С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 487
  • 800
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Не, наистина, отказвам се да опитам да проведа градивен спор с теб АбсурТ. Невъзможно е. Виждам, че ти харесва да си съчиняваш, виждам и, че други потвърждават това мое виждане. Наясно съм и, че явно се опитваш да всееш смут и провокация с цел да кажа нещо, за което после да се обърнеш и да сочиш с пръст "Ето вижте я, какво каза". Така че, наистина спирам. Само за последно, моят годеник не се е отказал от наше общо жилище заради прословутото самоучастие, което вече на пъпа ти излезе, нито по принцип. Изумена съм колко бързо направи сметка, колко пари носи един негов контракт и колко време ще ни отнеме ремонта и на апартамента, че кога ще бъдем готови и за сватба. Браво! Мастър планер. Бъди жива и здрава.

Аз не споря с теб, скъпа, аз само цитирам фактите, които ти си написала из постовете си!
А, ти не само че не ги опровергаваш, защото самата си ги дала, а ми реагираш с емоционални ахкания и охкания за това, как съм си съчинявала.
Ето, този ти пост е силно показателен.

Както и този:
Не се фокусирам само върху парите, но е факт, че те са един от основните проблеми. Той обмисляше закупуването на жилище, сега последния път като се прибра, само че родителите му имат пълномощно и достъп до банковата му сметка, за да могат да продължават да си покриват разходите, когато е на рейс. И се оказа, че липсваше по- голяма сума, отколкото той очакваше и на онзи етап тегленето на кредит отпадна.
...............
Така или иначе след като кредита отпадна, инвестира в ремонта на къщата, който на следващото му прибиране вече мисля, ще се финализира. И е хубаво да се довърши, защото вече е налял достатъчно, за да спре на последната права. Остава въпросът, до колко ще е добре да идем да ремонтираме и да живеем след това в техния апартамент.

Хайде, да видим какво си измислям?
- не са му стигнали парите за общо жилище, но ти не си се бръкнала да додадеш, нали?
- пренасочил е парите за ремонт, нали?
- ремонтът е към своя край, нали?
- не искаш да се изнесеш от къщата, за да живееш в апартамента, нали?

Това, че идеята ти не е да се изнесеш от къщата- още в първия ти пост си написа, когато уж приятелите били се чудели, как така ремонтира момчето, пък няма да живеете там.............

Това е един пример какво си написала в един пост.
Ако нещо си измислям- моля, ще ми е интересно да разбера какво. Peace

# 736
Не, наистина, отказвам се да опитам да проведа градивен спор с теб АбсурТ. Невъзможно е. Виждам, че ти харесва да си съчиняваш, виждам и, че други потвърждават това мое виждане. Наясно съм и, че явно се опитваш да всееш смут и провокация с цел да кажа нещо, за което после да се обърнеш и да сочиш с пръст "Ето вижте я, какво каза". Така че, наистина спирам. Само за последно, моят годеник не се е отказал от наше общо жилище заради прословутото самоучастие, което вече на пъпа ти излезе, нито по принцип. Изумена съм колко бързо направи сметка, колко пари носи един негов контракт и колко време ще ни отнеме ремонта и на апартамента, че кога ще бъдем готови и за сватба. Браво! Мастър планер. Бъди жива и здрава.
Явно наистина рядко пишеш/четеш тук...та не й знаеш на абсурТ мурафетите.....   Laughing
Беше се поизпарила за известно време, ама явно сега пак яко я е налегнала скуката, та отново дотърча да си разнообразява деня...не й се връзвай и обяснявай.На едно твое "А" ще ти отвърне поне с 10 лъжливи "Б" ...не е като да не си я знаем, фантазьорка от "сой"......   Smiling Imp

Разберете се с мъжа ти, кое за ВАС ДВАМАТА е най-важно-къщата ли, апартамента ли, сватбата ли или пък защо не и почивка на Марс, ако ви се лети, и действайте според вашите желания.А не според претенциите на разни егоисти.

# 737
  • София

Явно наистина рядко пишеш/четеш тук...та не й знаеш на абсурТ мурафетите.....   Laughing
Беше се поизпарила за известно време, ама явно сега пак яко я е налегнала скуката, та отново дотърча да си разнообразява деня...не й се връзвай и обяснявай.На едно твое "А" ще ти отвърне поне с 10 лъжливи "Б" ...не е като да не си я знаем, фантазьорка от "сой"......   Smiling Imp

Хи,хи!
Аз пък си помислих, след като не си писала известно време, че си решила да навъртиш малко трудов стаж и да разбереш цената на парите и имотите, ама явно не е така.
Все още се намира кой да те издържа, затова продължаваш да си широкопръста......... Mr. Green

# 738
АбсурТ, след всичките абсурди, които изписа, интересно ми е едно - ти очакваш ли твоите деца да ти правят ремонти и да те издържат? Имаш ли неограничен достъп до сметките им?

