1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 920
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 105
  • на кой му пука, майна
Ако трябва да мислим реално, едва ли държавата ще се съгласи да дава 500лв на близнаци, но не пречи да се впише като искане, а те ако искат могат да го намалят малко, което е най вероятно, ако изобщо ни обърнат внимание, и мисля, също, че е време да се оформи едно искане с точни цифри и да се започне подписване под него или да се заключи темата и кой откъде е...

# 106
напиши това за близнаците както ти искаш но по възможност да не е космос и ще го поправим в предложението

# 107
може и да го е имало в новините, но аз съм го пропуснала- четох че на 17.05 е имало международна среща именно по отношение на препоръки как да се увеличи населението на Европа и са участвали 46 страни
щеше да е точно на място един протест тогава!!!

# 108
  • на кой му пука, майна
mishlentze, а как стоят нещата сега ? Имаш ли облаги заради близначетата, в смисъл взимаш ли по-голямо майчинство ? Сори за тъпия въпрос, но не съм запозната

# 109
mishlentze, а как стоят нещата сега ? Имаш ли облаги заради близначетата, в смисъл взимаш ли по-голямо майчинство ? Сори за тъпия въпрос, но не съм запозната

Нищо не взимам допълнително, само фиксираните 160 лв, дори за детски не се класирам #Cussing out Както вече споменах 150 лв са ми само  памперсите Rolling Eyes Другите 10 лв, дето остават не знам за какво по-напред да ги похарча, ако има желаещ да му ги дам Joy

Единственото, което съм взела като облага е по 200 лв за живородено дете, което на всяка от нас се полага от социални грижи.

500 лв смятам, че е разумно искане за близнаци, за тризнаци още + 1 майчинство. Съжалявам, че звучи космически, но това е реалност bowuu
Майките с породени деца да си кажат, според мен при застъпено така майчинство просто трябва да се добави още една година на максималната сума. Така ще станат общо 3 години майчинство или по-точно по 2 за всяко, тъй като във втора се засичат и двете деца.

Аз съм навита, ако ми дадат 500 лв да не пледирам за увеличение на майчинството като времетраене за близнаци и тризнаци. Но ако дадат пак твърда сума независимо колко деца си родила наведнъж бих искала тогава да ми увеличат двойно майчинството като времетраене Naughty

А космос няма как да е, нали сметнахме за едно дете каква е сумата, значи за две трябва да е двойна, какво едното единия ден да го държа гладно, за да яде другото ли?

# 110
  • на кой му пука, майна
mishlentze, напълно те разбира и най важното е че стигаме до някакъв консенсус, предлагам някой да формулира исканията и да започнем да се подписваме

# 111
Момичета имам предложение с точни цифри
Първо проблема с пропорционалността според мен въобще не е проблем, защото както Ineto e написала по-горе за Англия и Ирландия ние не предлагаме 80 % от заплатата само, а 80 % от заплатата или 250 лв, тоест ако 80-те % се окажат по-малка сума от 250лв се взимат 250.
Аз имам обаче малко по-различно предложение което описах в анкетата , а именно тези 80 % да са на база доходите на 2-мата родители, нали и на мъжа ми му удържат за майчинство
Нали въведоха семейно подоходно облагане от миналата година и постепенно искат да го разширят, това според мен е добър вариант за майчинството, какво ще кажете? Rolling Eyes
Значи предложението е следното:
За 1-та година 80 % от семейния доход разделен на 2 или 250 лв (250 според мен е много, ама видях че вие толкова сте писали) тук може да се сложи и горна граница, както е в някои страни и както е например у нас за пенсията (420 лв е тавана)
За 2-та година по-малък процент да речем 50 % от семейния доход разделен на 2 или 200 лв
За неосигурените МРЗ и за 2-те години
За самотните майки предлагам 100 % от дохода или 300 лв като примерно може да се поема таксата за ясла и детска градина
За студентите, (те на са осигурени, държавата им плаща само здравни осигуровки ) МРЗ както за другите неосигурени плюс някаква стипендия, да речем 50 лв.
За близнаци, тризнаци и т.н двойно, тройно, пък те ако искат да орязват да го мислят
За детските смятам че 30 лв е добре за всички

Ако съм пропуснала нещо казвайте, а относно размера на майчинството през 2-та година и на мен ми се иска да е голям и за 2-те години, но разберете че просто няма как да стане, навсякъде по света майчинството е доста кратко, така или иначе сме облагодетелствани в това отношение. така че ако успеем да се преборим за една година високо майчинство смятам, че ще е супер
Хайде чакам коментари по предложението Hug

# 112
  • на кой му пука, майна
80% от семейния доход разделен на 2  Shocked, тия в парламента ще припаднат
Ако аз взимам 600лв, а мъжа ми 700лв , 80% няма кой да ми ги даде

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 14:58 от DoniBoni

# 113
  • София
Хора ,моля ви не се нападайте лично в такъв момент.

Нищо няма да ви стане да примемем една твърда сума за майчинство и детски ,все пак децата ни не работят ,нали така? А тези парички са за тях. Нека поне дечицата ни са равни.
Като порастнат няма да бъдат вече ,има време за това.

Peace

Ето за това става въпрос !
Разберете, че болшинството работят за някаква заплата, но са осигурени на нищожна сума, така е в България и точно за това трябва да няма ощитени, това е майчинство /за отглеждане на дете/деца, а не отпуска, децата са равни ! Нуждите са еднакви !

Сега видях темата ! Абсолютно подкрепям ДониБони и Инфинити ! Предпочитам с моите осигуровки да се изхранват още 2 бебета заедно с моето и всички да взимаме по равно отколкото да храня 3-ма цигани - миризливи и мързеливи ! Една огромна част от майките не са виновни, че ги осигуряват на минималния праг ! Затова и моето мнение е, че сумата трябва да бъде твърда и еднаква за всички. Има обаче един кофти момент - нали се сещате ако направят майчинството 200 лв примерно какъв бум на раждаемостта ще отбележат циганите. Затова някой помисли ли ? Ако ги отделим от българите по друга схема онези от Евросъюза ще ни набият канчетата та помислете. Аз не желая моите осигуровки да отиват за тях !

# 114

Само ми се иска да вметна, че Масларова предлага нови суми за майчинство, обаче САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА, А ВТОРАТА ГОДИНА МИСЛЯТ ДА Я ПРАВЯТ НЕПЛАТЕНА!!!   #Cussing out

В исканията ни задължително трябва да отстояваме и втората си платена година

# 115
  • на кой му пука, майна
Хора ,моля ви не се нападайте лично в такъв момент.

Нищо няма да ви стане да примемем една твърда сума за майчинство и детски ,все пак децата ни не работят ,нали така? А тези парички са за тях. Нека поне дечицата ни са равни.
Като порастнат няма да бъдат вече ,има време за това.

Peace

Ето за това става въпрос !
Разберете, че болшинството работят за някаква заплата, но са осигурени на нищожна сума, така е в България и точно за това трябва да няма ощитени, това е майчинство /за отглеждане на дете/деца, а не отпуска, децата са равни ! Нуждите са еднакви !

Сега видях темата ! Абсолютно подкрепям ДониБони и Инфинити ! Предпочитам с моите осигуровки да се изхранват още 2 бебета заедно с моето и всички да взимаме по равно отколкото да храня 3-ма цигани - миризливи и мързеливи ! Една огромна част от майките не са виновни, че ги осигуряват на минималния праг ! Затова и моето мнение е, че сумата трябва да бъде твърда и еднаква за всички. Има обаче един кофти момент - нали се сещате ако направят майчинството 200 лв примерно какъв бум на раждаемостта ще отбележат циганите. Затова някой помисли ли ? Ако ги отделим от българите по друга схема онези от Евросъюза ще ни набият канчетата та помислете. Аз не желая моите осигуровки да отиват за тях !

Hug

Джули нали затова има сума за осигурени и за неосигурени  Grinning

# 116
Момичета имам предложение с точни цифри
Първо проблема с пропорционалността според мен въобще не е проблем, защото както Ineto e написала по-горе за Англия и Ирландия ние не предлагаме 80 % от заплатата само, а 80 % от заплатата или 250 лв, тоест ако 80-те % се окажат по-малка сума от 250лв се взимат 250.
Аз имам обаче малко по-различно предложение което описах в анкетата , а именно тези 80 % да са на база доходите на 2-мата родители, нали и на мъжа ми му удържат за майчинство
Нали въведоха семейно подоходно облагане от миналата година и постепенно искат да го разширят, това според мен е добър вариант за майчинството, какво ще кажете? Rolling Eyes
Значи предложението е следното:
За 1-та година 80 % от семейния доход разделен на 2 или 250 лв (250 според мен е много, ама видях че вие толкова сте писали) тук може да се сложи и горна граница, както е в някои страни и както е например у нас за пенсията (420 лв е тавана)
За 2-та година по-малък процент да речем 50 % от семейния доход разделен на 2 или 200 лв
За неосигурените МРЗ и за 2-те години
За самотните майки предлагам 100 % от дохода или 300 лв като примерно може да се поема таксата за ясла и детска градина
За студентите, (те на са осигурени, държавата им плаща само здравни осигуровки ) МРЗ както за другите неосигурени плюс някаква стипендия, да речем 50 лв.
За близнаци, тризнаци и т.н двойно, тройно, пък те ако искат да орязват да го мислят
За детските смятам че 30 лв е добре за всички

Ако съм пропуснала нещо казвайте, а относно размера на майчинството през 2-та година и на мен ми се иска да е голям и за 2-те години, но разберете че просто няма как да стане, навсякъде по света майчинството е доста кратко, така или иначе сме облагодетелствани в това отношение. така че ако успеем да се преборим за една година високо майчинство смятам, че ще е супер
Хайде чакам коментари по предложението Hug

bouquet  bouquet  bouquet Peace

Клео, скъпа, аз съм с 2 ръце за, само хайде да не слагаме тавани ние, те и без това ще ни сложат, убедена съм bowuu Смятам, че това е най-честното предложение дотук, браво Клео  bouquet

Само за близнаците не разбрах, това двойно колко време трябва да се получава, понеже за осигурените е описано едно, за неосигурените друго? Близнаците втората година какво получават newsm78

Значи, нека под `семеен доход` да се разбира също дохода и на двама души, живеещи на семейни начала, така и `самотните майки` ще понамалеят, пък мисля ,че и тях ще ги устройва повече този вариант, стига да се осигуряват, де newsm78 Не знам нека тези, които живеят на семейни начала да си кажат според тях как трябва да е!

За породените деца никой дума не отвори, май само аз защитавам тази кауза, майчета, обадете се, бре Hug

# 117
  • на кой му пука, майна

Само ми се иска да вметна, че Масларова предлага нови суми за майчинство, обаче САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА, А ВТОРАТА ГОДИНА МИСЛЯТ ДА Я ПРАВЯТ НЕПЛАТЕНА!!!  #Cussing out

А какви са сумите, които предлага ?
И аз смятам, че трябва да се борим за 2г. платено майчинство с предтекст, че яслите са под всякаква критика и не желаем да оставяме невръстните си деца в такива условия на такава крепка възраст !

# 118
Mishlentze, аз за породените не съм наясно как стои въпроса за това нямам предложение, нека те си кажат Rolling Eyes
За близнаците имам предвид точно това - както за едно дете се взима 80 % или 250 лв, така за 2 2 пъти по 80 % или 500 лв
DoniBoni, защо да е абсурдно да е от общия доход, Христина Христова предлагаше 90 % от заплатата на майката, аз предлагам 80 % от общия доход разделен на 2, ако мъжа то взима доста повече от теб може и да дойде над 90 % от заплатата на майката, ама може и да е по-малко, просто мисля че така е по-справедливо, защото детето се гледа с общия доход а не с заплатата на майката
А за 2-та година аз ви казах, логично е тогава да е по-ниско майчинството, ние ще си настояваме да го има, но мисля че можем да се съгласим, ако първата година е високо, 2-та да е по-ниско

# 119

Само ми се иска да вметна, че Масларова предлага нови суми за майчинство, обаче САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА, А ВТОРАТА ГОДИНА МИСЛЯТ ДА Я ПРАВЯТ НЕПЛАТЕНА!!!   #Cussing out

Ами да, тя алтернативата е или по-високи суми за майчинство, но за по-кратко време или с минимално увеличение, но за по-дълъг период.Това обсъждат в момента.Лично аз предпочитам втория вариант, не ми се ще пак да ме прецакат като при първото раждане.
  И други работи ми се ще да напиша ама не искам да се повтарям, че в другата тема вече писах.

Общи условия

Активация на акаунт