С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 602
  • 800
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да, както казах алкохолизмът не е избор, но пътят до него – е.

# 46

Хър Мяуджести не сме се засичали мисля и може да сбъркам ,но поста ти прозира от размишления  за сметки.

Доста се изказват против тях ,за личната паница.Добавих в смисъл,че всеки иска родителско присъствие   и  като че оценка в живота си ,нещо като обич ,внимание ,иска да черпи сила от корените си.Може да не съм добра в обяснението ,но знам какво имам предвид.Иначе винаги съм знаяла,че материалното днес го има ,утре го няма ,много бързо се превъртат нещата понякога,не с всеки ,но...В стремежа да има равенство се намесваме и объркваме нещата,което не значи нито кантар ,нито сърдене от страна на другия.За мен въпросът е да няма залитане към крайности,макар че и аз си виждам грешки.Към моите деца.Ама не може да убиеш  някого(преувеличавам) само защото в бъдеще няма да оправдае  очаквания.И имам залитане към двамата в различни моменти мисля.
Не съм правила сметки ,нито назад,нито към моите,няма кантар,но ако някой  се чувства сам,отхвърлен,има повреда,пропуск.Няма значение  какво мислят и правят останалите.аз за това говоря,не намесвам имоти.

# 47
Абе няма какво да се лъжем, който е работлив и способен е балък, а паразитът е цар!

# 48
Това е само когато разчиташ на чуждо. Ако си ок с твоето не би следвало да гледаш в паницата на брата/сестрата.

# 49
  • София

Хър Мяуджести не сме се засичали мисля и може да сбъркам ,но поста ти прозира от размишления  за сметки.

Доста се изказват против тях ,за личната паница.Добавих в смисъл,че всеки иска родителско присъствие   и  като че оценка в живота си ,нещо като обич ,внимание ,иска да черпи сила от корените си.Може да не съм добра в обяснението ,но знам какво имам предвид.Иначе винаги съм знаяла,че материалното днес го има ,утре го няма ,много бързо се превъртат нещата понякога,не с всеки ,но...В стремежа да има равенство се намесваме и объркваме нещата,което не значи нито кантар ,нито сърдене от страна на другия.За мен въпросът е да няма залитане към крайности,макар че и аз си виждам грешки.Към моите деца.Ама не може да убиеш  някого(преувеличавам) само защото в бъдеще няма да оправдае  очаквания.И имам залитане към двамата в различни моменти мисля.
Не съм правила сметки ,нито назад,нито към моите,няма кантар,но ако някой  се чувства сам,отхвърлен,има повреда,пропуск.Няма значение  какво мислят и правят останалите.аз за това говоря,не намесвам имоти.
И аз не говоря за имоти, а за отношение. Търпях и бях приела да бъда второкачествената, но когато и детето ми стана такова, казах "стоп". Като говорим за логично отношение...

# 50
  • София
Абе няма какво да се лъжем, който е работлив и способен е балък, а паразитът е цар!
Така е и това се развива от ранна детса възраст. В тинейджърските години си проличава още "на къде" отива отрочето, в смисъл дали ще стане човек от него или ще разчита на този и онзи да го изхранват и носят на ръце. В казуса на авторката брата бил станал пияница от тинейджър - е защо не са му свили юздите и да му набият канчето малко още тогава? Явно е бил достатъчно презадоволен за да си покрива разходите по пиенето и имал доста свободно време. Както вече казаха пътя до алкохолизма е личен избор и никакви обясненя за депресии и прочие не могат да оправдаят такъв избор. Да се зачуди човек здрав прав тинейджър какви пък проблеми има, че алкохолик да стане.
Майка му, в случея свекървата, изобщо не му помага, като му спонсорира пиянския безцелеви живот, а му вреди повече отколкото може да си представи. На 45 няма професия, нито някакъв професионален опит, който да му позволи да живее нормално, да не говорим,че този му порок и на работата /каквато и да е тя/ ще му вреди, за съпруга и дума не може да стане. Когато майка му си замине от какво ще се издържа, като няма да има кой да му тика със сребърна лъжичка в устата?

# 51
  • Варна
Много сте писали Simple Smile
Прочетох ви и виждам, че има всякакви мнения, което е нормално.
Не говоря въобще за ресурси - материални или финансови, посоката обикновено е от нас към нея.
Под "съсредоточване" имам предвид, че е по-здравословно за нея да мисли за нас, ние носим позитивното в тази къща, да живее с нас.
Съчувствие няма, обясних защо.
Относно навирането в къщата, това е глупаво, там ме е завел синът и.
На тези, които се поставиха в ролята на моя свекърва ще кажа следното - когато виждате моето отношение към сина си и той е ок и е щастлив и спокоен, децата му идват с удоволствие - ще си кротувате повярвайте ми.
Аз съм от хората, за които няма "по средата", мога да съм много добър човек, мога и да съм звяр, зависи от насрещната страна.
И за предимство не се боря, просто сме по-доброто обкръжение, по-здравословното, това е.
Отношенията ни са ок, нямам за какво да ги развалям, просто споделих у нас каква е ситуацията.
Прави сте, че майката се фокусира върху проблемното дете. Това ми е първия пияница в живота, затова казвам, че ми отне време да вдяна нейната позиция.
Директно не казвам нищо, реших с вас да споделя.

# 52
  • София
Скрит текст:
Много сте писали Simple Smile
Прочетох ви и виждам, че има всякакви мнения, което е нормално.
Не говоря въобще за ресурси - материални или финансови, посоката обикновено е от нас към нея.
Под "съсредоточване" имам предвид, че е по-здравословно за нея да мисли за нас, ние носим позитивното в тази къща, да живее с нас.
Съчувствие няма, обясних защо.
Относно навирането в къщата, това е глупаво, там ме е завел синът и.
Скрит текст:
На тези, които се поставиха в ролята на моя свекърва ще кажа следното - когато виждате моето отношение към сина си и той е ок и е щастлив и спокоен, децата му идват с удоволствие - ще си кротувате повярвайте ми.
Аз съм от хората, за които няма "по средата", мога да съм много добър човек, мога и да съм звяр, зависи от насрещната страна.
И за предимство не се боря, просто сме по-доброто обкръжение, по-здравословното, това е.
Отношенията ни са ок, нямам за какво да ги развалям, просто споделих у нас каква е ситуацията.
Прави сте, че майката се фокусира върху проблемното дете. Това ми е първия пияница в живота, затова казвам, че ми отне време да вдяна нейната позиция.
Директно не казвам нищо, реших с вас да споделя.

Можело е да кажеш "не".

# 53
  • София

То пък, голям цар в днешно време- с какво толкова разполагат родителите?
Поддържат го да не пукне от глад и да не спи под моста, нищо друго.

Аз на такъв не му завиждам, както и на родителите му не завиждам.
Вярно, че на думи е най- добре да го оставят да си мре от акъла, но и така не става- дори животните не го правят.

# 54
  • Варна
Брат му не е агресивен и нямам страх или нещо такова, докато мъжа ми е на рейс. Може да не се видим със седмици с брат му.
Да се местим от тук не е опция, има къде да отидем, но не мислим в тази посока още повече пък заради проблемите на някой друг.

# 55
  • София
Брат му не е агресивен и нямам страх или нещо такова, докато мъжа ми е на рейс. Може да не се видим със седмици с брат му.
Да се местим от тук не е опция, има къде да отидем, но не мислим в тази посока още повече пък заради проблемите на някой друг.

В такъв случай  ще криеш инструменти и ще търпиш въженца вместо катинари. Всеки с избора си.

# 56
  • Варна
Така е, заключени са.

# 57
...има къде да отидем, но не мислим в тази посока още повече пък заради проблемите на някой друг.

Имате възможност да живеете отделно и не го правите? Честно, не разбирам. Дори да не съществуваше братът, да имате възможност да живеете отделно, а вие да съжителствате със свекъри, па макар и на отделни етажи, умът ми не го побира.

# 58
  • София
Уиш, понякога да си сам като куче, тежи!
Мъжът ѝ е моряк, а която не е била моряшка жена, не знае за какво иде реч.
Не винаги да си далече от всички, е плюс. Peace

# 59
Оф, съгласна съм. А и не всички са заклети темерути. Ама, ако свекървата и братът са ѝ компанията, не знам кое е по-голямото зло- самотата или тази компания.

Общи условия

Активация на акаунт