Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 27 914
  • 1 391
  •   2
Отговори
  • София
Понеже се застоях в този раздел на форума и с изумление чета в тема след тема как жените канят мъжете на среща, те пращат покани в социалните мрежи, те пишат първи съобщения, а след това по срещи държат да делят сметките, да си носят сами куфарите и прочее. Какво остава да правят мъжете? Каква е тяхната работа в цялата история? Седят като принцеси и приемат, или отхвърлят?

Пиша искрени въпроси, защото или съм вече твърде стара, или никога не съм знаела как всъщност стоят нещата за повечето хора и както винаги, благодарение на форума, мога да науча много. Няма да ползвам нищо от темата за комерсиални цели, просто ми е любопитно.

# 1
Смятам, че когато човек е емоционално интелигентен, ще знае как да постъпи в конкретна ситуация.
Не виждам нищо лошо и жените да показват интерес, да могат да се справят сами с живота си, без да губят женската си енергия.
Тоест- когато е нужно да са в сянката на мъжката грижа, когато се налага да е боец.
В крайна сметка същото очакваме и от мъжете- да са силни и стожери, но и да откликват емоционално.
Така че не е нужно да изземваме нечии функции, а само да сме съобразителни.

# 2
  • София
Аз съм старомодна в това отношение.
Добре е и жената да покаже интерес, да звънне, да предложи виждане, но до там. После мъжът трябва да се постарае.

# 3
  • София
Аз съм старомодна в това отношение.
Добре е и жената да покаже интерес, да звънне, да предложи виждане, но до там. После мъжът трябва да се постарае.
Кое е старомодното в това да му звъннеш ти? Защо мъжът не може да звънне/пише или там каквото?

# 4
И на мен ми прави впечатление, че ролите се размениха. Мъжете забравят явно какво е да ухажваш една жена,да я спечелиш,да се бориш за нея и да си джентълмен. Както и извадката от форума показва,мъжете ги е страх да не се минат,като платят едно кафе и очакват секс на среща. Прави ми и впечатление,че на младите мъже им липсва дар слово. Не знаят дори как да те заговорят и да ти привлекат вниманието. Пък за по нататък хич да не говоря.  И подкрепям Фивър,и аз съм старо модна в това отношение.

# 5
  • Melmak
Аз съм консерва, а и отдавна не съм на пазара. Ако искам да съм майка - ще родя. Ама детето на свекървата не мога да отглеждам.

И за това принцесковци не са ми били таргет. Нито съм канила, нито съм тичала по мъж.

Да покажа интерес-да. Да предложа излизане-да. Ама да го мъкна аз насам-натам, мне.

Говорих с една колежка наскоро, тя е на 22-3. Каза, че е нещо страшно в момента и постоянно случва на принцесковци. Братовчедка ми на 27 същото казва. И въпросната колежка живяла с такъв - тя покривала повечето сметки и повече от наема, той чакал да готви, да подрежда, да оправя, да организира. А тя е мега яка мацка, умна, красива. Седях, гледах, слушах и я питах буквално какво е правила с тоя, като е супер печена, готина, умна и красива. Аз недоумявам.

# 6
  • София
Смятам, че това разменяне на ролите е само на социална равнина, продиктувано от новите тенденции, правата на жените, пазара на труда и всякакви външни фактори, за които се сетиш.
Винаги съм смяталаа и все още го смятам - че природно ролите много трудно ще се разменят. Мъжът си иска да гони, трепка му, харесва му, когато се труди за нечие внимание. Жената, от своя страна, харесва да е сваляна, обгрижвана и 'преследвана'. На практика - много мъже застават в ролята на принцеса, искат да бъфат ухажвани, да имат властта да отхвърлят, от там нямат достатъчно поведенчески тестостерон да се справят с отхвърляне. И в един момент, след дълги години такова съжителство, се чувстват потиснати, защото когато мъжът е в женска енергия, то на жената не ѝ остава вариант и трябва да влезне в мъжката, което води до потискане на мъжа и освобождаване на напрежението в един момент, защото е в дисонанс с природните заложби. Такива жени в мнозинството си (сега, не ми изскачайте 2-3-5, да кажете, че вие не сте такива, хубу) стават властни, раздразнени и отегчени. А мъжете стават още по- големи комплексари, в един момент и двете страни развиват неприязън една към друга.
Това са моите наблюдения. Иначе, рационализации за клишета, остарели догми, новите съвременни и т.н. много сме чели из форума и не само.

