Отговори
Разговорихме се на тази тема с една приятелка, че на нея някак повече й липсват мъжете, с които по една или друга причина са се разминали и не се е получило нищо между тях. Липсвали й повече от нейните бивши, с които се е разделила. Тя даже повечето си бивши не иска да ги вижда повече, че и ги хейти.

Аз не съм чак толкова крайна, но се замислих, че май аз съм така. Понякога ми се е случвало да сънувам някой бивш съученик, който съм харесвала, но никога не е имало нищо между нас. От време на време се присещам за сладки бивши колеги. И ми изплуват едни такива приятни спомени. Може би защото не съм се разочаровала от тези хора, но когато си спомням повечето ми бивши не изпитвам толкова позитивни емоции. Да, имам хубави спомени с тях, но щом сме се разделили, дори да съм плакала много в крайна сметка тотално ги отписвам от живота си.

Чак болка не мога да кажа, че е при мен, но определено съжалявам повече за неосъществените взаимоотношения. И с по-прозаичните неща от живота съм така - например съжалявам повече за местата, където съм имала възможност да пътувам и живея, но не съм отишла, от колкото за тези, в които съм била. Като с мъжете - щом съм ги напуснала, значи е имало защо! Там вече съм крайна - не искам да живея в никоя от четирите страни в чужбина, в които съм била, дори на екскурзия не ги посещавам вече. И ако все пак непосетени градове и страни мога винаги да посетя, много неосъществени гаджета са вече женени. Laughing

А Вие как мислите?

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 20:26 от Анонимен

# 1
Изобщо не съжалявам за никоя от тях.
За неосъществените (при мен такъв термин няма, но да кажем някой дребен флирт) - нищо не е станало, значи е нямало нищо или е било дребно.
За бившите - имало е и хубави, и лоши моменти. Щом съм била с тях, заслужавало си е към онзи момент. Щом сме се разделилили, имало е причина, т.е. грешки. При следваща връзка не правя същите грешки, а други грешки.

# 2
Никога за нищо не съжалявам.
Въпрос на избор е.

# 3
Няма нищо по-нормално от мислите тип "ами ако" - какво би станало, ако романтиката с еди кой си се беше развила в нещо повече. И да съжаляваш за неизживените хубави емоции, които ще си представиш. Но няма нужда да ги съпоставяш, едното е идеализация на кратки моменти с неопознати хора, другото реална част от живота ти, в която развитието е естествено, не според фантазиите. Излишно филмиране. Съответно, всички го правим.

пп. погледнах предните коментари, под "всички" май имам предвид само личностите, обитаващи главата ми, но определено не и типа жени, които си взимат каквото искат без офлянкване.

# 4
  • София
На този етап и едните, и другите са ми еднакво безразлични. Някога сигурно съм съжалявала повече за неосъществените, но после съм осъзнавала, че има добра причина да са такива. Бившите също неслучайно са бивши.

# 5
Никога не ми е минавало и през ум да съжалявам за неща, които не са се случили. Ако е трябвало, са щели да се случат. Аз съм това, през което съм минала, а не това, през което не съм.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 19:48 от Uncommon

# 6
За нито един бивш не съжалявам. Те са такива по мое желание. Неосъществени любови и трепети нямам, каквото съм искала съм го получила, каквото не се е получило значи не съм го искала. Може би единствено съжалявам, че някои бивши съм ги бавила много. Изобщо не мисля за такива неща.

# 7
  • Paris, France
Съжалявам само за една, единствена неосъществена любов, още повече когато разбрах, че всъщност мъжът ме е харесвал и искал, но не е имал кураж да го покаже. Каза ми го майка му след като вече беше починал. Зная, че вероятно нямаше да останем вечно заедно, но ми се иска да я бях изживяла, макар и за месец, примерно.

Имам и други неосъществени тръпки, за които не съжалявам.

За бивши също не съжалявам. Някои все още ги обичам с чисти, несексуални чувства и бих им помагала ако имат нужда. Не боклуча бивши, нито премилам връзката. Оставам вежлива ако се засечем някъде, но не се срещам с тях насаме и не сме в редовен контакт, дори виртуално.

# 8
И аз никога за нищо не съжалявам. Ако нещо не се е случило ТОЧНО както е било - нямаше да съм тук днес. А животът ми е доста хубав. Simple Smile

# 9
Неизживяното е идеализирано, а бившите с причина са станали такива.
Същата е съпоставката между вдовец и разведен.

# 10
Машини сте. Хладнокръвни, рационални, околната температура пада с по гарадус на пост. Така и трябва де, за да си е добре един човек, браво.

# 11
Аз пък за бивши изобщо не се и сещам, освен ако случайно не ги сънувам. На някои започнах да им забравям и фамилиите. Рождените им дни също съм забравила. Не мога да обичам бивш, щом сме се разделили, обикновено е било поради непреодолими различия. Първоночално силно ми опротивяват след раздяла, чак не мога да ги гледам и ги блокирам от всякъде, премахвам ги от снимките и т.н. После постепенно изстивам към тях и спирам и да мисля, все едно не сме били заедно. Това "приятелчета сме с бившия" за мен не работи.

# 12
  • Melmak
Чак да съжалявам, не. Не романтизирам излишно. Някакви ужасно силни любови с бивши не съм имала, че да страдам.
Имала съм неосъществена любов, нямаше как да бъдем заедно. Той беше по-голям от мен, живееше в две държави, бяхме на различни етапи от живота. Много го уважавам до ден днешен, но беше ясно, че изживяваме сексуалното и приключваме. Беше влюбване от тези, които те подлудяват и само за това мислиш. А аз бях доста млада. Беше ми ясно, че нито искам семейство, нито деца сега. И си изживяхме нещо, после всеки по пътя си.

# 13
На този етап и едните, и другите са ми еднакво безразлични. Някога сигурно съм съжалявала повече за неосъществените, но после съм осъзнавала, че има добра причина да са такива. Бившите също неслучайно са бивши.

Абсолютно на същия етап съм. Съжалявала съм за неосъществените. Някога.

Сега разбирам гледната точка на лирическия герой на тази прекрасна балада.

https://youtu.be/E-llki5Wvro?si=s-rlPU5NGDt3bSOP

# 14
  • София
Нито едното. Напоследък приех философията, че с бившите осъществени и неосъществени съм се срещнала в някакъв момент в миналото, в който моята личност е била на такова ниво, че е имала нужда от тях, но вече съм израснала и нямам нужда от тях повече.

Общи условия

Активация на акаунт