Хитринки за всякакъв случай - тема 16

• 109 691
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Иначе от содата и от оцета се получава обратен ефект в хладилника. Миризмата става непоносима, въглена абсорбира лошите миризми. Моя съвет е да не държиш сирена, риба и други по-ароматни продукти в отворени съдове в хладилника. Макар, че едно саламурено сирене, ако го затвориш, може и да мухляса.

# 241
  • до най-прекрасния мъж
Ползвам само сода, обезмирисява добре, сменям в месеца 1 път.

# 242
и на мен ми е проблем миризмата в хладилника. Имам над 20 стъклени кутии - малки, големи, кръгли, правоъгълни, плитки, дълбоки всякакви. Нищо не оставям открито и пак някаква миризма на хладилник циркулира постоянно. Имам и сода в пакет, специално направена за обезмирисяване на хладилници, сигурно я имате и в БГ (изглежда като едно кръгче, като ароматизатор за кола се лепва някъде из хладилника). Все тая. Мирише си вътре и това ....

# 243
При мен също е точно тази миризма, уж всичко ми е в кутии. Много рядко оставяме нещо открито. За сиренето процедирам така: първо купувам около 300-500 гр. за 1 седмица да свърши и второ в една кутия правя нещо като саламура вода+сол и слагам сиренето в тази кутия и  после я затварям. По този начин издържа седмица, въпреки че веднъж престоя и две

# 244
Ако има миризма при съвсем чист току що измит хладилник мoже миризмата да от фреона.
А някои хладилници имат контейнерчета отзад на гърба в които се събира кондензна "вода" от едно маркуче свързано с вътрешността. Веднъж го видях това на един наш хладилник, беше пълно със разсипан соев сос от преди доста време... Може да се вади и да се мие.
Ако има миризма от сирене или някое месо слагам чашка с кафе на зърна.

# 245
  • до най-прекрасния мъж
Саламурата за сирене трябва да е толкова солена, че яйце, потопено в нея, да изплува колкото 5 ст. Тогава може да издържа сиренето със седмици в нея. Ако е безсолна, сиренето омеква и се разваля.

# 246
Възможно е сиренето да ги прави тези миризми, дори и да е качествено.
Аз много рядко купувам и то по 150-200 гр. и почти веднага го вкарвам в употреба и съм нямала упорити миризми в хладилника.
Много често държа отворено кисело мляко  вътре точно за обезмирисяване.
Не знам дали върши работа, но във форума го бях прочела.
Иначе съм убедена, че най добра работа вършат разрязан домат, краставица, кора или парче от диня.
Като излязат дините, винаги оставям някоя коричка да се мъдри вътре.

# 247
Прясно мляко, оставено в чаша също обезмирисва.

Сиренето, ако се наложи да стои по-дълго време, го нарязвам на кубчета и го заливам с олио или зехтин, дафинов лист, чесън, мащерка или други подправки, поставям в стъклена тенджерка и издържа повече от месец без да мирише.

# 248
напоследък купувам сирене в саламура, в кутия и нямам проблем с миризми.

# 249
Здравейте,
Кажете моля,с какво да изчистя перваз от гранитогрес,нацапан с латекс?  Също така,с какво почиствате фуги?

# 250
  • WonderLand
Латекс боя ли имаш предвид, или онази гумовидна субстанция? Ако е боята - топла вода + малко абразив (бинго ов, цив, роли) + грубата част на гъбата.

# 251
Здравейте дами, моля дайте ми съвет с какво да изчистя бяла изкуствена кожа, става въпрос за детска количка, пробвах да изпера свалящите се части, но петната си стоят предимно пръски от кал, някой има ли идея с какво биха излезнали?

# 252
Днес сутринта изпробвах една хитрина за изхабена мивка, от която страшно съм доволна, понеже сега мивката ми е като нова.
Облепих я с тоалетна хартия, полях отгоре леко с белина и оставих за повече от час. Всъщност, пишеше 30 минути, но докато ошетам спалнята и хола, мина час
Grinning След това обилно изплакнах с гореща вода и в резултат наистина светна
мивката... Grinning  Успоредно с белината в банята, оставих прозорци и врати отворени и в момента вече не мирише на белина.
П.с. Пропитата тоалетната хартия с белина, пък хвърлих в тоалетната, като след десетина минути пуснах водата, в резултат стана страхотна реакция с водата и самата т. чиния. С минимум усилия почистих две наведнъж Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 09:44 от Анонимен

# 253
Какво ще рече "изхабена мивка" ? Simple Smile

# 254
Мивка в непърва младост. Joy На повече от десет години е и е преживяла два ремонта на банята и ремонт на жилището,  след които никой не се е опитал да я изчисти добре.  Съответно от стоене прашна и мръсна, плюс опита на свекърва ми  да я изчисти с четка с адски твърд косъм се получи една прекрасна захабена мивка. Днес обаче всичко изчезна. И това след три години редовно миене с различни химикали. А то една белина била предостатъчна...

Общи условия

Активация на акаунт