще я чакам електронно, че доста се поохарчих покрай Коледа. А ако не ти представлява трудност няма да се разсърдя, ако ми я изпратиш.
Скрит текст:

# 373
  • Belgium
Има разлика предполагам.

За "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" ли питаш? Аз съм я чела на английски, но ще си я препорочета и на български. Вени я чете на български Simple Smile

# 374
  • Варна
Има разлика предполагам.

За "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" ли питаш? Аз съм я чела на английски, но ще си я препорочета и на български. Вени я чете на български Simple Smile
Да, за нея.

Общи условия

Активация на акаунт