ПП. Мислиш ли, че родителите на момчето не са готови да помогнат с каквото могат?
То оставаше и пари да дава за ремонтите на бъдещите си свекъри, да не е малоумна?
А за родители, които най-безсрамно ползват детето си за финансов донор, мисля само лоши неща и е видно от бързането им, че предчувстват как скоро кранчето ще спре и гледат да форсират нещата. И с право се притесняват, защото им е ясно, че както лесно се води да вади пълномощни, да му се натрапват решения за ремонти и да плаща тлъсти сметки, така ще е и занапред, само че вече друг ще определя правилата. Сигурна съм, че се пукват от яд и мислят единствено как да измъкнат максималното, защото познавам такива гадни хора и знам как до последно се държат за златната кокошка.
Защо изискват само от сина? Ако имат уговорка всички заедно да си стегнат имотите, нито изискват от дъщеря си, нито пък те самите имат някакво намерение да участват. Искат да им се направи и толкоз.
И бъдещата му жена, особено при официално обявен годеж, има повече право да взима решения относно доходите му, а родителите му абсолютно никакво. Те ще стават семейство и тя трябва да е наясно с финансите в това семейство.
И е съвсем в реда на нещата да не бърза с чуждия ремонт, защото и да го завършат роднините му ще се нанесат в ремонтираното жилище, те пак в неремонтирано и не тяхно на всичко отгоре. Повече от ясно е, че приоритетите ѝ няма да включват ремонта, като първостепенни.