1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 827
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 180
и аз съм  Peace в колко часа ще бъде

# 181
 Peace Бих доШла ако имах възможност

# 182
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Момичета, я кажете, който е наясно - в момента колко майчинство взимат неосигурените?
Питам, защото от цялата работа само, нещо не ми се нрави, това за неосигурените!
Не съм съгласна неосигурената майка да взима 2г МРЗ и в края на тези две години, или дори по тяхно време, да има възможност да роди отново дете, за да може държавата да и плаща! Предложението, като вариант е добро, но, смятам че е добре да има и условие, след едно такова майчинство, да няма право на следващо платено от държавата, ако не е осигурена за n-години период.
Категорично, съм против толерирането на раждане на деца, които да служат за поминък на родителите им!

# 183
kleo_80, да допълня и аз:

5) Майчинството да се получава директно от майките, без посредничеството на работодател, за да се избегнат проблеми, които съществуват в момента (забавяне или неизплащане на сумите, поради невнесени осигуровки на други служители, например)
6) Да се направи нещо в посока увеличаване на детските градини и ясли, за да може всички майки, които желаят да работят, да има къде да оставят децата си
7) Да се помисли за детските площадки, градини и паркове, където играят и се разхождат нашите деца. Повечето от тях са в окаяно състояние, да не говорим, че на места съвсем липсват, а парковете в София се броят на пръстите на едната ръка.
8 ) Да се помисли дали не е възможно държавата да осигурява надомна работа на желаещите майки. Това може да стане като Министерството на труда сключи договори с фирми, чиито продукти/услуги биха могли да се извършват/правят у дома. По този начин всички ще са доволни - майките ще си гледат децата, в свободното време ще заработват допълнително парички, а държавата ще им гарантира, че няма да бъдат измамени.

Ами това е от мен засега.  Wink

# 184

искаме да се разработи цялостна политика за насърчаване на раждаемостта
3)Да намали помощите и детските на циганите, които после само използват децата да просят, например с всяко следващо дете след 2-ро да намаляват или съвсем да престанат да им дават

Извинявай, как точно смяташ да отделиш циганите от българите? Дискриминацията по расов признак противоречи на конституцията.
Или според тебе всеки, който има повече от две деца, е малоумен и трябва да бъде санкциониран?

# 185
  • Пловдив
Дискриманиция, но спрямо нециганското население е и циганите да живеят безплатно, т.е да не плащат почти никакви услуги, които получават - ток, вода, градски транспорт и т.н. Но относно децата разликата между нас и тях  е най-малкото в начина, по който се отглеждат. Ти се грижиш за детето си, пращаш го на училище и т.н, догато циганите си използват децата за просия, да си докарат някой лев. Признавам си, че съм расистка спрямо тях, но винаги ми става болно като видя някое циганче гладно и окъсано на улицата. То е дете също като нашите. На Родителите му обаче (не всички цигани, но голямата част) не им дреме страда ли дЕтето или не, облечено ли е или не. Важното е да седи там да проси, да взимат майчинство и детски и въпреки това, че взимат минимални обезщетения, поради факта, че не плащат никакви сметки, не смятам, че са бедни. И за да отиват парите по предназначение, може би е добре директно да се превеждат на училища (за учебници и пособия) и детски градини, вместо да им се дават на тях. А на майките нециганки с повече от две деца мога да кажа само "браво" и че се надявам и аз да съм един ден в техните редици.

Лика, много логика има в твоето мнение за неосигурените майки. Подкрепям.

# 186
# 187
kleo_80, да допълня и аз:

5) Майчинството да се получава директно от майките, без посредничеството на работодател, за да се избегнат проблеми, които съществуват в момента (забавяне или неизплащане на сумите, поради невнесени осигуровки на други служители, например)
6) Да се направи нещо в посока увеличаване на детските градини и ясли, за да може всички майки, които желаят да работят, да има къде да оставят децата си
7) Да се помисли за детските площадки, градини и паркове, където играят и се разхождат нашите деца. Повечето от тях са в окаяно състояние, да не говорим, че на места съвсем липсват, а парковете в София се броят на пръстите на едната ръка.
8 ) Да се помисли дали не е възможно държавата да осигурява надомна работа на желаещите майки. Това може да стане като Министерството на труда сключи договори с фирми, чиито продукти/услуги биха могли да се извършват/правят у дома. По този начин всички ще са доволни - майките ще си гледат децата, в свободното време ще заработват допълнително парички, а държавата ще им гарантира, че няма да бъдат измамени.

Ами това е от мен засега.  Wink
Ей, браво че си се сетила за това!   bouquet
Аз например се скъсах да си търся такава работа и още не мога да намеря...  Tired

# 188
Момичета ,измислили сте ги нещата най-сетне!  Peace
Ама къде е подписката? Давайте да се разписваме ,че времето тече! Turn-l

# 189

Не съм съгласна неосигурената майка да взима 2г МРЗ и в края на тези две години, или дори по тяхно време, да има възможност да роди отново дете, за да може държавата да и плаща! Предложението, като вариант е добро, но, смятам че е добре да има и условие, след едно такова майчинство, да няма право на следващо платено от държавата, ако не е осигурена за n-години период.
Категорично, съм против толерирането на раждане на деца, които да служат за поминък на родителите им!

Подкрепям! Няма логика в това да нямаш доход и да раждаш деца едно след друго. Това ще касае единствено и само онази част от обществото, решила да превърне раджането в бизнес и начин за издръжка.

# 190
Doni-Boni, пуснете анкета за подписката и протеста на 1-ви юни и в другите подфоруми, за да може повече майки да я видят и подкрепят инициативата.

Момичета ,измислили сте ги нещата най-сетне!  Peace
Ама къде е подписката? Давайте да се разписваме ,че времето тече! Turn-l

Май тежката задача се падна на kleo_80. Но като гледам до колко часа е писала тук, сега сигурно си почива. Ще я изчакаме да се включи и продължаваме.

# 191
  • София
 Peace вколко часа?

# 192
Нямах време да изчета всичко, но се сещам да допълня, че за да бъде масов протеста бихме могли по квартали пред супермаркетите и пазарите да разпространим съобщение и за тези майки, които нямат интернет. 

# 193
  • На погрешната планета
 Peace
Подкрепям ви и ви се възхищавам!Жалко,че нямам възможност да дойда до София,но през работен ден няма кой да гледа малката.

# 194
Термина ми е на 1ви юни  Rolling Eyes

Иначе абсолютно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт