ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 865
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Не се заяждам, направих си труда да погледна и сравня. Според повечето сайтове, които предлагат Mutsy Igo (не е конкретно към Mimsiii, просто прочетох последно нейния пост), шасито с коша тежат около 13.8-14,5 кг. Освен нея още много мнения прочетох и в тази тема, и в онази за количките, в които се подчертава, че полските колички и по-евтините марки са тежки. Количката, която съм харесала (засега) е полска и тежи (шаси и кош) 14.8 кг. Не ми се струва толкова голяма разликата...

Пак казвам, не се заяждам, само сравнявам, защото и аз искам да направя добър избор и доста внимателно чета мненията на майки, които вече имат деца.

При всички случаи няма да е Mutsy и CAM, поне не нова, защото наистина ми се струват неоправдано скъпи (а и не ми харесват десените), дори втора ръка са над 600-700 лева.

Относно количките втора ръка. И аз ги оглеждам, но много ме спира следното размишление. Вероятно някои от вас не карат нови коли, а втора употреба от Европа. Та като си купихте колата, след регистрация какво беше първото, което направихте (или мъжете ви)? Обслужили сте я. Сменили сте масло, ремъци, филтри, накладки (някои сменят и дисковете), не дай Боже - лагери, но със сиурност сте сменили гумите ... Дааа, онази част, която се износва мнооого бързо. Ходих на живо да видя една САМ втора ръка, за да убедя мъжа ми, че си струва. Само, че останах изненадана. Гуми и лагери - за смяна, иначе става само за легло Simple Smile
Не става дума за външен вид, а за това, че повечето колички втора ръка (не всички и ако имате късмет ще намерите в добро състояние) стават за ползване, но трябва да си ги "обслужите". Но докато за колата може да намерите добри отстъпки с количката не е съвсем така. Четирите гуми за този САМ и два лагера щяха да ми струват 170 лева (без доставката). Количката струваше 750. Не бих дала толкова за нещо втора ръка.

Мнение, не го приемайте като упрек към когото и за каквото и да било.

Това, което ме води в избора на количка е:
- гуми, по-големи, по възможност задните да са помпащи се
- тегло
- да се сгъва лесно
- да се събира в багажника (за щастие и на двете ни коли са големи багажниците, но пък са високи, т.е. количката трябва да е с добро тегло)

В този ред на мисли, бихте ли препоръчали нова количка, по-лека от 14 кг, която да струва до 550-600 лева Simple Smile

# 616
Mimsiii поздравявам те за избора на количка Simple Smile наистина Мутси са страхотни.
От голямото ми момче, което ще е на 2 години и половина, когато се появи бебчо, имам Mutsy Evo. Това е най- добрата инвестиция, която направих за първото дете. Дечко беше в нея до година и половина и количката не е мръднала, удобна, лесна за прибиране (основно сама се придвижвах с колата). А като малко бебе, детето предпочиташе да спи в коша за новородени, отколкото в креватчето си. И е много лесна за сваляне на тапицерия и пране в пералния, просто няма нито един минус тази количка Simple Smile единствено съжалявам, че продадох кошчето за кола Safe 2 go, но ще дебна намаленията на Бебемания през Март.

# 617
Аз почти не съм ползвала количка докато децата бяха бебета - слингът ми беше по-удобен, повече съм ги ползвала след годинката, защото често прекарваме много време навън, далеч от жилището, та в много ситуации ми е важно да има къде да дремнат, или как да ги откарам до нас, когато са се изморили и вече нямат сили за нищо. Така че не мога да съм много полезна с препоръки за конкретни модели, подходящи за новородено.

Искам да отбележа обаче, че освен килограмите много зависи какви са гумите, качеството на лагерите и т.н. Първата ни количка беше 5.5кг - Graco CitySport, втората ни е Baby Jogger City Versa - 12кг. 12 килограмовата съм я бутала натоварена с двете деца (малкото седнало в голямото и вързани заедно с коланите - на 2г и 4г) след дълъг ден в парка + доста багаж в коша. Дори така натоварена беше по-лесна за бутане, отколкото Гракото само с дете около 10кг. Baby Jogger-ът ни обаче е за 6м+, така че не става за новородени. Обяснявам ситуацията, само за да поясня, че килограмите не са единствен показател за това, колко лесна за бутане е една количка и дори колички с еднакво тегло може да се окажат доста различни като изискване за усилие.

