Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 743
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Желатинът е трудно усвояем, затова е по-добре да е хидролизиран.

Какво означава това?

Разграден до някаква степен. Просто купуваш хидролизиран желатин. Флекси е най-популярният продукт на пазара.

Ясно, благодаря!

# 361
Отчет след първи ден на овесени ядки: 150г ядки на три приема с раст мляко 3 чаши от 250 мл (смесено: бадемово, соево) и 6 сушени сливи.

Резултат: без промяна, но вчера не съм ходила по голяма нужда. Обикновено така се случва при мен като сменя режима.

За това пък се чувствам сита и доволна.

Движение, по няколко слънчеви поздрава от двата вида от Аштанга йога на почти всеки час.

Днес, продължавам по същата схема

Добавки само Mg, B6

# 362
  • София
Овесените ядки са новото НвВМ хаха Браво, група! Да доложите после има ли минуси!
След контузията около маратона, ми изписаха колаген, та пих хидролизиран. Много кратко, защото трябваше на празен стомах, а при мен такова положение почти няма:)
Изтупах от прахта вендузите за целулитен масаж. Като знам едно време що месище влизаше при вакуума, направо се поклоних пред огледалото хаха Ама его, още си е там. Поне се успокоявам, че не е до слаб или дебел, щото в съблекалнята е пълно със солети с целулит.

# 363
  • here, there, everywhere
И аз от уте се почвам. С вендузите също. Аз ги правя с кокосово масло за хлъзгането. Кожата ми е много суха и се надявам да помогне в 2 посоки. Упражненията ще са в домашни условия, че мразя фитнес. Храната ще е 25 % въглехидрати, 40% мазнини и 35% протеин

Колаген взимам всеки ден.  Аз имам хидролизиран, витал протеинс, но съм чела, че разликата с обикновения не е токова фрапантна за усвояването ( цената е друга бира). Аз го взимам за кожа и срещу бръчки. Факт е, че коляното спря да ме боли от него.

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 06:51 от Nuclear

# 364
Привет, момичета! Нова съм, следя ви от скоро. От 20 до 35 год. килограмите ми варираха между 50-57 кг. без диети, без ограничаване на храни и без спорт. Тялото ми е стегнато и дори ме питат спортувам ли. От 5 години ( сега съм на 40 ) имам чувство, че качвам от въздуха. По празниците менютата бяха многостепени, от вкусни по-вкусни. Днес се качих на кантара и не можех да повярвам какво съм си причинила. До сега се успокоявах, че съм 60 и нещо, преди празниците бях 65-6кг., сега съм 70кг.Cry Край! От днес съм без скадко, без тестено и храна след 17ч. няма да приемам. Дано да успея да сваля празничните килограми. А след това бих искала и още - кг. До лятото ако мога да бъда 60-62кг. би било чудесно.
Хубава вечер и лесно постигане на желаните килограми Kissing Heart

# 365
Аз завърших вечерята с шоколад.  Cry Хапнах и парче шунка за някакъв баланс, но си се чудя на акъла защо си го причинявам...  Cry Толкова ми е приятно да съм по-слабичка, защо сама провалям усилията си?!

_Feelme_
, добре дошла и успех с постигането на целта ти!

# 366
  • София
Добре дошли на новите!

Имам си нова любима салата и мисля да си я правя за вечеря. Тя включва домати, печени червени чушки, печен патладжан, настърган морков, малко запечено сирене и орехи и чесън. Жалко, че ми свършват печените чушки, а така да не ми се пекат.

# 367
Аз съм на ВМ-НВ + 3 пъти седмично водна аеробика,ще видим до къде ще го добутам, надявам се до края,защото както някой беше написал по-горе "писна ми да съм дебела". А имам и ИР, ей така за щастие Grinning  ама няма какво да се прави, ще се мъча, но 2018 ще отслабна! Обещала съм на себе си да свалям на месец 5 кг!
Успех на всички!

# 368
  • София, България
Аз от днес тръгвам на водна аеробика, имам вече шапка за плуване и бански, аз си карам на точковата диета, та пак ни приличат диетите... Но смятам да почна с 2 пъти на седмица, че в момента съм без работа и не знам колко ще отнеме...., но като започна работа може да го кача и до 3 пъти седмично 

# 369
Добро утро момичета

Добре дошли на новите момичета

Успешен старт на водната аеробика и на двете. Това ми звучи интересно. Аз съм скарана с плуването, обаче та едва ли някога ще го пробвам. Чакам да разкажете как минава

Тони - вчера след ранната вечеря ММ донесе в нас една топла, прекрасно ухаеща, домашна баница от баба му. Целия апартамент замириса на нея. И да ти кажа честно мина ми през ума да посегна, обаче после си помислих "Не съм гладна в момента - защо да си го причинявам?. Ще я хапна, ще ми хареса и няма да мина само с едно парче. После ще се чувствам виновна, ще ми се подуе корема, ще задържа вода и утре пак ще съм подута. Няма смисъл!" И не хапнах.

