Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 дек. 2017, 20:26 ч.

С какво ви дразнят свекървите- 89

 • 69 853
 • 800
 •   1
Отговори
# 1
 • Варна
 • Мнения: 2 705
Здравейте, чета и чета, и си мисля за моята ... с какво ме дразни. Сещам се с какво определено ме издразни и промени отношението ми на 180 градуса.
Мъжът ми има брат, който е пияница. Аз съм във фамилията от три години, той пие от тийнейджър, 72 набор е.
Моят пък - другата крайност, свестен и работлив.
Та милата им майчица само се тревожи и мисли за пияницата. Съжалява го и той и се кача на главата. Моят пътува, за него не мисли де е на средата на океана и да не дава Господ да му се случи нещо, а тоз тука паразит ще го ореваваме и няма да спим заради него.
Иначе не е лоша или проклета жена, работи и не е проста, но с това и отношение много ме загуби. Според мен вместо да се тормози с пияницата е по-добре да се съсредоточи върху нас, на нас винаги разчита когато има нещо да се прави, да се ходи еди къде си, аз я прибирам като вали дъжд, ония седи горе (във фамилна къща сме) и не му дреме. Ползва се кухнята на мама, мама дава пари и има един син нашата мама.
Моят има всякакви инструменти, а брат му само търси какво да продаде. Имаме голяма маза, която моят разчисти и заключи, но брат му решил, че иска достъп щото и той там живеел, щял да разбива катинара.
Долу няма нищо за пиене (вече), но имаше инструменти. Изнесох всичко и и казах да е спокойна, дори и да разбие катинара, няма какво да продаде.
На другия ден сутринта гледам вратата на мазата, вързана с въженце Dizzy Face Питам какво е това: "Ми тя махнала катинара да не се дразнел миличкия, да не се създавало напрежение.." Ей от този момент много сбърка.

# 2
 • София
 • Мнения: 19 440
Няма какво да направиш, въпреки че си права.

Син ѝ е и ѝ е болка.
Гадно е, че не показва загриженост и признателност към сина и теб, които се справяте с всичко, но така се получава- детето, което се справя, спира да е грижа, а вниманието се пренася към онова, от което нищо не става, но също е дете на същата майка.
Ти се абстрахирай докалкото можеш- тя би го направила с облекчение и радост, ако можеше, но.........майка е. Peace

# 3
 • Варна
 • Мнения: 2 705
Ох, отне ми време да я разбера, но отделих време и се опитах да си обясня този мазохизъм.
Майка е да и това е проблемното дете, ама детето е на 45 г. и от него нищо няма да стане и нищо няма да чака.
Едновременно ме е яд и я съжалявам, че вместо да си гледа старините и да ни се радва, се трови с него.
Знае, че винаги ще разчита на мен, когато мъжът ми го няма, но с онази панделка дето я върза на вратата на мазата ми завърза доброто отношение към нея.
Не може аз да мъкна като куче машините, а тя да се тревожи за комфорта на пияницата, просто не го приемам.

# 4
 • София
 • Мнения: 19 440
Права си и не си длъжна да я разбираш.
Достатъчно е понякога да си дадеш сметка, че и тя би била щастлива, ако можеше да се откаже от него и да забрави че съществува.
Само че, рядко им се получава на майките......

# 5
 • Варна
 • Мнения: 2 705
Помагаш ми, absurT, за което благодаря от сърце.
Понякога ми е трудно да погледна от другата страна, защото не се съгласявам и не приемам такова поведение, но това е нейният избор.

# 6
 • София
 • Мнения: 19 440

Понякога ми е трудно да погледна от другата страна, защото не се съгласявам и не приемам такова поведение, но това е нейният избор.

Ох, то дори не е избор- то си е орисия и както да реагира, все е болка и да не си на мястото ѝ. Hug

# 7
 • Мнения: 3 423
Ще я разбереш ако имаш две деца.

# 8
 • Мнения: 4 062
Помагаш ми, absurT, за което благодаря от сърце.
Понякога ми е трудно да погледна от другата страна, защото не се съгласявам и не приемам такова поведение, но това е нейният избор.


Моли се, с твоите деца (ако имаш) нищо такова да не се случва, че сега има много по страшни напасти от алкохолизма. Тогава ще разбереш свекърва си.