Тъй като Baby Jogger бяха много скъпи тук, си я поръчах от Щатите, намерих я в ebay нова, но с цвят от предишна година(който пък всъщност доста ми харесва Simple Smile ). За конкретната количка имаше опция да си доплатя митата при заплащането в ebay и количката пристигна директно вкъщи, без да се занимавам с освобождаване на митница, около седмица след поръчката. Не за всеки артикул има такава опция за съжаление, но се намират. С допълнителнате такси за мито и доставка, които бяха почти колкото цената на количката, пак ми излезе почти наполовина на тукашната цена. Така че препоръчвам да огледате цените и в чужбина, ако сте се спрели на конкретен модел и марка, особено от по-скъпите колички. Особено ако не държите на актуална колекция понякога се намират учудващо добри цени. 

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 13:47 от ada123

# 618
За количка - засега съм се спряла на Sonic Espiro. Изглежда удобна и е лека - няма 9 килограма, а това ми е особено важно при избора.
За раждането - твърдо съм за нормално раждане ако обстоятелствата не предполагат секцио. Заради глезотии, че боли, не бих се подложила зорлем на операция. С дъщеря ми родих много леко и бързо. Е, имаше си болка накрая, но в момента, в който бебето излезе, забравих че съм раждала. Буквално можех да стана и да си тръгна. Без шевове, без дълго и тежко възстановяване. Много се надявам и сега да е така. Малко се депресирах като прочетох, че при повече от 5 години между ражданията усещането е като раждане за първи път 😁😁😁

# 619
За количка - засега съм се спряла на Sonic Espiro. Изглежда удобна и е лека - няма 9 килограма, а това ми е особено важно при избора.
За раждането - твърдо съм за нормално раждане ако обстоятелствата не предполагат секцио. Заради глезотии, че боли, не бих се подложила зорлем на операция. С дъщеря ми родих много леко и бързо. Е, имаше си болка накрая, но в момента, в който бебето излезе, забравих че съм раждала. Буквално можех да стана и да си тръгна. Без шевове, без дълго и тежко възстановяване. Много се надявам и сега да е така. Малко се депресирах като прочетох, че при повече от 5 години между ражданията усещането е като раждане за първи път 😁😁😁

И аз гледах такава, но ми се стори, че има само лятна или за след 6 м.
Ако греша, моля те качи линк да погледна Simple Smile Мерси Simple Smile

# 620

И аз гледах такава, но ми се стори, че има само лятна или за след 6 м.
Ако греша, моля те качи линк да погледна Simple Smile Мерси Simple Smile

Няма зимен кош, но има пълно легнало положение, което е същото. Освен това за лятно бебе няма да е нужно кошът да е закътан като т.нар. зимни кошове. Има покривало при нужда. Така разсъждавам аз, но още не съм я видяла на живо какво представлява. Засега ми е фаворит

# 621
Здравейте момичета, понеже гледам че вече се коментират колички, а какво ще кажат мамите които вече имат по едно две дечица за кошарите. Кой размер ще препоръчате 60/120 или 70/140?
Аз съм ползвала само то малките, после директно минахме на детско легло.

Аз почти не съм ползвала количка докато децата бяха бебета - слингът ми беше по-удобен, повече съм ги ползвала след годинката
Аз слинг така и не съм ползвала, имаме кенгуру, но мен доста ме уморява носенето му, или просто моите деца си бяха тежички. Ако не греша спрях да го ползвам след 5ия-6ия месец, като и преди това съм го слагала само ако ходим на разходка на места неподходящи за разходка с количка.

# 622
Момичета,мисля,че ми излиза херпес на устата?Кажете лек.Може ли да ползвам крем срещу херпеси Aцик ?

# 623
Момичета, бебешките кошчета и седалките за коли имат срок на годност. Имайте го предвид като купувате такива втора употреба! Трябва да е изписана датата на стикер отдолу на кошчето. Проверявайте я за да сте спокойни за сигурността на бебето!

# 624
https://www.roshko.bg/cam-compass-detska-kolichka-col-132-2018
Аз съм си харесала тази количка за сега. Все още не съм я виждала на живо. Посъветваха ме за лятно бебе да не взимам зимен кош, но все пак гледам да пада по-ниско сенника, така че да се затваря максимално плътно при нужда. Другото което съблюдавам е да има напълно легнало положение. Това което ме притеснява са колелата, изглеждат ми
много малки поне на снимката. Другото са килограмите - 5.8кг, като чета тук темите за количките сякаш мамите предпочитат  по-тежички, поне 10. Споделете мнение.

