С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 514
  • 800
  •   1
Отговори
# 690
  • при късмета
И да, вие наливате заедно, а тя не само че не налива, а се чуди как да подлее вода.........

ПП. Мислиш ли, че родителите на момчето не са готови да помогнат с каквото могат?

То оставаше и пари да дава за ремонтите на бъдещите си свекъри, да не е малоумна?
А за родители, които най-безсрамно ползват детето си за финансов донор, мисля само лоши неща и е видно от бързането им, че предчувстват как скоро кранчето ще спре и гледат да форсират нещата. И с право се притесняват, защото им е ясно, че както лесно се води да вади пълномощни, да му се натрапват решения за ремонти и да плаща тлъсти сметки, така ще е и занапред, само че вече друг ще определя правилата. Сигурна съм, че се пукват от яд и мислят единствено как да измъкнат максималното, защото познавам такива гадни хора и знам как до последно се държат за златната кокошка.
И аз останах с такова убеждение за свекървата, от казуса.
Защо изискват само от сина? Ако имат уговорка всички заедно да си стегнат имотите, нито изискват от дъщеря си, нито пък те самите имат някакво намерение да участват. Искат да им се направи и толкоз.
И бъдещата му жена, особено при официално обявен годеж, има повече право да взима решения относно доходите му, а родителите му абсолютно никакво. Те ще стават семейство и тя трябва да е наясно с финансите в това семейство.
И е съвсем в реда на нещата да не бърза с чуждия ремонт, защото и да го завършат роднините му ще се нанесат в ремонтираното жилище, те пак в неремонтирано и не тяхно на всичко отгоре. Повече от ясно е, че приоритетите ѝ няма да включват ремонта, като първостепенни.

# 691
Уиш, ако дъщеря ти нямаше наследство, как щеше да й купиш апартамент? Имаш ли достатъчно СВОИ доходи, за които съпругът ти не би имал против да се закупи жилище. А в чий апартамент живеете с него?

Аз от 20 г.   искам да купя апартамент в София, та като станат синовете и внуците студенти, да има къде да живеят, а не да се чудя къде да ги настаня и да плащам луди пари за квартири.  Искам, ама не мога с голите си заплати и никакъв друг доход, освен да спечеля от тотото или лотарията. Имам спестявания само за  10 кв. м. Не съм чула да продават само една стая.
Сигурно има и алчни родители, но в болшинството си българинът"калта под ноктите" си дава за децата. Никой не си носи имотите и парите в двата метра. Пак остава на децата рано или късно.
Та и на Лус свекърите едва ли ще ги ощетят. Ощетяват тези, които харчат за глезотии, а не за ремонти.

# 692
Грозно ми става като се заговори за " правата" върху пари на един човек, особено като се надцакват "правата" на втори и трети по отношение на първия.
Не виждам необходимост от такива коментари. Натикват неизброими и далеч по-важни и топли нюанси от отношенията в една връзка ... в плоскостта на ползвателството - "дал ми е, значи имам правото да ползвам, както намеря за свое добре... Щом ми е дал, не е злоупотреба. Син ми е, имам правото. Аз съм го родила, имам правото. ... Аз съм му жена, имам правото..  " Бррр!
Нещо, което се и дава, и взема, не е " право", а нещо, което, както ти с дава, така ти се и взема. Въобще не иде реч за права тук, а за общи цели, интерес, обща пътека с обединени сили.....
Много от по-възрастните жени, къде осъзнато, поради житейски опит и достатъчно ум, къде неосъзнато, чисто интуитивно усещайки, че губят опора, на която са се надявали и са приели за даденост... опитват да вкарат момичето точно в тая плоскост - пред сина най-вече... И много снахи се връзват...

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 10:30 от luna

# 693
  • при късмета
А тези, които не харчат за глезотии, но и за ремонт не харчат, а чакат сина да го направи без да са му дали нищо дефакто и имат и друго дете, ощетяват ли?

# 694
  • София
Скрит текст:
Уиш, ако дъщеря ти нямаше наследство, как щеше да й купиш апартамент? Имаш ли достатъчно СВОИ доходи, за които съпругът ти не би имал против да се закупи жилище. А в чий апартамент живеете с него?

Аз от 20 г.   искам да купя апартамент в София, та като станат синовете и внуците студенти, да има къде да живеят, а не да се чудя къде да ги настаня и да плащам луди пари за квартири.  Искам, ама не мога с голите си заплати и никакъв друг доход, освен да спечеля от тотото или лотарията. Имам спестявания само за  10 кв. м. Не съм чула да продават само една стая.
Сигурно има и алчни родители, но в болшинството си българинът"калта под ноктите" си дава за децата. Никой не си носи имотите и парите в двата метра. Пак остава на децата рано или късно.
Та и на Лус свекърите едва ли ще ги ощетят. Ощетяват тези, които харчат за глезотии, а не за ремонти.

Но не те харчат за ремонти, КАГ, нали?

# 695
Аз и друго си мисля- очевидно ремонтът не върви по план , защото няма кой да надзирава майсторите. Щом групата ще живее в къщата , а момчето отсъства , е работа на свекъра да упражнява контрол. Лично аз не разбирам от добро изпълнение , имали сме тежки ремонти у нас и ММ следеше нещата , майсторите мен ме баламосваха.
Та не зная , ако пък ремонтът не е качествен , дали няма да обвинят момичето , че не е забелязало пропуските. В качеството си на каква тя ще допуска майстори , ремонти и разправии с тях , в отсъствие на момчето. Пък претенциите за бавенето са към нея /индиректно/.