# 739
Откъде знаеш колко точно взима човекът за 1 курс? И дали всички курсове са му по 6 месеца? Аз схванах, че ремонтът на къщата тече от 3 години. Значи не е да работи 3 месеца и да е готов с парите. Явно времето си тече и явно нещата не стават толкова бързо.

Ти сама си цитирала авторката:

Така или иначе след като кредита отпадна, инвестира в ремонта на къщата, който на следващото му прибиране вече мисля, ще се финализира. И е хубаво да се довърши, защото вече е налял достатъчно, за да спре на последната права.

Тя в прав текст пише, че няма против да ремонтират къщата докрай в крайна сметка. Е, ще са осигурили луксозен покрив над главата на сестрата и свекърите. Сега длъжни ли са да им ремонтират И апартамента или имат право да решат да живеят другаде? Аз не виждам защо да са длъжни. Ако искат, ще си изтеглят кредит и ще си живеят другаде, а който много иска ремонтиран апартамент, да си го ремонтира. Ма такава била уговорката. Ами уговорките се променят, когато обстоятелствата се променят. Ако случайно решат да му прехвърлят документално заветния апартамент, може той да прецени, че си струва с негови спестявания постепенно да го ремонтира. В противен случай не е никаква инвестиция, а поредните няколко десетки хиляди подарък.

# 740
  • София
АбсурТ, след всичките абсурди, които изписа, интересно ми е едно - ти очакваш ли твоите деца да ти правят ремонти и да те издържат? Имаш ли неограничен достъп до сметките им?

Не очаквам да  " ми" правят ремонти, защото никой не си е занесъл имотите в гроба.
Умният човек поддържа това, което е съградено и което ще бъде негово, а глупавия прекарва през дебелото си черво всичко, винаги започва от нулата, както и децата му са принудени да започват от нулата.

Никой не очаква да го издържат децата му, просто има моменти, в които не може да се справи сам- поне едно 70% от хората в пенсионна възраст са така.
И никой родител не може да накара насила децата си да го подпомогнат- всичко зависи от децата- ако решат, ще го направят, ако решат- ще го оставят да си мре от болестите без лекарства и без ток, и вода.

Но и друго има- българският родител не може да си представи да продаде жилището в повече, да си сложи парите на сметка и да хукне по екскурзии. Все гледа да остави наследство на децата си.
Може би, това му е грешката и това го прави зависим от тях във възрастта, когато се налага да оживява с пенсия от 200- 300 лева.

# 741

Не очаквам да  " ми" правят ремонти, защото никой не си е занесъл имотите в гроба.
Умният човек поддържа това, което е съградено и което ще бъде негово, а глупавия прекарва през дебелото си черво всичко, винаги започва от нулата, както и децата му са принудени да започват от нулата.

Не очакваш, разбира се Simple Smile 

Момчето сигурно ли е, че това което ремонтира е за него, а не за сестрата, която не работи? Защо трябва да ремонтира две жилища? Защо му провалят сделка, за да си покриват текущи нужди?

Ако твоите деца искат да си купят жилище, ще им вземеш ли парите за твои текущи нужди?

# 742
Малее, аз се нервирах от измислиците на Абсурт какво остава за авторката.  
Така и не ми отговори, Абсурт, къде видя нежелание на момичето да се изнесе, а свекървата да се нанесе и да се шири в голямата къща?
Свеки не казва- тясно ми е, дай ние да живеем в къщата, докато тече ремонта. Тя изисква да се нанесе СЛЕД приключване на ремонта.  
А думите на авторката, че не вижда смисъл да ремонтират след това апартамента, не значи че не иска да се изнесе от къщата. Значи, че се замисля дали не е по-добре да си вземат свое жилище.
И последно- никой не си е взел имотите в гроба, но много са останали излъгани, след като имота е приписан на друг.

# 743

Споко, ще се научиш Simple Smile. Тя като си захапе нейната теза и не пуска. Понякога казва и верни неща, но са по-скоро някакви общовалидни.

Не се изпокарвай с тях, но си поговори с годеника ти и решете до къде можете да се разпрострете и си поставете срокове за вашите неща. В интерес на истината и за вас ще е по-добре да си оправите жилището, въпреки, че не смятам, че ти си в изгодно положение.

# 744
  • при късмета
Гледам, че Абсурт, както критикуваше другите, че правят сметка на чужди пари, самата тя направи сметка на парите на момчето и то без никаква информация. Joy Вижда се кой гледа в чуждата паничка, с особено предимство е тази на сина. Снахата обаче, че ще става семейство с него изобщо не може да го прави JoyJoyJoy
Типично за четящите с разбиране

# 745
  • София

Не очакваш, разбира се Simple Smile 

Момчето сигурно ли е, че това което ремонтира е за него, а не за сестрата, която не работи? Защо трябва да ремонтира две жилища? Защо му провалят сделка, за да си покриват текущи нужди?

Ако твоите деца искат да си купят жилище, ще им вземеш ли парите за твои текущи нужди?

Първо, момичето работи, но за малка заплата.

Второ- момчето, явно е сигурно, за разлика от вас, които не сте сигурни в отношенията с вашите братя, сестри и родители- затова е предприел ремонтите.

И ако наистина са му провалили сделка, защо ли кандидат- булката не се е намесила, да си даде своята част за общ собствен апартамент и така да осуети ремонта? newsm78

И ако наистина са изтеглили толкова голяма сума, за да я профукат, кандидат- снахата нямаше ли да е обяснила детайлно за какво са я похарчили, след като така пространно обясни кой какво работи, кой какво гадже иска за дъщеря си и кой какъв телефон си е купил? newsm78

# 746
Не се изпокарвай с тях, но си поговори с годеника ти и решете до къде можете да се разпрострете и си поставете срокове за вашите неща. В интерес на истината и за вас ще е по-добре да си оправите жилището, въпреки, че не смятам, че ти си в изгодно положение.

Тя можеше и да не се изпокара, но след като тук яко я наковаха, не знам.

# 747
Абсурд, баща ми така се кълнеше в брат си и беше сигурен че никога няма да го прецака обаче живота друго показа. Та толкова за сигурните отношения с братя и сестри.
И аз не разбирам какво толкова си се вторачила в тия отношение ти, особено при положение, че ти сама си споделяла за отровната връзка с майка ти. Не допускаш, че може да е същия случай и тук.

# 748
Ами никой не я е наковал, в интерес на истината, повечето са умерени. Няма какво и да и се гледат нейните пари и участие, защото е много различно да си омъжена за моряк, който може и да отсъства по 9-10 месеца в годината. Имам такива познати и жените няма как да работят, защото малко или много, всичко лежи на тях, а понякога и родителите им. Като се върнат мъжете, няма как да си вземат три месеца отпуска, а това е единственото време, в което могат да са заедно и с децата.

Има различни рейсове, но масово, добре платените са дълги. И аз бих избесняла, ако в това време ми се броят почивките с мъжа ми.

# 749
  • София
Малее, аз се нервирах от измислиците на Абсурт какво остава за авторката.  
Така и не ми отговори, Абсурт, къде видя нежелание на момичето да се изнесе, а свекървата да се нанесе и да се шири в голямата къща?
Свеки не казва- тясно ми е, дай ние да живеем в къщата, докато тече ремонта. Тя изисква да се нанесе СЛЕД приключване на ремонта.  
А думите на авторката, че не вижда смисъл да ремонтират след това апартамента, не значи че не иска да се изнесе от къщата. Значи, че се замисля дали не е по-добре да си вземат свое жилище.
И последно- никой не си е взел имотите в гроба, но много са останали излъгани, след като имота е приписан на друг.

Предлагам, вместо да се нервираш, просто да опровергаеш твърденията ми с цитати от постовете на авторката.
Защото, аз нейни цитати ползвам- нищо друго.

Погледни по- нагоре и ще видиш- дала съм къде се вижда, но ти не си си направила труда да прочетеш всичките постове и да запомниш фактите- затова сега питаш, къде се било виждало.

Ма ко, някой от съфорумците беше написал колко долу- горе взима моряк с тази характеристика, затова ползвам даденото сведение- ако беше прочела, щеше да разбереш..........
А, че се гледа в тази тема в паничката на момчето- ами, нали затова момата пусна темата!
Че се кани да стане снаха, ама през това време, парите на момчето отиват не за нея.

Общи условия

Активация на акаунт