1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 819
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 165
Ето предложението:

За 1-та година - 80 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 250 лв
За 2-та година - 50 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 200 лв
За неосигурените - МРЗ и за 2-те години
За самотните майки - 100 % от дохода или 300 лв като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеешите на семейни начала от самотните майки
За студентите - МРЗ, както за другите неосигурени плюс стипендия за майчинство 50лв.
За близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението предвидено по-горе умножено по броя на децата
За детските - 30 лв за всички, независимо от доходите и от това дали са осигурени или не

# 166
Jedna, молбата изглежда добре, може ли някоя майка да се ангажира да я занесе, защото на мен ми е абсолютно невъзможно Rolling Eyes
Момичета относно сдружението, дали да не се обърнем към "Движение на българските майки" дали не са заинтересувани, защото тях вече ги познават, доста репортажи имаше по телевизията, мисля че това ще бъде плюс, какво ще кажете?

# 167
  Премахнах "сдружение" имам предложение и неосигурените да получат поне 10 лв.над МРЗ.да ги включим и тях в протеста! До колкото разбрах сдружението за което казваш е за благотворителност newsm78

# 168
  • на кой му пука, майна
На 1 юни деня на детето е най-удачно да направим протест на площад "Народно събрание" /не съм на ти със София, ако бъркам поправете ме/

С тази тема искаме да разберем колко майки биха дошли да изразят недоволството си от ниското майчинство и детските надбавки, моля тези, които подкрепят идеята да се разпишат в темата  с ето този имотикон  Peace

А също така прилагам линк към темата в която се дискутира искането ни за увеличение на майчинството и детските:тук

# 169
# 170
да по принцип е за благотворителност, за това не съм сигурна дали ще се заинтересуват, ама в крайна сметка ако получаваме повече, ще имаме и повече за благоворителност нали така Mr. Green

# 171
# 172
Физически няма да мога по обясними причини,но прочетох дискусията и Peace

# 173
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Момичета, бройте ме и мен с малкото ми човече! Само да сме живи и здрави!
Бих се подписала под исканията, така както ги е представила Клео, малко по-нагоре! Мисля, че са реалистични! Имам обаче въпросчета, за които ще попрочета по-назад, дали не са дискутирани в темата вече!

Последна редакция: сб, 20 май 2006, 00:39 от lika

# 174
Имам добавка към предложението - в момента са в едно фонд "Общо заболяване и майчниство"
Предлагам да се отделят, откъде накъде парите които са събирани за майчинство  ще отиват за плащане на болнични, защото в момента така става.
Lika, ако имаш въпрос и не ти се чете всичко пиши ми на лични Peace

# 175
момичета, има ли някаква яснота вече за протеста? яас, място?аз искам да дойда с децата си. не е нормално това, което става в тази дьржава. не е нормално да се правим че не ни пука и че на другите може би им е по-трудно, за това да си мьлчим.
предлагам вече да се пусне спиьк, кьдето всеки желаещ да участва да си напише имената.
а по организационните вьпроси, виждам че има майки с повече опит.
 и не се нападайте по между си. смисьльт на този протест е в интерес на всички майки. и тези с по едно сьщо не им е розово положението, при положение че са сами.
ако искате да имате успех, триябва да се обедините около общия интерес. интереса на нашите деца!
sorry, ако вече има яснота по тези вьпроси, ама няма как да прочета всички мнения.
просто ми е адски вьзмутено и тьпо,че това безсрамно унижение на майките в БГ #2gunfire продьлжава....

# 176
офф, ама какви сладури си имаш Hug да са ти живи и здрави

# 177
  • София
 Peaceх2 / аз и сестра ми/

# 178
Момичета пак съм аз, ама какво да правя като само сега имам време да пиша Embarassed
Върти ми  се идея като пишем писмото до Масларова да не започваме директно с цифри, а да пишем нещо от сорта че искаме да се разработи цялостна политика за насърчаване на раждаемостта
1)Увеличаване на обезщетението за отглеждане на малко дете
2)НЗОК да осигурява медикаменти за лечение на стерелитет и поне 2 опита Инвитро
3)Да намали помощите и детските на циганите, които после само използват децата да просят, например с всяко следващо дете след 2-ро да намаляват или съвсем да престанат да им дават
4)Въвеждане на семейно подоходно облагане, но истинско , а не сегашните измишльотини, тоест дохода на семейството да се раздели на членовете му и тогава да се облага
Ако се сещате за друго в тази посока пишете
Освен това мисля че трябва да решим какво ще правим на протеста, все пак някакви лозунги, плакати , не знам ,просто да се изтропаме там с децата и да си мълчим не става
Може би ще е добре и да се съберем ако можем преди това да помислим върху текста на писмото

# 179
И да съм За и да съм там, все тая!
За съжаление живеем в скапана държава като самите ние позволяваме на управляващите да си разиграват кончето! Искам да има повече предавания като Господари на ефира и повече репортери като Мавриков и В. Иванов!!! Не, че на управляващите ще и дреме, ама...
Имаше една максима: не са страшни задниците на управляващите, страшни са управляващите задници!
Знаете ли, че във Франция майчинските били 4000Е, а еднократната помощ 900Е?

Общи условия

Активация на акаунт