В момента чета... 56

• 81 663
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
И аз ще внимавам много повече какво казвам. Наистина не се усетих, че ще се възприеме като спойлер, беше усещане, което имах през цялото време докато четях книгата и така и го споделих без никакви лоши намерения. Извинете ме още веднъж!

Между другото в книгата има стршно много грешки, липсващи думи, думи с раменени места и т.н., за бг изданието говоря.

# 541
  • Mediterraneo
Ех, преигравате, точно пък за тази книга, с това заглавие, което наистина предполага хепи енд!
Не ми пречат спойлерите, освен ако в момента не чета точно тази книга. Иначе че съм мярнала нещо за някоя книга, минава- заминава, кога ще я почна, че да си спомня подсказка...
Аз приключих Дъщерята на пазителя на спомени- много ми хареса! Много пълни образи, рядко попадам на такива. За мен акцентът е точно върху образите, а не върху действието.
Сега чета Пощенската картичка на Лия Флеминг. На 35% съм, засега съм много увлечена, дано не затъпее по някое време!

# 542
  • Разпиляна във въображението
Разочарована съм от "Балканска сага" на Мишу. Започна добре, но после...
Започнах "Машина за ангели" на Харкауей. Нещо тегаво. Стилът ли куца, но едва добутвам 30 страници. Може ли мнение за книгата?

# 543
  • София
Аз много бавничко напредвам с "Пръстът, който те сочи". Книгата исторически криминално-мистериозен роман, а действието се развива в Англия по време на Реставрацията. Интересна е определено, само да имах повече време за четене!

# 544
  • София
Започнах "Машина за ангели" на Харкауей. Нещо тегаво. Стилът ли куца, но едва добутвам 30 страници. Може ли мнение за книгата?
За мен това е книга, която оглавява личната ми класация за Малинки. Пълен потрес е стилът!  Едва се чете. Лично аз се инатих до към 100-ната страница, но после я зарязах. Има потребители, които са я преборили и са я прочели цялата. Floren ми я беше разказала в скрит текст - като идея звучи интересно, но с това отчайващо зле изпълнение се пречупи всякакво желание у мен да я прочета.

# 545
Явно ще търся скрития текст на Floren и да продължавам към следващата.

# 546
Прочетох "Принцът на мъглата" на Сафон. Не ме впечатли особено, но не беше и разочарование. Мисля, че беше точно каквото ичаквах - интересна юношеска книга. Съзнателно реших да прочета първо тези му книги и след това да посегна към Гробището.
Сега започнах "Играч първи, приготви се". Интересно начало, стилът ми допада. Сигурна съм, че тази книга ще ми хареса много. После можем да отидем с големия ми син да гледаме филма.

# 547
И на мен не ми харесва да научавам предварително как свършват книгите, въпреки че понякога и аз включвам спойлери в моите ревюта... За "Чудо" съм прочела доста коментари оттук-оттам и някак не очаквам класически хепиенд, честно казано.

Аз прочетох "Ще се удавят в сълзите на майките си" на Юханес Анюру и си мисля, че е заслужила да бъде наградена. Тематиката е доста актуална - тероризмът, нарастващата враждебност към емигрантите и всичко чуждо и различно. А и вече споменах, че книгата, поне според мен, може да се определи като антиутопия - модерен жанр напоследък. Доста е мрачна, разказва как би могла да изглежда Швеция след 15 години, ако развитието на нещата продължи като досега (а и не само Швеция, предполагам, а всяка държава, в която има значителен процент бежанци и емигранти, потомци на емигранти и хора с различни религии - в днешно време все повече държави отговарят на това определение). Засяга се например въпросът как се стига до радикализация сред децата на емигрантите, как се чувстват родителите на тези младежи, как се чувства човек, който наистина е с по-различно име, външност и религия, но е роден и израсъл в съответната държава, ходил е на училище, търси си работа или дори си е намерил и на никого не пречи, но гледат на него като на потенциален враг. А също и докъде може да стигне преследването на различните в стремежа да се защити държавата и обществото.

