Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 713
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • София, България
Така аз имам друго запитване.
Аз май съм единствената от тук, която спазва точковата диета и някак си сигурно няма да премина на друг режим без значение още колко диети изскочат из интернет пространството.

Та моята дилема е следната. Аз нямам проблем с минусите. Те са всеки ден. Но ме притеснява фактът, че бях чела, че е здравословно да се отслабва по 4кг за месец..., а понеже аз от 2 януари до днес 10-ти ... реално тепърва навлизам във втора седмица, а аз вече съм 4,9 кг надолу. Сиреч 5 да си го кажем.

Да премина ли в режимът на диетата за задържане на килограмите и да почна пак с ограниченията следващия месец? Или просто да си продължавам да си го карам, както до сега и колкото си отслабвам - толкоз. Не искам да отслабвам прекалено бърже , за да няма после виснали кожи и простотии...

# 496
Така аз имам друго запитване.
Аз май съм единствената от тук, която спазва точковата диета и някак си сигурно няма да премина на друг режим без значение още колко диети изскочат из интернет пространството.

Та моята дилема е следната. Аз нямам проблем с минусите. Те са всеки ден. Но ме притеснява фактът, че бях чела, че е здравословно да се отслабва по 4кг за месец..., а понеже аз от 2 януари до днес 10-ти ... реално тепърва навлизам във втора седмица, а аз вече съм 4,9 кг надолу. Сиреч 5 да си го кажем.

Да премина ли в режимът на диетата за задържане на килограмите и да почна пак с ограниченията следващия месец? Или просто да си продължавам да си го карам, както до сега и колкото си отслабвам - толкоз. Не искам да отслабвам прекалено бърже , за да няма после виснали кожи и простотии...
В началото на всяка диета всеки източва първо задържана вода, обикновено р рамките на 2-3-4 литра, зависи как се е хранил преди диетата.Та, най-вероятно и при теб е така...след източване на водата, кг почват доста по-бавно да падат.
Освен ако не тежиш над 200+ кг, няма как да продължиш да слабееш с 5 кг на седмица.

Посмъртно не можеш да качиш 1 кг мазнини за един ден.
Но всеки си знае...дерта.

# 497
  • София
Tissi, на отслабването ще му намалеят темповете. Водата се сваля по-различно от мазнините. Аз бих си продължила с режим за сваляне и бих видяла какво се случва, пък тогава да реагирам.

# 498
  • София
Посмъртно не можеш да качиш 1 кг мазнини за един ден.
Но всеки си знае...дерта.

Не са мазнини, да, но не означава, че лесно ще бъде махнат или че човек не изглежда по-зле. Аз по празниците качих 5 кг, не всичко е мазнини, но и няма да бъдат изчистени за времето, за което са качени, а и тялото си става безформено, ще отнеме доста време, докато изглеждам поне като преди.

# 499
Мазнини не, само казвам че ще си остане траен този килограм

tissi, точковата диета е вариант нисковъглехидратна диета, не се яде нищо по-различно от НВД, Дюкан, Японското чудо
сваляй си сега, тъкмо ти е тръгнало  Peace

# 500
  • София, България
Благодаря ви, момичета, набързо взех решение да си продължа с режима и да не се притеснявам. А аз вода постоянно си имам... Живях 3 години на тропически остров и от там си изградих навик да пия дооооста вода. Обикновено за вечеря 1,5л бутилка с вода е гръмната. Та все си мисля, че няма опасност да се дехидратирам  .. Та колкото и да чистя, аз все ще си наваксвам

# 501
  • Козлодуй
tissi, аз дълго време съм я спазвала точковата преди 10-тина години се наричаше диетата на руския елит защото единствена позволява алкохол и то водка заради ММ той пие затова тази диета избрахме, аз не понасям алкохол та тази диета ми присърце Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=763621
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=763621

# 502
За Пулса само да кажа - това е цената на месечната карта, АКО подпишете едногодишен договор и евентуално платите сумата на куп за цялата година. После, при изтичане на договора, ако забравите да си го прекратите той се подновява автоматично за следващата една година и т.н. Simple Smile

Духче - това ти е от ПМС-то и със сигурност ти пада захарта. Хапни нещо сладко и не тренирай на гладно, докато не премине. И аз съм така на всяко ПМС. Затова ми е трудно да стоя без въглехидрати в този период. Имам чувството, че всеки момент ще припадна някъде.

Съни - щом е за прочистване е добре. Можеше да пробваш и Емилова - нейните режими също действат много прочистващо и тонизиращо за тези, които издържат на напрежението Simple Smile

Пвачева - успех ти пожелавам с диетата. Изглежда добре и мисля, че скоро ще се похвалиш с резултати Simple Smile

Тиси - вече са ти отговорили, но да кажа и аз. Не знам от колко кг. стартираш, но определено първо изхвърляш водата и тези почти 5 кг. освен са основно това. А пък и са доста мотивиращи, така че продължавай напред - със сигурност ще намалее темпото. Освен това, щом диетата ти е близо до Дюкан се приготви, че ще сваляш доволно, че даже и предоволно. Една моя приятелка свали 30 кг. за 3 месеца с него. Аз лично не мога да я спазвам, заради манията ми по сладичкото, но който пази такъв вид режими си сваля стабилно. ММ също едно време е свалял с нея, но той не е пил достатъчно вода и е стигнал до Пирогов на системи. Та сега не иска и да чуе - иначе щеше да се втали за отрицателно време Simple Smile

Мадър - цяла сутрин си мисля за теб и се сетих да ти предложа следното - пробвай да се мериш веднъж месечно и когато видиш задоволителен резултат си направи един хубав подарък. Нещо, което ще те зарадва. Примерно един фризьор, грим и излизане някъде на вечеря, за да се почувстваш красива и секси. Или някакви нови дрехи, които да ти стоят добре, ново бельо и т.н. На всяка малка победа си прави по един подарък и така ще се чувстваш добре и мотивирана за още такива преживявания Hug

И така - аз си направих аеробиката и се чувствам уникално. Малката не ми е давала ядове - даже скачаше на съседния степер до мен и й беше много забавно. Усещам, че нещата вървят в правилната посока - чувствам се леко и ефирно, пълна с енергия и определено много положително настроена. Решила съм скоро да скоча до НАЙК-а, за да се уважа с един нов комплект за спорт. А за пролетта съм си отделила една нескромна сума за сериозен шопинг и много ще се радвам, ако успея да намаля размерите и да се сдобия с бански на половинки и нови дънки.

п.п. Имам си аз една мечта, която много бих се радвала да осъществя. Много искам, като стана на 40 /след 2,5 години/ да съм в добра форма и да си направя една професионална, леко провокативна /но много леко/ фотосесия с всички екстри - прическа, грим и т.н. Дори съм измислила да я кръстя "Една жена на 40" Ако успея ще съм много горда със себе си Blush

# 503
Лейди, сигурна съм, че ще ти се случи.
Аз засега мисля от другата седмица да почна на плодове и зеленчуци доколкото мога, плюс чай. Но няма да успея на техния режим, много гадно ми се струва. В крайна сметка, ако не успея, ще си стоя 'мръсна'. А и Емилова за мен е твърде хард. Не мога аз така.

# 504
Аз опитах да правя една детоксикираща програма на Здравей миналата година. С извинение, това за мен са едни отвратителни бъркочи от хиляди плодове и сурови зеленчуци. Издържах около 2 дни, като втория просто не приемах почти нищо, защото беше гадно. Има и по-вкусни начини да се отслабва  Laughing Току-що излапах едно кремче с копринена текстура от авокадо, извара, протеин и какао, мисля, че ще съм сита дълго време. Чакам с нетърпение кангото довечера. Приятна вечер и на вас!

# 505
  • София, България
Лейди, така е, но да не мислиш, че аз съм напълно обърнала гръб на сладкото... хич даже. Набарах си на био щанда едни нисковъглехидратни барчета само за 0.69лв. бройката. 3 бройки такива да изям са ми само 8 грама въглехидрат, а аз на ден трябва да ям по 40 грама... Дали не си купих 12 броя щом ги видях и сега, ако реша и ми се дояде сладко ще посягам към тях... пък и палачинки с кокосово брашно също си правих, а също са доста нисковъглехидратни, 3 палачинки само 6,2гр въглехидрат. Обичам тази диета, защото ми дава свобода да изграя с менюто, но все пак ме насочва към правилната храна. 

# 506
Ох, Тони, как точно го описа за бъркочите. Има хора, които с това се хранят и име е вкусно, за мен не е, още с прочитането го разбрах, няма да се мъча и ден. Мога да пия чая и да си правя други смутита, или да ям салата, или плодове.

# 507
Момичета, броя калории,трябва да приемам по около 1000 на ден за да сваля 8кг за 75дни,  някой може ли да ми каже колко калории са 300 гр салата от зеле...в един сайт здрявословно.нет са 180, а в едно ппеложение на телефона са 234, в крайна сметка кое да гледам, вие къде следите калориите на храните?

# 508
  • Козлодуй
ако е с моркови 300 гр са 459
аз ползвам този: https://portal.combyte-bg.com/foods/ но много рядко защото си имам везна анализатор на хранителните стойности и тя ми  казва но и нея не ползвам много но сега ще ми се наложи Simple Smile
Ако е само зеле 75

# 509
  • София
Салата от зеле може да включва дресинг, зехтин и тн, смятай си продуктите сама, примерно - 300 грама сурово зеле и половин супена лъжица зехтин.

Ако нямаш опит с гладуване, трудно ще изкараш 75 дни с толкова малко калории. Не знам какво ти е теглото, но има калкулатори, които не показват по-малко от 1000 ккал на ден т.е. дори и да го спазваш, има вероятност да не ги постигнеш.

Общи условия

Активация на акаунт