И така - отчет и от мен. Ден трети днес от моята си диета. Чувствам се много добре.
Меню от събота и неделя:
Закуска - /9.00 - 10.00 ч./ 70 гр. овесени ядки, 30 гр. сушени червени боровинки, 250 мл. прясно мляко 1,5 % и 1 с.л. мед
Вечеря /17.30 ч./ - печено пил. бутче със зелена салата

Общо калории за деня около 900 - 1000

За днес закуската ще е същата, а вечерята ще са 2 бъркани яйца без мазнина с малко шунка и сирене + зелена салата. За сега ще стоя далече от кантара да видим другата седмица дали пък няма да ме изненада приятно Simple Smile

Успешна седмица на всички от мен Hug

# 370
Аз завърших вечерята с шоколад.  Cry Хапнах и парче шунка за някакъв баланс, но си се чудя на акъла защо си го причинявам...  Cry Толкова ми е приятно да съм по-слабичка, защо сама провалям усилията си?!

Защото химичният баланс на тялото ти те кара да постъпваш "така или иначе".....    Grinning

Една от големите ни самозаблуди е, че можем да контролираме телата си и това, което се случва с/в тях.Всъщност, е точно обратното, телата ни контролират почти всяка наша емоция, постъпка....провокирани от промяната в химичното равновесие, вследствие на ВИДА изядена храна.
За да няма "гафове", трябва да има баланс в тялото.А той се постига с добра, балансирана и истинска храна.

Добре дошли на новите и Успех!   Hands Plus1

# 371
Бийпс, какви са ти вендузите (абе ти си голям пич) Wink
Та за вендузите? Все ми се виждат скъпи, видях в китайския магазин на женския пазар стъклени, които са ми по джоба, дали са ок?
И аз почнах аката на целулита - не че имам много, ама по-добре е без хич Grinning Имах де, като спрях да спортувам и между краката се появиха бабунки, сега като почнах пак спорта и почнаха да се изглаждат, та си взех душ гел на кройтерхоф и от крема им съм доволна.

Един страничен въпрос, ама няма кого да питам... менструални чашки ползвали ли сте и какво ви е мнението?

# 372
  • София
Ей, Духче, да се видим да те черпя нещо бе Simple Smile Така ми вдигаш акциите от рано, че съм сигурна колко хубав ден ме чака! Ми какви са, обикновени вендузи, май от магазин "Самоздрав" (може онлайн, а в Халите имат магазин). Ето ги https://www.samozdrav.bg/anticelulitni-silikonovi-venduzi, но определено по-малко пари дадох 5 години назад.
Ползвам същия гел на Кройтерхоф, а менструалната чашка ми е в топ 3 откритията на живота! Не знам как съм живяла 30+ години без нея хаха. Лейдикъп ползвам от 3 години вече, и спортувам, и на море ходя, никъв цикъл не може да ме спре Simple Smile Скачай и хич не се чуди!

Амурче, какво да го правя тоя химичен баланс бре? Както се заклех у дома да не влизат ядки, така вчера печените бадеми в черупка в Кауфландия бяха намалени на 50% и да не казвам какво последва...Какво иска да ми каже това тяло с тия бадеми идея си нямам, но ми иде да го размажа! хаха

Започвам с 6 км бягане днес и се надявам да не омажа пейзажа до довечера; засега съм приготвила едно кисело мляко и голяма салата домат, краставица и маруля с едно печено бутче накъсано вътре.

Добре дошли на всички в темата и успехи!

# 373
Хахах е това е приказка вече. Казваш кога и къде Wink
Ам ясно! Отивам до ремедиум да си избирам. Онзи ден видях там чашки, сега ще ги разгледам обстойно.
Ааа за бадемите специално съм чела, че за ПМС и цикъл (де що има за тия състояния съм изчела, вчера пак си купих и масло от вечерна иглика) ги препоръчват заради магнезия и изобщо препоръчват да се хапват по малко (за мен е около 10-20 гр., "малко").
Аз не съм съгласна с тая работа за химичния и биологичния баланс. Така де, съгласна съм, ама и психическия си оказва влияние... Брей вчера като изпратих дисертацията, така до сега вино никога не ми се е пило Simple Smile))))
Бийпс, а серума пробвала ли си го? Доста по-скъп е от крема и душгела

# 374
Темата за целулита ми е още далечна на мен. Една по една битките мисля да ги карам. Първо килограмите и релефа, после всичко останало.

Второто впрочем пак го отлагам. Beeps, сигурно другата седмица ще дойда в залата. Снощи, като се прибирахме, катастрофирахме доста неприятно и сега трудно си движа врата. За цицините по главата и натъртванията не коментирам. И то това са травмите с колан. Момичета, слагайте колани винаги, просто за съжаление видях разликата с и без от първо лице.

Няма да се меря днес. Вчера, като се прибрахме, за здраве пийнахме вино, замезихме малко, а и не ми е до килограми сега.

За менструалните чашки съм чувала, чела, мои познати имат и ползват. Знам колко е хубаво и за околната среда и за всичко, но мен ми е, как да кажа... гнусничко. Аз и тампони по тая причина не ползвам. Може би бих пробвала на басейн/море.

Общи условия

Активация на акаунт