Отговори
Убийствата в Петрохан --- на странни парамилитари уж рейнджъри. С какво ли са се занимавали?

# 1
Убийствата в Петрохан --- на странни парамилитари уж рейнджъри. С какво ли са се занимавали?

Търговия с оръжие или наркотици

# 2
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Търговия с оръжие или наркотици
Били заградили района, камери, гонили хора, с  оръжие се разхождали, и никои нищо... Кметовете на околните села за какво вземат заплати, не е ясно...

# 3
  • Там където
Тази сутрин в бТВ новините казаха, че работили по версия ритуално самоубийство😃 чудесна версия да прикрият истинската причина- там е район за трафик на бежанци към Европа и сигурно са се сбили селските бабаити за пари или от скука.

# 4
Дронове...има и снимки в интернет---не приличат на природозащитници, а на паравоенна чета, честно казано. В разни коментари пише, че районът е важен и за трафикиране на мигранти.
Хижата е принадлежала на Фидосова.
Друго, което четох е, че може би там са държали тримата от Наглите, които са изчезнали. Трима от Наглите изчезват заедно и безследно това лято, след като ги пускат на свобода. Близките им се тревожат, че са отвлечени и евентуално не между живите. Милионите на Наглите от откупите така и никога не се намират...
Плаши ме, че се работи и по версия "ритуално самоубийство" Simple Smile)) Като нищо ще ги изкарат самоубити, както онзи случай с убиеца на цяло семейство в Нови Нещо-си по нова година, когото намериха "самоубил се".

Днес се пише, че един от труповете е и овъглен, заради пожара и не могат да го идентифицират. На местопрестъплението ПЪРВИ ВЛИЗАТ ДАНС!
Дадена е не само хижата на тези хора, тази "организация", а също и земя около хижата, която не е частна -- контролирали са, преградили са и са застроили земя, която не е тяхна.
Преди няколко години едно от еко-дружествата ,"балканка", прави разследване за тях и показва, че основателят е свързан с италианския боклук и други далавери.

# 5
Доста е странно всичко. Мен ме покърти това, че преди да бъат убити, единият мъж е успял да се обади на майка си и да й каже, че предстои да загуби живота си Sad Какво е изживяла тази жена. Горките хора и горките им близки. Много е крийпи и мафиотско. Според мен не случайно се случва точно когато нямаме и правителство.

# 6
Доста е странно всичко. Мен ме покърти това, че преди да бъат убити, единият мъж е успял да се обади на майка си и да й каже, че предстои да загуби живота си Sad Какво е изживяла тази жена. Горките хора и горките им близки. Много е крийпи и мафиотско. Според мен не случайно се случва точно когато нямаме и правителство.
Нищо странно няма, престъпна организация, подкрепяна от полицията ни.

# 7
Слагам линк към разследването на сдружение "Балканка"  на тази "еко-организация" от рейнджъри. Разследването е от 22 година и чак сега му се обръща внимание, заради случилото се.

Ето ви линк към разследването

https://balkanka.bg/5613-2/?fbclid=IwY2xjawPukYJleHRuA2FlbQIxMQB … yZigrjy5gvcw6PD2Q

Мафията заграбва обществен ресурс навсякъде на територията на България -- от земя, през морето, планините, дървесината, природните полезни изкопаеми, до вода, очаквам и въздуха. Лошото е, че се използват разни врътки да се прави всичко това по привидно "Европейски" начин. Хитри са и сто процента с чадър от властта. Очаквам да усвояват и еврофондове под предлог, че пазят природата.

Дано има силен обществен натиск да се разследва, защото имаше едно много странно убийство на цяло семейство в Нови Искър, което потулиха. Даже изчезването на тримата от Наглите това лято мина между другото.
Не искам да политизирам темата, ама няма начин тия рейнджъри да не са с чадър. А и за Наглите беше мн странно...

Пускам последна информация от боклука Блиц, но те са бързи в публикуването

"Трите жертви, открити в хижата „Петрохан“ са приятели и живеят почти целогодишно там. Те са Дечо В. на 45 г., Ивайло И. на 49 г. и Пламен Ст. на 51 г., съобщава bTV.

Техни познати твърдят, че мъжете са планинари и пещерняци. Обитават хижата от няколко години.

По непотвърдена информация, Ивайло е основният наемател. Сградата обаче не е негова, а на друг техен познат, който отново се казва Ивайло. За него се знае, че дълги години е живял и в чужбина.

От близки до разследването става ясно, че неговата майка преди 3-4 дни е получила съобщение, че синът ѝ няма да е сред живите. Оттогава нямала връзка с него. Едно от предположенията на разследващите вчера било, че той ще бъде едната от жертвите. Тъй като и той прекарвал не малко време в хижата и планината. Той обаче не е сред трите жертви."

Значи майката, която е получила съобщение/заплаха/ е майката на Ивайло, който НЕ е сред намерените трупове. То това  не пречи, да не е убит, по принцип.

Но в пресата тия рейнджъри ги изкарват истински природозащитници, но разследването на Балканка ясно показва що за хора стоят зад тази организация -- мутри.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 10:48 от MariyaHris

# 8
Е тия господа рейджъри държавни или частни служители са били? Последно?

# 9
Частно НПО, но с подвеждащо име, което го официализира "Национална Агенция" Simple Smile)). 
Единият от убитите Ивайло И. е Ивайло Иванов, основател на сдружението/ НПО-то. Ето за него:

"ВРЪЗКАТА С „ИТАЛИАНСКИЯ БОКЛУК“ (СЛУЧАЯТ ВИБЕКО) Основателят на сдружението, Ивайло Иванов, не е случаен. Още през 2020 г. в Парламента гръмна скандал: Фирмата „Вибеко“ ЕООД (разследвана за незаконно съхранение на хиляди тонове отпадъци от Италия) е имала договор с тези „рейнджъри“. Вместо държавата, частното НПО на Иванов е трябвало да „контролира“ площадките с боклук. Параванът е бил идеален – охраняваш „екологично“ това, което всъщност криеш. ⚖️ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЧАДЪР: ОТ РЕВИЗОРО ДО САНДОВ Как е възможно такава структура да действа необезпокоявано години наред?"

# 10
Е защо да не е? Местните знаят, че тия хора явно не са "случайни", и гледат да не се месят...
Властта знае и си работи с тях. На кого да се оплачеш?

* В блока в който живея има дилъри на наркотици, всички знаем, но какво да направя? Да отида да подам жалба в близкото РПУ? Щото те не ги знаят, и не са на процент и те?

# 11
Sunshine-rainbow-lollipop, аз си мисля, че трябва да подаваме сигнали на европейска прокуратура...Все пак тия ако трафикират хора/боклук/наркотици и тн, това оказва влияние на целия съюз, защото сме в Шенген и тн. Сигурно нарушават стотици закони от законодателството на ЕС...Изобщо май трябва да се делегира, щом тия нашите са замесени.

# 12
  • София
Европейската прокуратура не се занимава с такива работи, тя е за измами с евросредства.

# 13
Флип, аз, доколкото разбирам, тук и евросредства май има намесени.

# 14
  • София
Ако има, да ги сезират, но пак няма как европейската прокуратура да разследва самото убийство или изобщо други криминали прояви на жертвите и замесените около тях. Някой ако е получил средства по даден проект, почти със сигурност е юридическото лице (въпросното НПО вероятно) и съответно ще си гонят ръководството и другите замесени в евентуалната измама, но дотам.
Впрочем цъкнах една бърза справка в ИСУН, няма данни това "Национална агенция за контрол на защитените територии" да е участвало в проекти като бенефициент, партньор или изпълнител. Например по ОП "Околна среда" или нещо подобно. Мързи ме обаче да гледам и в ДФЗ, че там системата е направена така щото и най-важната работа да не можеш да си изпълниш, а какво остава за някакви си там справки. Земеделските схеми (там попадат и горските територии) се управляват от ДФЗ най-общо, макар че огромна част от екологичните мерки, по Натура 2000 например, са в ИСУН и се управляват от МОСВ.
Естествено, едни и същи лица спокойно може да имат сума ти други фирми и сдружения. Но идеята ми е, че и да има някакво източване на пари, европейската прокуратура пак няма правомощия да разследва случая извън конкретната евентуална измама с парите.

Общи условия

Активация на акаунт