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 07:09 от rozi4ka222

# 625
Аз почти не съм ползвала количка докато децата бяха бебета - слингът ми беше по-удобен, повече съм ги ползвала след годинката
Аз слинг така и не съм ползвала, имаме кенгуру, но мен доста ме уморява носенето му, или просто моите деца си бяха тежички. Ако не греша спрях да го ползвам след 5ия-6ия месец, като и преди това съм го слагала само ако ходим на разходка на места неподходящи за разходка с количка.
Има разлика в механиката на носене между слинг и кенгуру - в слинга тежестта на бебето е по-близо до носещия и се усеща по-малко, отделно от това се разпределя значително по-добре. А и при редовно носене се свиква плавно с нарастващата тежест - отделно, че винаги съм носила бебе + багаж в раница. Аз ползвах слинг първите месеци и ергономична раница след това. Не е толкова до тежки бебета, колкото до подходяща носилка, защото моите съм ги носила и след 2 годишна възраст при нужда. Голямото, което по принцип върви по-едро, съм го носила до към 15кг без драма. Е разбира се, на тази възраст е от време на време при нужда, а не непрекъснато, както е при новородено.

За мен лично слингът и ергономичната раница са едно от нещата, без които просто не мога - голямото ми дете имаше нужда да е непрекъснато на ръце през първите месеци и го носих в слинг у дома и навън. Второто пък беше почти породено (2 години точно им е разликата), а батко му не ходи на ясла, и ми беше много по-лесно да се придвижвам с него в слинга, докато гоня батко му Simple Smile С третото пак така планирам, защото все още гледам двете си по-големи деца (които ще са на 3г и 5г като се роди) - просто слингът ми пасва на моя начин на живот Simple Smile Плюс това ходим доста по планини и други места, които са непроходими с количка (включително голяма част от София е трудно проходима според мен Wink ), та за мен е незаменимо удобство.

Но разбира се, за други майки може никога да не бъде нужен или само в много редки случаи, точно както се е получило при вас.

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 09:18 от ada123

# 626
Здравейте, бъдещи мами реших и аз да се включа във вашата хубава тема. Моят термин е за 28.07. Честито на всички ви и лекоо бременеене..
За мен все още е много рано да гледам за колички, мисля да изчакам с всички покупки...
За да разведра малко темата искам да ви питам как са сексуланите ви отношения по време на бремеността?

# 627
Момичета,вие към коя козметика сте се насочили за бебоците ?

# 628
Flushed
Здравейте, бъдещи мами реших и аз да се включа във вашата хубава тема. Моят термин е за 28.07. Честито на всички ви и лекоо бременеене..
За мен все още е много рано да гледам за колички, мисля да изчакам с всички покупки...
За да разведра малко темата искам да ви питам как са сексуланите ви отношения по време на бремеността?

На първото дете бях по-активна, сега ако ме пита човек мога да си издържа и без него! Мъжът ми доволен и предоволен , когато съм в настроение за секс. Хем гърдите са ми по- големи, хем непрекъснато съм влажна Flushed
А иначе съм малко тъжна- почти от цял месец не съм била на преглед. Даже не усещах от два- три дни нито придърпвания , нито нищо от към бебчо, все едно не съм бременна! Знам , че е нормално , но все пак си се притесних малко. На 08.02 съм на преглед и искам да знам вече , че всичко е наред и пола много искам да знам-ей така от чисто любопитсво!

# 629

Добре дошла 151515! 😊
И аз не съм привърженик на ранните пазарувания! Ще започна да гледам за легла и колички най-рано началото на юни! 😌
В креватните отношения сме гола вода! От хормоните ли е, не знам, но съм супер докачлива и като се скараме за нещо с мм, не му говоря с дни, а камоли секс. Иначе желание не ми липсва. Все още не съм наедряла до толкова, че да ми пречи, но преди месец някъде имах инцидент с кървене точно след едно джаскане в леглото от моя страна. Доста се поизплашихме тогава. За щастие нямаше последствия освен насъбрала се кръв в матката и имахме забрана за интимни отношения за две седмици, докато се изчисти. Сега всичко е наред, но все пак съм предпазлива! 😊

Общи условия

Активация на акаунт