Аз лично също съм много олд скуул. И като Хечи смятам, че поколението след нас много тегавее. Ние сме може би последните, които имаха някакви нормални отношения мъже- жени.

# 7
Аз съм анахронизъм и мога само да цъкам с език и да възкликвам O tempora o mores Smile
Но от четеното оставам с убеждение, че няма нищо общо между моята младост и днешните обичаи и нрави. Само не си права, че дамите искали да си делят сметките 50:50. Аз чета съвсем различни постове явно. Не само сметките, ами и много повече претенции виждам, общо взето от типа "моите пари са си мои, твоите са наши" Wink

# 8
Жената твърде висока цена плаща, смятайки, че ролята на мъжа е отговаря на критерии и да поема 50/50. Уви, единственото, което можем да направим е да възпитаме дъщерите си така, както смятаме за правилно в семейните отношения.

# 9
  • София
И аз съм от старата школа. Достатъчно се нагледах на "новите похвати". Ами няма да стане пък!
Понякога ставам ужасно саркастична!
Последно каних един в Старбъкс, преди това бъзиках един друг за панорамния на Маринела.

# 10
Зависи кой иска повече да влезе в тази връзка. Обикновено който повече иска, той трябва и повече да се постарае.
Ако жената иска връзка и й личи, а пък е набелязала мъж, който има и други опции и заникъде не бърза, може и да се наблюдава описаният от теб сценарий, Бояна.
Обратно, жена, която е харесвана от много мъже и не бърза да направи избора си, ще е по-капризна, с по-високи очаквания и няма да търпи въобще някой, който не влага, не прави жестове, не показва, че иска и може да се грижи за нея.

# 11
  • София
Смятам, че умната жена винаги може да надене някому кукичка и накрая той да я гони.
Финес трябва в тази работа, като с комплиментите.
И нишани трябват, да не се губи интерес.

# 12
Аз даже нямам предвид изобщо парите и великото делене на сметки,а самото отношение.  Да знае елементарно как да се държи,как да те заговори, къде да те заведе,как да подходи и тн Ей такива малки неща. Да е мъж,а ти да се чувстваш жена. А не да ми разправя колко е велик,колко голям тъпкач е,да не може две изречения нормални да ми каже или да стои и да чака аз да го каня,аз да го водя,аз да го ухажвам и да му се моля едва ли не.Много им е трудно и подозирам,че по тая причина избират своя пол. Последното е шега,сега да не ме изядете 😂

# 13
  • София
Зависи кой иска повече да влезе в тази връзка. Обикновено който повече иска, той трябва и повече да се постарае.
Ако жената иска връзка и й личи, а пък е набелязала мъж, който има и други опции и заникъде не бърза, може и да се наблюдава описаният от теб сценарий, Бояна.
Обратно, жена, която е харесвана от много мъже и не бърза да направи избора си, ще е по-капризна, с по-високи очаквания и няма да търпи въобще някой, който не влага, не прави жестове, не показва, че иска и може да се грижи за нея.
Тук само нехаресвани и отчаяни жени ли пишат? Повечето истории, които чета са точно както ги описах. Даже имаше едно момиче чак ремонтираше апартамента на родителите на гаджето, а той излиза от стаята като го попита има ли намерение да имат деца и да се женят. Непонятно ми е. И в ежедневието виждам сред по-младите, че и хубави момичета се държат като отчаяни и без достойнство, преследват, канят, черпят. Откъде дойде това?

# 14
Жената твърде висока цена плаща, смятайки, че ролята на мъжа е отговаря на критерии и да поема 50/50. Уви, единственото, което можем да направим е да възпитаме дъщерите си така, както смятаме за правилно в семейните отношения.

Или трябва да възпитаме синовете си да бъдат истински мъже, а не от онези мекушави

Общи условия

Активация на акаунт