1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 628
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, дайте да се разберем, мисля писмото да е готово утре сутринта, ще се събират подписи събота и неделя, в понеделник трябва да пристигнат по пощата и най-късно вторник  връчваме/изпращаме писмото до Масларова и депутатите заедно с подписите и го пращаме в електронен вариант до медиите.
Няма да е необходимо прес съобщение, какво ще кажете?

Клео, ако предварително направим всичко това, се губи смисълът на протеста пред НС на 1 юни. нали идеята е точно на 1 юни да се връчи отвореното писмо? Защо да избързваме. Можем да побързаме само с подписката от градовете от провинцията - да пристигнат при вас до вторник

# 436
Момичета, дайте да се разберем, мисля писмото да е готово утре сутринта, ще се събират подписи събота и неделя, в понеделник трябва да пристигнат по пощата и най-късно вторник  връчваме/изпращаме писмото до Масларова и депутатите заедно с подписите и го пращаме в електронен вариант до медиите.

Клео, ако предварително направим всичко това, се губи смисълът на протеста пред НС на 1 юни. нали идеята е точно на 1 юни да се връчи отвореното писмо? Защо да избързваме. Можем да побързаме само с подписката от градовете от провинцията - да пристигнат при вас до вторник
Добре де ама ти как си представяш "връчването", аз съм абсолютно убедена че Масларова няма да се срещне с нас не знам, освен утре да говорим с пресцентъра на Министерството newsm78
А и друго, как ще го пратим на медиите по мейл - да речем аз ако пратя от моя мейл - какво ще пиша - от името на ? Ами дали въобще ще го отворят?

# 437
Клео, ще го отворят, бъди сигурна в това!

Мейл или факс, няма да го пропуснат в никакъв случай

# 438
Тъй, утре следобед и в събота сутрин ще се съберем варненки, колкото успеем и ще подпишем. Надявам се, утре до обяд да имате пълният и окончателен текст  Grinning

# 439

С това съм съгласна и аз.
Кажете какво да правим с Масларова? Утре най-късно трябва да се обадим. И на мен ми се струва, че отдавна датата 1-ви юни й е запълнена до дупка с мероприятия, така че вероятността да дойде при нас се приравнява към 0.

# 440
  • на кой му пука, майна

С това съм съгласна и аз.
Кажете какво да правим с Масларова? Утре най-късно трябва да се обадим. И на мен ми се струва, че отдавна датата 1-ви юни й е запълнена до дупка с мероприятия, така че вероятността да дойде при нас се приравнява към 0.

Аз пък мисля, че ще и падне рейтинга ако не обърне внимание на протеста и не се срешне с вас

Някой има ли идея как се работи с този сайт за подписки ?
http://www.podpiski.org/?petitions:howto

# 441

Добре де ама ти как си представяш "връчването", аз съм абсолютно убедена че Масларова няма да се срещне с нас не знам, освен утре да говорим с пресцентъра на Министерството newsm78
А и друго, как ще го пратим на медиите по мейл - да речем аз ако пратя от моя мейл - какво ще пиша - от името на ? Ами дали въобще ще го отворят?

Клео, момичета, консултирах се с мъжо, той е журналист: неговият съвет е колкото по-рано медиите разполагат с ПЪЛНИЯ текст на Отвореното писмо, толкова по-добре. Така ще го публикуват, ще пуснат съобщение за протеста на 1 юни и ще се получи по-голям обществен отклик. Масларова няма да има друг вариант, освен да дойде да се срещне с майките в София, или да изпрати неин човек, ако е ангаже.

Предлагам да предоставим на медиите Отвореното писмо в неделя, за да могат в понеделник да го публикуват вестниците и телевизиите и радиата да го отразят също.

# 442
  • До хладилника, който обичам
Между другото, аз съм доста убедена, че няма нищо лошо Парламентът да научи за нашите искания от отворено писмо в медиите – нали това е идеята на „отвореното” писмо… Може би Azaf (като бивш дипломатически протокол) ще се включи или някой, който я познава, да я пита на ЛС по въпроса може или не може така.

В медиите се публикува отворено писмо до Парламента (мисля, че е по-добро, отколкото няколко писма до регионално избраните народни представители), като на шествието символично се връчва самото писмо – все някой представител на властта ще дойде, вярвам.

Отвореното писмо трябва да излезе в понеделник, за да даде време за реакция, а също в края си да приканя всички заинтересовани и съпричастни към протеста (баби, дядовци, стринки, бащи… сещате се) да се присъединят към мирното шествие на 1 юни от …часа с начална точка … и крайна точка … (според града се променя въпросното отворено писмо, разбира се, за да излезе адекватно в местните медии).

В Пловдив отвореното ни писмо също е до Парламента – който е един за цялата страна Simple Smile Шествието ни е в подкрепа на исканията в отвореното писмо.

Определено отвореното писмо трябва да се види ПРЕДИ самият протест, ако искате да постигнем нещо изобщо.

# 443
Момичета, дори и писмото да е само до Парламента, то до него и до медиите, тоест трябва да се изпрати едновременно, не ми е ясно как ще го връчим  в Парламента Rolling Eyes и не може да го изпратим първо на медиите а пък после на 1-ви е Парламента

# 444
Момичета, за подписите - можете ли да говорите с приятелки, роднини, съседки, ако не могат да дойдат лично да се подпишат, а пък са съгласни с исканията да си дадат 3-те имена и вие да ги разпишете?

# 445
Това е последния вариант, малко го промених, ама началото нещо пак не ме кефи много, ако имате идеи променяйте го

ДО
Г-Н Сергей Станишев,
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
И
Г-ЖА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,
МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ
ОТ ЧЕТИРИДЕСЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

О Т В О Р Е Н О   П И С М О,
София, тук трябва да има адрес и телефон,
ОТ НАСТОЯЩИТЕ И БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ НА БЪЛГАРИЯ
и Сдружение "Зачатие"

Уважаема госпожо Масларова,

Ние, настоящите и бъдещи майки на България, подкрепени от Сдружение "Зачатие", изразяваме  недоволството си от липсата на държавна политика по отношение на насърчаване на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата ни. Считаме, че сегашното обезщетение за отглеждане на дете в размер на 160 лв. е крайно недостатъчно на фона на ежедневно поскъпващия живот в страната. Освен това считаме, че отпускането на детски надбавки въз основа на семейния доход е дискриминационно и недемократично.

Смятаме че правителството трябва да съсредоточи усилията си в посока преодоляване на демографския срив в Република България.  Категорични сме, че това може да се постигне чрез:

1. Увеличаване  на обезщетението за отглеждане на дете както следва:

1.1. В общия случай:
- за първата година на майчинството - 80 % от осигурителния доход на двамата родители  за шесте месеца предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв;
- за втората година - 60 % от семейния доход за шесте месеца предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 180 лв;

1.2. За самотни майки, при изработване на ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки:

- за първата година 100 % от дохода за шесте месеца предхождащи раждането или минимум 300 лв.
 - за втората година 80 % от дохода за шесте месеца предхождащи раждането , но минимум 250 лв. 
1.3. За студентките редовно обучение - стипендия за майчинство от 50лв
1.4.При раждане на  близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението, предвидено по-горе, умножено по броя на едновременно родените деца;

2. Увеличаване на помощта за отглеждане на дете за неосигурените майки
- за първата година - 160 лв.
- за втората година - 100 лв. 

2. Увеличаване на детските надбавки -  50 лв. за всички деца, независимо от доходите на родителите.

3. Разширяване на семейното подоходно облагане

4. Изготвяне и приемане на наредба за прилагане на Конвенцията за надомната работа,
 ратифицирана през 2000г., а впоследствие и разработване на проектозакон за надомния труд, който да бъде приет от Народното събрание, както и на програми за стимулиране на надомната работа.
5. Изработване на адекватна здравна стратегия и налагане на медицински  стандарт в акушерството и гинекологията за профилактика, диагностика и лечение на безплодието, както и  за прилагането на различните асистирани репродуктивни методи. Да се осигури безплатно лечение на бездетните семейства и право на две платени от държавата процедури инвитро на всяко семейство, при които лечението е било безуспешно, както и да се поемат от НЗОК необходимите основни  изследвания и диагностични процедури при мъжа и жената в инфертилната двойка.

6. Улесняване на процедурата по осиновяване.

7. Увеличаване броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни.

8. Увеличаване броя на детските площадки, градини и паркове и предотвратяване на  превръщането на малкото останали такива в паркинги, бензиностанции и т.н.

Настояваме  сумите за обезщетенията, помощите и детските надбавки да бъдат ежегодно индексирани съобразно инфлацията, подобно на доходите на държавните служители и пенсионерите.

Господин министър-председател, госпожо министър, господа депутати,

вярваме, че вашата основна мисия е добруването и спокойното бъдеще на хората в страната ни. Децата на България са утрешните й граждани. Нека животът им бъде достоен!

София, дата .........

# 446
Имам резерви по отношение на неосигурените.
Ако това са неосигурени с добри финансови възможности, за тях няма нужда от увеличение на майчинството. Ако са неосигурени без финансови възможности, то лимитираният резмер на майчинските трябва да ги накара или да ограничат ражданията или да започнат да се осигуряват.
Моето мнение е, че в крайна сметка, по отношение на неосигурените не трябва да има промени.

Също така в изречението "...обезщетение за отглеждане на дете в размер на 160 лв. е крайно недостатъчно на фона на..." думата крайно е прекалено тежка и в последна сметка невярна. Предлагам просто да я махнем.

Има и някои правописни грешки, но те са последна грижа в момента.

Иначе писмото ми харесва.

# 447
  • До хладилника, който обичам
50 лв детски за всяко дете? Откъде ще дойдат?
Мислете реално, момичета!

# 448
И още нещо, решете каква да бъде финално хронологията на действията, да не станат грешки.

# 449
Хора, не е време вече за спорове, моля ви, доуточнете текста, изчистете грешките, за да може утре и вдругиден да съберем подписи от Варна.

Общи условия

Активация на акаунт