# 9
 • Мнения: 4 386
Не ви знам финансовото положение,  ама с пияница на едно място не се живее. Какви ли не проблеми възникват.
Аз пък да си кажа, колкото и да разбирам какво е на майката в такава ситуация, си ме дразни отношението ù. Осъзнавам, че в мислите ù постоянно е това леке, но така тя неглижира връзката си с другия син, който, очевидно, не заслужава подобно отношение.
Признавам си, че и мен много би ме издразнило да видя връвчица вместо катинар и за какво-да не се дразнел пройдохата?! Едва ли това е единственият път, когато майката прави подобни неща с цел да не скърши хатъра на онзи. Не вярвам да мога да издържа дълго така, постоянно да прегръщам, за да вървят добрите отношения.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 17 921
Само мога да предполагам какво е да гледаш как детето ти се пропива и си съсипва живота, моля се никога да не го разбера. Повярвай ми, тази жена изпитва постоянна болка вътре в себе си, която нищо не би облекчило. По свой си начин се опитва някак да нагласи нещата. Сто на сто и тя ги осъзнава тези работи, които ти пишеш, но това е положението. Ти изглеждаш разумна и здравомислеща, приела си донякъде нещата, наистина опитвай да не се вторачваш прекалено. Малко дистанция ще направи чудеса. Той пияницата сам се закопава и никой не може да му помогне. Гледайте себе си.

# 11
 • Мнения: 14 774
Какво ѝ е разумното и здравомислещото, когато се тръшка като малко момиченце, че свеки трябвало да се съсредоточни, повтарям - да се съсредоточи, върху тях, вместо да се кахъри за пияницата, да я пита човек тя къде се вре и защо се бори за вниманието на свекърва си? Може би под съсредоточаване има предвид да им гледа децата и да ги подпомага финансово, защото едва ли пияницата сам се издържа, сигурно на майка си разчита да го изхранва.
Прави ми впечатление, че са чести оплакванията от свекърите, които помагат на проблемния син, вместо да му сложат черта и да се заемат да слугуват на добрия син и неговата съпруга - оплакващата се. Колко малко мозък трябва да имаш, за да не се досетиш, че когато имаш дете с проблем, страдаш от това и автоматично към него се насочват всички ресурси - и финансови, и всякакви, особено когато се вижда, че другото е прокопсало и всякак ще се оправи в живота. Какво очаквате - майката да изхвърли сина си на улицата и все едно никога не го е имало, да се заеме да обгрижва този, който няма нужда и се оправя чудесно и сам? И това неразбиране е придружено с пълна липса на съчувствие към майката на пияницата и чак наглостта прераства в сърдене. Егати наглите жени, думи нямам! Няма срам да се навре в къщата на свекърва си, а на всичкото отгоре ще ѝ прави сметка на вниманието, което отделя на другия си син и ще има претенции. Ами, като са ви пуснали тези свекърви да им се качвате на главите, качвайте се, аз на такава нагла жена много ясно бих ѝ показала къде ѝ е мястото в моя дом и да си затваря устата. Айде де, не стига че ви търпи, ами и да се съсредочава върху вас, наглост до безобразие.

# 12
 • Мнения: 5 016
Янечек е илюстрирала прекрасно и моето мнение по въпроса. ✌

# 13
 • София
 • Мнения: 1 232
Ей разкъсахте авторката... не си делете децата! Какво значи единия е прокопсал , кучета го яли, ще помагам само на другия щото горкичкия е пияница и несретник. Ами несправедливо е. Моите свекъри също помагат повече на другия си син и това дразни чуждия човек( в случая мен). При положение че са му осигурили жилище , двамата със снахата работят , нямат кредити, нямат разходи за автомобили (със служебни са) и през ден са по моловете. Ние с ММ плащаме ипотека, поддържаме 2 автомобила и почти всеки месец помагаме на братчето, което никога не връща разбира се. А свекърите се скъсват да ги жалят. Ами дразнещо е.

# 14
 • Мнения: 14 774
Да помагаш повече на този, който има по-голяма нужда от помощ, не е нечестно, а е човешко. Не споделям мнението, че на всички деца им се полага еднакво внимание и финанси, защото в различните периоди нуждите на децата са различни, а след пълнолетие помощта от родителите е по желание на родителите и е много нахално да считате, че някаква помощ ви се полага, особено пък ако тези очаквания са насочени не към вашите собствени, а към родителите на половинката. Каква помощ например очаква хулиганката и защо гледа какви ресурси са насочени към другия син? Не мога да разбера откъде накъде някаква си снаха ще прави сметка на чужди пари и време. Гледай си собственото семейство и мирувай, не се бъркай в чужди отношения.

Общи условия

Активация на акаунт