1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 859
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм на работа на първи , от колко часа ще е протеста ?

# 196
  • на кой му пука, майна
Защо събраха темите ? Rolling Eyes

Идеята беше в едната да се дискутира увеличението, а в другата да се преброим като присъствие, за да се знае на колко жени ще можем да разчитаме и дали има смисъл да пращаме молба до кмета

# 197
  • Толбухин
  Детски за всички деца до 18 год.-30лв.да не си надскачаме сенките
  Майчинство за осигурените МИНИМУМ-250лв
  Майчинство за неосигурените- 180лв.
  Майчинство за самотни майки-300-350лв.

И аз съм съгласна. Добавих последния ред от себе си. Дано го харесате. Peace
последния ред много ми хареса

# 198
Защо събраха темите ? Rolling Eyes

Идеята беше в едната да се дискутира увеличението, а в другата да се преброим като присъствие, за да се знае на колко жени ще можем да разчитаме и дали има смисъл да пращаме молба до кмета

пусни анкета

# 199
Аз съм на работа на първи , от колко часа ще е протеста ?

Дискутирахме 9 или 10 като час, на мен 9 ми се вижда по-добре, защото депутатите ще ни видят преди да влязат в Парламента. Също, колкото по-рано, толкова по-бързо ще започнат да мислят какво да ни правят и по-бързо ще приключим. Въпроса е имайки вече уговорена дата и час да се съобщи на медиите и ако може те да разгласят. Също разлепване на исканията по паркове и градинки и ако може да се направи ден за събиране на подписи на някое централно място. Но подписите можем да продължим да ги събираме  и пред  Парламента.

Лика, предложението ти е супер! Какъв да е срока, в които една неосигурена майка да не може да получава майчинство за второ дете? 1 или 2 години?

Също, бях писала, ама може и да не сте видели, ако има дете на кръстовището под 18-годишна възраст или хайде под 16, което проси или рекетера шофьорите, уж миейки стъклата на колите, директно да се отнемат родителските права на родителите.

И още да се улесни процеса по осиноваване на дете, много е трудно в момента, да не кажа почти невъзможно!

Така и мацките от клуб Зачатие и сащо от Проблемно забременяване ще са с нас! ЗА ли сте?

# 200
момичета. какво ще кажете да навържем на едно дълго въже памперси и да го опънем пред парламента?
давайте подписката

# 201
а може и насрани напикани и да им ги оставим за спомен

# 202
Аз мога да помогна с медиите малко  Wink

# 203
... Знаете ли, че във Франция майчинските били 4000Е, а еднократната помощ 900Е?

Еднократната не знам колко е, мога да проверя, ако има значение, но майчинството е 650 евро за срок от 1 година.

# 204

[/quote]
Извинявай, как точно смяташ да отделиш циганите от българите? Дискриминацията по расов признак противоречи на конституцията.
Или според тебе всеки, който има повече от две деца, е малоумен и трябва да бъде санкциониран?
[/quote]
Написала съм циганите, за да е ясно каква е идеята, иначе естествено че няма да ги разграничават от нас. Може да е помисли нещо в посока предложението на Лика, имам предвид неосигурените, тоест които нямат доходи да не им се дават пари за повече от 2 деца, след като няма с какво да ги гледат.
В никакъв случай не сматам да намаляват помощите на многодетните осигурени майки Peace

# 205
Jedna, къде трябва да се занесе този документ за протеста? И наистина как да направим връзка с оргинизацията на майките, вярно, че е за благотворителност, но щом не сме юридически лица, нали трябва все пак да се пише там някой. А мисля че организацията на българските майки е точната организация.

На мен лично повече ми допадна идеята с по една шише и вътре със жълти стотинки и да дрънкаме пред Парламента!

Папмерсите са си скъп консуматив, а за едно въже ще трябват доста Laughing Ако са осрани и опикани вече - може Peace Ама тия дето ще държат въжето няма да им е много кеф, в тая жега като се размиришеее Sick

Момичета, благодаря на тези, които защитиха двойното заплащане на майчинството с близнаци, докато не бях тук  bouquet

Аз лично смятам, че след 2-ро дете държавата трябва да ограничи плащанията на майчинствата, защото както вече казах или семейството може да си го позволи или пък разчита на издръжката от държавата, както е в случая с циганите.

Вярно е, че има и български многодетни семейства, но пък според мен всяко такова доста е обмисляло преди да си позволи 3-то и никоя от тези майки не разчита на държавата.

И аз сигурно бих искала трето, но само ако съм си надвила толкова над масрафа и мога да си го позволя. Не бих родила още едно, ако за сметка на него не мога да осигуря 2-те, които вече имам bowuu

# 206
Не можах да изчета всичко, но видях че се надигат гласове протим пълното майчинство за неосигурените..... Да, съгласна съм че циганите са облагодетелствани от това, но нека да помислим и за едни други неосигурени момичета - а именно студентките! Ами те също са неосигурени, тъй като не са работили и не са си плащали осигуровки на държавата, ама да не вземат ли майчинство и да не раждат ли?

# 207
момичета това е:
Политика за насърчаване на раждаемостта и закрила на детето

   Да се увеличат безщетението за отглеждане  на дете и детските надбавки, а именно
За 1-та година - 80 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 250 лв
За 2-та година - 50 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 200 лв
За неосигурените - МРЗ и за 2-те години
За самотните майки - 100 % от дохода или 300 лв като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеешите на семейни начала от самотните майки
За студентите - МРЗ, както за другите неосигурени плюс стипендия за майчинство 50лв.
За близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението предвидено по-горе умножено по броя на децата
За детските - 30 лв за всички, независимо от доходите
   Да се увеличи броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни
   Да се направят повече детски площадки, градини и паркове и да спре превръщането на малкото останали такива в паркинги бензиностанции и т.н.
   Да се улесни процедурата по осиновяване
   Да се отнемат права на родители, които използват децата си или са и оставили за оглеждане и не ги потърсят в разумен срок
   Да се ограничат помощите за неосигурени майки, които раждат деца единствено с цел получаване на помощи и експлоатация на децата
   Да се въведе семейно подоходно облагане
   Да се изработи адекватна здравна стратегия по отношение на различните асистирани репродуктивни методи за лечение

Пишете забележки и предложения, аз ще мога да пиша чак следобяд

# 208
момичета това е:

   Да се увеличат безщетението за отглеждане  на дете и детските надбавки, а именно
За 1-та година - 80 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 250 лв
За 2-та година - 50 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 200 лв
За неосигурените - МРЗ и за 2-те години
За самотните майки - 100 % от дохода или 300 лв като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеешите на семейни начала от самотните майки
За студентите - МРЗ, както за другите неосигурени плюс стипендия за майчинство 50лв.
За близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението предвидено по-горе умножено по броя на децата
За детските - 30 лв за всички, независимо от доходите
   Да се увеличи броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни
   Да се направят повече детски площадки, градини и паркове и да спре превръщането на малкото останали такива в паркинги бензиностанции и т.н.
   Да се улесни процедурата по осиновяване
   Да се отнемат права на родители, които използват децата си или са и оставили за оглеждане и не ги потърсят в разумен срок
   Да се ограничат помощите за неосигурени майки, които раждат деца единствено с цел получаване на помощи и експлоатация на децата
   Да се въведе семейно подоходно облагане
   Да се изработи адекватна здравна стратегия по отношение на различните асистирани репродуктивни методи за лечение

Пишете забележки и предложения, аз ще мога да пиша чак следобяд

Мацки, писах вече на `Движението на българските майки`. Надявам се в понеделник най-късно да имаме отговор.

Относно написаното от Клео, аз бих го формулирала така:

1. Да се увеличат обезщетението за отглеждане  на дете и детските надбавки, а именно:
За 1-та година - 80 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 250 лв;
За 2-та година - 50 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 200 лв;
За неосигурените - МРЗ и за 2-те години;
За самотните майки - 100 % от дохода или 300 лв като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки;
За студентите - МРЗ, както за другите неосигурени плюс стипендия за майчинство 50лв.;
За близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението предвидено по-горе умножено по броя на едновременно родените деца;
За детските - 30 лв за всички, независимо от доходите.

2. Да се ограничат помощите за неосигурените майки, при раждане на повече от 2 деца.

3. Да се въведе семейно подоходно облагане.

4. Да се улесни процедурата по осиновяване.

5. Да се отнемат родителските права на родителите, които:
- допускат децата им да просят;
- рискуват живота на децата си, оставяйки ги да мият прозорците на колите по кръстовищата;
- са оставили децата си за оглеждане и не ги потърсят в разумен срок.

6. Да се изработи адекватна здравна стратегия по отношение на различните асистирани репродуктивни методи за лечение, а именно:
- Право на безплатно лечение;
- Право на два опита за Инвитро.

7. Да се увеличи броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни.

8. Да се направят повече детски площадки, градини и паркове и да спре превръщането на малкото останали такива в паркинги бензиностанции и т.н.

Това е според мен. Ако нямате възражения, да пуснем темата и в сайтовете за проблемно забременяване  Peace

# 209
Мишленце, браво!!!! smile3501
Прочетъох тебе и Клео много внимателно.....смятам, че така формулирани, исканията са на ниво.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт