1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 635
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 420
Още нещо, любезно изпратено ми от Чоколина Hug

Ако искате да дадете и копие до определени или всички медии отгоре (под депутатите) трябва да се добави едно "Копие до....." и изброявате медиите, които ще го получат. Не само е редно, желателно е и медиите да получат пълния текст.
Добре е да имате уговорена среща с точен час за връчване и медиите да са предупредени - в случая гласността е добре дошла!
Станишев най-вероятно е трудно откриваем, по принцип "работното му място" е в Министерски съвет.
Може да изпратите писмото и по пощата, препоръчано с обратна разписка - също се счита за официално връчване, но пък няма да е толкова ефективно като едно връчване лично в присъствието на мидиите.
Поздрави!

Кой ще звънне в министерски съвет за среща със Станишев и в министерство на труда за среща с Масларова? Предполагам, е им е доста натоварена програмата newsm78 Така че колкото по-бързо, толкова по-добре. Хайде ако може някой да се нагърби с тази задача, че цялата работа не е по силите само на 1-2-ма души Praynig

Така, имайки уговорена среща и точен час, викаме медиите и връчкаме писма и копия наведнъж.

Хайде, мацки, някоя да поеме този ангажимент, аз ще ида на връчването.

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 17:55 от mishlentze

# 421
Е какво, ще ходим от Министерство на Министерство с медиите да връчваме писмата на всички ли? Не е ли достатъчно това да се направи с Масларова, а останалите, както е посъветвала Чоколина. За вторник ли да говорим за среща с Масларова? Ще се обадя утре сутринта, че вече е късно. Държавните служители си гледат часовниците ...

# 422
Подписката, освен трите имена, град и подпис, може да съдържа и колко деца имаме или очакваме (за бъдещите майки). За да е ясно, че е направена от майките.

# 423
Подписката, освен трите имена, град и подпис, може да съдържа и колко деца имаме или очакваме (за бъдещите майки). За да е ясно, че е направена от майките.

Не съм съгласна, подписката може да бъде подкрепена от всякакви хора.

П.С. не пречи да се пишат и децата, но нека има и други хора

# 424
    Момичета като пуснете писмото до Б.Б. ще пусна обява по кабелната в Радомир.Там има много майки-дано успеят да дойдат до София.Радвам се че нещата тръгнаха,като е готов варианта на писмото ,ще събирам и подписи. Peace

# 425
Момичета, относно подписката
За другите градове - Най-отгоре населено място, трите имена, подпис и оставете място отпред за номериране - да го направим тук в София, за да върви само една номерация
За София - момичета дайте да направим събота и неделя по няколко сборни пункта за събиране на подписи - аз поемам Северния парк, тоест Надежда, да направим да речем в Борисовата градина, Южния парк и т.н. и в понеделник ще ги комплектоваме.
относно кой да се подписва - мисля всякакви жени може - нали става въпрос за бъдещи и настоящи майки
Казвайте кой как може да се организира за събираен на подписи и после да пуснем тема, кога къде ще се събират
Много ви моля, ако някоя от вас е по наясно със статута на неосигурените майки , студентките или самотните да ми пише на лични , че нямам време да чета 100 закона

# 426

Мюриель, защо не направите и вие протест във Варна? Мамите от Пловдив започнаха с организацията.

Ине, няма как да стане, не и за толкова кратко време. На първи юни имаме уговорка да се ходи в домът в Овчарово, отделно моето отроче тръгва на ясла него ден Grinning Ако има желаещи да организират протест варненки, ще е чудесно, но аз не мога да се наема.
Ще организирам подписката, обаче, и ще ти я пратя по куриер. Пиши ми телефона си на лични, моля. Щом е сигурно, че до утре ще имате окончателният текст, отивам да събирам варненки за утре Grinning

# 427
Определено подкрепям протеста! Крайно време е да се замислят нашите "управляващи".
Имам само един въпрос(не можах да изчета всички мнения,за което се извинявам),говори се за работещи , безработни,кой на какви пари се осигурява..а майките студентки какво да правят,аз съм студентка..остава ми 1 година,а майчинството ,което дават е 100лв и то само 1година?!Не ми се вижда много справедливо...не че изобщо има справедливост днешно време...
Отново се извинявам ако е имало вече такова питане. Peace

# 428
Сега виждам, че Мишето казва за текста утре вечер Sad Моля, ако има начин да е готов сутринта, защото доста хора ги няма събота и неделя в града и съответно подписите ще са по-малко. Чакам отговор, за да знам да организирам ли варненската среща за утре?
Още един въпрос: На какви листи да става самото подписване? Бели А4 или с редове?

# 429
  • Габрово
Момичета, ето тук организират електронни подписки, но не знам дали ще свърши работа.

http://www.podpiski.org/?petitions:howto

# 430
  • До хладилника, който обичам
Момичета,

трябва утре до следобяд да се прати прес-съобщение до медиите (електронни, ТВ, вестници) за предстоящото събитие, както и отворено писмо до депутатите, избрани в съответната област.  Прес-съобщението и отвореното писмо, както и писмата до кметовете на градовете и народните представители (или направо Парламента, за по-лесно) се пращат в електронен формат, т.е. електронна поща. Не се излагайте с тези писма по пощите! Докато дойде, докато се достави, докато някой му обърне внимание…няма да си гърмим патроните напразно.

Кой се ангажира да състави поне груб текст, който да изгладим утре сутрин?

# 431
Да попитам :

1. Крайният вариант на Отвореното писмо ще е готов до петък вечер?

2. Кога да информираме регионалните медии?
Имайте предвид, че вестниците трябва да знаят ден по-рано, а е коректно всички медии да отразяват новината в един и същи момент

3. Ние от другите градове на кого да връчим Отвореното писмо? Или просто правим паралелно шествие от точка А до точка Б, и после какво?

# 432
  • До хладилника, който обичам
Имайте предвид, че вестниците трябва да знаят ден по-рано, а е коректно всички медии да отразяват новината в един и същи момент

3. Ние от другите градове на кого да връчим Отвореното писмо? Или просто правим паралелно шествие от точка А до точка Б, и после какво?

В идеалния вариант отвореното писмо ще излезне в понеделник. Така има време да реагират и хора, които не ползват нет, както и дава 3 дена за реакция.

В Пловдив връчваме писмото до Парламента (отвореното) на медиите + шествието.

# 433
Момичета, дайте да се разберем, мисля писмото да е готово утре сутринта, ще се събират подписи събота и неделя, в понеделник трябва да пристигнат по пощата и най-късно вторник  връчваме/изпращаме писмото до Масларова и депутатите заедно с подписите и го пращаме в електронен вариант до медиите.
Няма да е необходимо прес съобщение, какво ще кажете?

# 434
До редакцията на:

Вестник "24 часа", София
Вестник "Труд", София
Вестник "Стандарт", София
Вестник "Марица", Пловдив
Вестник "Черно море", Варна  /поправете ме, ако греша"/
......

БНТ,
Нова телевизия,
БиТиВи
.........

БНР,
Дарик радио
.........

Уважаеми журналисти,

От името настоящите и бъдещите майки на България и сдружение "Зачатие" Ви информираме, че на 01.06.2006 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч. в градинката на Народното събрание ще се проведе  протест срещу социалната политика на държавата по отношение на обезщетението за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и детските надбавки.

Настояваме за увеличение на сумите за майчинство и детските надбавки, които следва да се отпускат на всички деца, без оглед дохода на семейството.  

Ще бъде връчено отворено писмо с исканията ни и подписка до министър Емилия Масларова, копие от което ще можете да получите по време на протеста.

Паралелно с това в градовете Пловдив, Варна?, Бургас?, ..... ще се проведат шествия както следва:

За Пловдив - Начална точка площад "Съединение", по Главната улица, до площад "Централен", където ........, начало 10 ч. Проявата в Пловдив е с подкрепата на Центъра за бременни жени, ДКЦ-1, Община Пловдив

За Варна - ......

За Бургас - ......

На многоточието трябва да се попълни от вас.
Всякакви допълнения са добре дошли, но да е стегнато, без излишни обяснения, и най-важното - да не се издават подробностите предварително!

Момичета, това е груб вариант на прессъобщение. Трябва да го пуснем до медиите ден по-рано, за да  отразят събитието - всяка в своя град. Значи трябва да изпратим прессъобщението на 31 май, сряда.

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 19:31 от koala

Общи условия

Активация на акаунт