Хитринки за всякакъв случай - тема 16

• 109 740
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Миришеща пластмаса съм слагала в камерата на хладилника и имаше ефект. Ако имаш много място, пробвай.

# 166
  • София
Миришеща пластмаса съм слагала в камерата на хладилника и имаше ефект. Ако имаш много място, пробвай.
Във фризера ще й се напукат частите.

# 167
Здравейте, моля за помощ не мога да почистя едни петна от разтворим сок на килима, ще съм благодарна, ако някой има някакви предложения. Сока е  бил червен, пробвах с сапун за петна и вениш.

# 168
Здравейте, моля за помощ не мога да почистя едни петна от разтворим сок на килима, ще съм благодарна, ако някой има някакви предложения. Сока е  бил червен, пробвах с сапун за петна и вениш.
Пробвай с Тест веро.Аз така съм махала упорити петна

# 169
Ще пробвам , благодаря!

# 170
  • оттам, откъдето започва България
Тест-гел също е много силен. Винаги имам у дома, защото добре се справя с всякакви петна.

# 171
Само контейнера за вода, как ще се напука ако е сух?

# 172
Така, да споделя едно откритие и Благодарност!
Както и да помоля за съвет.
Първо Благодаря на мамите, които ме светнаха за чистенето и миенето с вода с прах за пране на опушена мебелировка. Обещах да споделя и след почти месец се сетих, но Да, имаше ефект. Flowers Hibiscus Хиляди Благодарности. Flowers Hibiscus
А сега за откритието - може и тук някоя да е споменала, но аз лично го намерих в нета и снощи го пробвах-
Става дума за мазно петно. Конкретно в  случая е зимна, шушлекова ръкавица, и грейка от шушлек, "хубаво" наклепани с мазнина. Естествено, тя си е изпрана, но буквално се бях примирила, че ще ги хвърлям ( а са си скъпички).  Хитрината е, да се намаже с паста за зъби, да се остави да изсъхне, и след това да се
Изпере.
 Аз лично ги пуснах на 30° за час. Днес мога да кажа, че няма едно петно. Което много ме радва.
И накрая за съвета- който търся.
Имам проблем с подредбатата на прибори за сервиране в кухнята.
След неприятен инцидент, в кухнята остана само едно чекмедже, тясно и дълбоко. Дълго време слагах приборите в пластмасова поставка, нагоре. Но напоследък започна да ми лази по нервите. В чекмеджето държа прибори за готвене, и не е удобно да сложа отгоре прибори за сервиране. Приемам всякакви идеи за подредбата им.

# 173
Органайзер за прибори за чекмедже.

# 174
Органайзерът е за вилици и лъжици, останалите домакински прибори пак са накуп в моето чекмедже.
Имам 2 чекмеджета, които са широки и дълбоки. Пълен хаос е понякога в тях. Старая се да помня кое къде слагам.

# 175
Разгредах ги, много преди да пиша тук. Няма толкова малък да се побере в моето чекмедже. А дори и да намеря, тогава пък трябва да изкарам приборите за готвене извън чекмеджето.
Сега ми хрумна, че мога да ги подредя в красиво панерче и да ги покрия с покривчица, като в ресторант.
Уф,  че мъка. Голяма досада е, да няма широки чекмеджета.

# 176
За петното от сок на килима, ако е червено бих пробвала първо с лимонтузу. И след това с Тест.

# 177
Аз не бих рискувала с лимонтузу. То избелва и може да се получи петно, което дори и с веро или друг препарат няма да може да се махне.

# 178
В предишната ми кухня изобщо нямахме чекмеджета и ползвах вертикални органайзери за кухня от този тип: http://zebrahome.bg/aksesoari-za-kuhnq/sushilnik-za-chinii-organ … bori-surface.html.

# 179
  • София
Само контейнера за вода, как ще се напука ако е сух?
Много лесно, свиване, разширяване...не е задължително разбира се, но е вероятно. Пластмасата на машината не е предвидена за минусови температури.

Общи условия

Активация на акаунт