# 696

Да, при мен, за съжаление се събраха наследства. Освен от първия ми мъж, и от баща ми. Иначе, аз още на 18 години получих апартамент, в който да се изнеса. Но аз съм мамина, таткова, бабина и дядова златна и единствена, така че точно имотите при мен никога не са били проблем. Оценявам го, защото благодарение на това нито аз, нито децата ми ще знаем какво е това да плащаш наем или кредит. За доходите ми, винаги са били достатъчни да издържам сама две деца, но част от тях са от наеми, т.е. не лично изработени от мен. Изплащане на ипотека бих могла да си позволя само с моите доходи, но разбира се с цената на рязко снижаване на стандарта. С Уишмастъров Втори живеем в моя апартамент. Неговият също се дава под наем. Аз от моя апартамент не мърдам, за да отида в мъжов такъв. И фамилията си не сменям за мъжова. Но аз съм особено чепато говедо и не за всичко съм светъл пример, ама на стари години къде да се променям?

# 697
. В качеството си на каква тя ще допуска майстори , ремонти и разправии с тях , в отсъствие на момчето. Пък претенциите за бавенето са към нея /индиректно/.

На единствената способна.

# 698
  • Наблизо
С това манипулиране на ''способния'' си се оправят доста свекърви и братя и сестри.
При нас също в семейството от 4 наследника точно баща ми 'изнудиха' да плати ремонта на къщата,в която няма и да живее и дели с другите трима - иначе щяла да падне..След ремонта обаче другите се върнаха да предавяват претенции,на готовото - без една стотинка да са дали.
На Лус историята същата - дай да друсаме състрадателния балък.

# 699
Аз имам друго виждане по казуса. Ако момичето има доход примерно 1000 лв., годеникът внася в общата каса 2000 лв., все пак е мъж, и с тези пари решат да си изплащат общо жилище, какъв е проблема с останалите му 2-3 хиляди лева на месец той да прави ремонт, да си купи примерно скъп мотор, да харчи за някакво скъпо хоби? В много теми четем, че семейства и с деца имат отделен бюджет и всеки внася в своя сметка определени суми и ги ползва за лични нужди. В случая мъжът не ги харчи за глупости, а за ремонт на ценен имот. Сигурно отдавна си е направил сметката, че това е добра инвестиция.

# 700
  • при късмета
Аз имам друго виждане по казуса. Ако момичето има доход примерно 1000 лв., годеникът внася в общата каса 2000 лв., все пак е мъж, и с тези пари решат да си изплащат общо жилище, какъв е проблема с останалите му 2-3 хиляди лева на месец той да прави ремонт, да си купи примерно скъп мотор, да харчи за някакво скъпо хоби? В много теми четем, че семейства и с деца имат отделен бюджет и всеки внася в своя сметка определени суми и ги ползва за лични нужди. В случая мъжът не ги харчи за глупости, а за ремонт на ценен имот. Сигурно отдавна си е направил сметката, че това е добра инвестиция.
Дори така да е и тя да е съгласна част от неговите пари да са си негови и да ги дава където иска, то предварително трябва да е съгласувано с нея, дали изобщо е съгласна. Защото докато са двама често не е проблем да са с отделни бюджети, но като се появи дете, нещата започват по малко по-различен начина да стоят. Нека си харчи някакви пари за каквото иска, но тя трябва да знае колко точно ще са тези пари.
А свекървата изисква от сина си, нейния ремонт да е от първостепенна важност и държи сметка защо са отишли на почивка дори, вместо И тези пари да се вложат в нейния ремонт. За мен не снахата, а свекървата държи сметка на парите на сина си. В допълнение си тегли каквото си иска от личната му сметка. Не е снахата тази със сметките на чуждите пари

# 701
Добра инвестиция ще е, ако стане някога наследник. 😉

# 702
  • Варна
В случая мъжът не ги харчи за глупости, а за ремонт на ценен имот. Сигурно отдавна си е направил сметката, че това е добра инвестиция.

В случая май някой друг я е направил тая сметка. И харчи парите. Иначе е добра инвестиция, да. Но един ден може да се окаже, че добрата инвестиция пада в ръчичките на друг, а не на тоя дето си е отворил джоба да плаща.

# 703
Иначе е добра инвестиция, да. Но един ден може да се окаже, че добрата инвестиция пада в ръчичките на друг, а не на тоя дето си е отворил джоба да плаща.
Това, за съжаление, се случва често и точно поради тази причина намирам действията на младежа за не особено далновидни. Дано греша.

# 704
  • София
Иначе е добра инвестиция, да. Но един ден може да се окаже, че добрата инвестиция пада в ръчичките на друг, а не на тоя дето си е отворил джоба да плаща.
Това, за съжаление, се случва често и точно поради тази причина намирам действията на младежа за не особено далновидни. Дано греша.
И аз. Това не са малко пари, а десетки хиляди, които може никога да не си ги възвърне. При такива родители това ми се вижда напълно възможно.

Общи условия

Активация на акаунт