Сега си се върнах на "Праскови за кюрето" и "Инес, моя душа".Simple Smile

И да кажа също, че "3 минути" на Руслунд и Хелстрьом вече излезе и я препоръчвам много горещо, дори ако не сте чели "3 секунди".

# 548
Сега започнах "Играч първи, приготви се". Интересно начало, стилът ми допада. Сигурна съм, че тази книга ще ми хареса много. После можем да отидем с големия ми син да гледаме филма.

На мен много ми хареса. Забавлявах се, въпреки че не съм почитател на игри и не съм гледала почти нищо от споменатото в нея. Нямам търпение за филма. Надявам се на финала му да разбера отговора на въпроса, който остана в мен след като прочетох книгата, макар че за себе си имам предположение.

# 549
  • София
... "Ще се удавят в сълзите на майките си" на Юханес Анюру ...

Cioccolata, тая още я няма на български, нали?

# 550
Планира се за догодина.

# 551
  • Belgium

Ужасно ми е любима "Играч първи", говори ми директно на нърдската душа Grinning С нетърпение чакам филма, ще се гледа на кино.

Мен пък това "Чудо" така да не ме блазни, че няма накъде повече. А няколко приятели ме ръчкат да я прочета. Ще се помая още малко.

Не помня с кои книги се отчетох последно тук, така че ако повтарям някое заглавие извинете Flushed

"Крадецът на орхидеи", Сюзън Орлийн - нехудожествена книга за субкултурите на колекционери на орхидеи и други редки растения. Донякъде ми беше интересна, защото не знам нищичко по темата. Но като цяло смятам, че щеше да бъде много по-добре текстът да си беше останал статия за списание, какъвто е бил първоначално. Разтегнат на около 300 страници на моменти отегчава.

"Далечна светлина", Софи Лагуна - историята на малкия Джими Флик, дете от аутиситичния спектър. Много ми е любима, написана е прекрасно, тъжна, но адски необходима история. Това че се развива в Австралия е допълнителен плюс за мен, обичам тази страна.

"Камъните падат, всички умират", Линдзи Рибар - средна работа. Тийн история, с нелоша идея, но писането е слабичко и предвидимо. Плюсът е, че е тъничка и се чете бързо.

"Разговори с моята котка" - това НЕ си го причинявайте по никакъв начин. Казвам го от гледната точка на любител на котки. Такава тъпотия не бях чела скоро - клиширана, предвидима, на места малоумна и то не защото котката говори. Като стигнах до епизода, в който котката убеждаваше главната героиня да стане вегетарианка, вече знаех, че ще дам 1 звезда. Без да имам нищо против вегетарианците.

В момента чета "В кафенето на екзистенциалистите" - бавно четиво от 500+ страници, което обаче вдига IQ-то с по 5 пункта на страница.
Приключвам и "Момичето от Бруклин" на Мюсо, но за нея ще пиша по-нататък, че стана чаршаф Grinning

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 19:19 от Лу

# 552
  • София
Явно ще търся скрития текст на Floren и да продължавам към следващата.
Мисля, че беше в тазгодишната тема за Малините. Floren беше номинирала книгата там и я помолих за кратък преразказ.

# 553
  • Варна
Да се похваля, че взех, че си намерих една книга, която търся от години. Ами като съм запомнила грешно името - тя била Изкушението, а аз търсех Изкуплението ooooh! И се чудех как е възможно Гугъл да не е чувал за нея. Не е нещо особено, любовен роман с малко свръхестествени елементи (преход между минало и настояще), но ми беше направил впечатление, а не помня историята с точност и исках да го препрочета (аз обичам да препрочитам книги). Та така, доволна съм. Купих си и Далечна светлина.

# 554
Аз започнах "Прелест" на Мацантини.  Съвсем в началото съм. 

Общи условия

Активация на акаунт