1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 888
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 495
Да го качим като събитие в календара на dir.bg?

# 496
Момичета принтирам последния вариант на коала  защото после няма да имам време. Ще събирам подписи в района на Орлов мост и в Борисовата градина от обяд ( от около 14 часа).

Браво Адара!
Момичета, които разхождате децата си в Борисовата, подкрепете идеята и Адара!

bouquet

# 497
 cry #Puppy dog smile3505 не очаквах така да ме нахокаш. Вече съжалявам, че се включих с мнение.
mishlentze,
такива събития си имат организатори и последователи. Организаторите, пък било то и трима, трябва да си имат говорител, който да е наясно с всичко и да може да представя исканията по подобаващ начин. Така направи tender, когато организира “300 бебета повече” на Благовещение 25.03.06. Ето тук:
http://www.az-jenata.com/300bebeta/,
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/998/0/
и самото начало през юли 2005: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=32826.0
можеш да видиш как той успя да събере 700 подписа и да организира по перфектен начин събитието при това, до колкото ми е известно, без той лично да застава пред камерата. Събитието беше ШИРОКО отразено по bTV, вкл. участие в сутришния блок, Дарик Радио, БНР и други.
Идеята ти за организиран протест на 1 Юни е ПРЕКРАСНА и ние ВСИЧКИ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ Hug, но мило mishlentze, приеми тези малки идейки от нас - твоите последователи, за да се случи найстина едно добро планирано събитие.

# 498
adara, до колко часа планираш да бъдеш в Борисовата градина и къде точно да те открием?

# 499
Никого не защитавам, но защо не приемете, че всички сме отговорни, включително и организатори?! Който с каквото може да помогне! Браво, още веднъж, на всички момичета, които отделят от времето си(а то винаги недостига), за да се занимават с такава КАУЗА!!!!
Моля, всички които имат идеи, да не ги прехвърлат на 3-4те майки, които им идва нанагорно вече, а да ги осъществят. Този протест е за всички ни!

# 500
  пак ще се повторя но никой не отвори въпрос-в началото на всеки лист с подписи трябва да е написана целта за тях.да няма хвърчащи подписи.трябва да е ясно под какво се подписваме.за това предлагам текста:
 Протестна подписка относно ниското обезщетение по майчинство и детските надбавки и в подкрепа на мирния протест организиран на 1 юни пред Народното събрание в гр.София и по- големите градове.

# 501
  пак ще се повторя но никой не отвори въпрос-в началото на всеки лист с подписи трябва да е написана целта за тях.да няма хвърчащи подписи.трябва да е ясно под какво се подписваме.за това предлагам текста:
 Протестна подписка относно ниското обезщетение по майчинство и детските надбавки и в подкрепа на мирния протест организиран на 1 юни пред Народното събрание в гр.София и по- големите градове.

Късно е! Вече разпечатаха момичетата листите с този текст:
В подкрепа исканията на Настоящите и бъдещи български майки:

Трябва всички да са еднакви, струва ми се.

# 502
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Като изляза към 14ч. до към 19 без нещо ще обикалям от Орлов мост, езерото Ариана, алеите, площадката със слона, площадката с люлките до тенис кортовете, Чумата, Лодки, езерото с лилиите, езерото с патките (дето вече няма патки). Аз съм със сиво червена количка, най вероятно ще закача лист (като знаме) на количката на който ще пише, че събирам подписи.
 Общо взето ще се постарая да се виждам от далече Mr. Green

# 503
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Да събирам ли подписи и от мъже? newsm78

# 504
Моля, всички които имат идеи, да не ги прехвърлат на 3-4те майки, които им идва нанагорно вече, а да ги осъществят. Този протест е за всички ни!
Уффф, ама вземете че успокойте топката!
Разбира се, че всички сме за тази кауза. Затова и взех отношение, защото искам да помогна, независимо че в момента съм на работа, а от 9 часа съм влезнала в темата. ИСКАМ И ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ЩЕ УСПЕЯ ДА НАПРАВЯ КАКВОТО МОГА като съмишленик, но ще ви го съобщя когато го направя. Това, което НЕ МОГА ДА НАПРАВЯ е да ва взема директно отношение пред медиите, защото не съм организатор и не съм наясно с всички детайли по организацията. Съгласете се, че е тъпо да се нагласиш пред камерата/микрофона и да говориш за нещо, с което не си твърде запознат. Е, дано сега вече да е станало ясно за какво говоря.
adara, ще те търся из района около 18:30

# 505
  • До хладилника, който обичам
Още един път ще помоля за списък на медиите, на които е изпратено Отвореното писмо.

Също - някой от Пловдив дали промени 'нашето' писмо?

# 506
Може да се направят малки листовки с основните точки и да се раздават - на тях също кой ни подкрепя и маршрута + часа. Да речем, 1/3 от А4 на три (по ширина) да се реже и дава. На листовката - заглавие, основни точки, завършва с обява за деня, часа и мястото на шествието.

Нещо такова:

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

ОТ НАСТОЯЩИТЕ И БЪДЕЩИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ, СДРУЖЕНИЕ "ЗАЧАТИЕ", ДКЦ-1, ЦЕНТЪР ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ – ГР. ПЛОВДИВ

Ние, настоящите и бъдещи български майки, подкрепени от Сдружение "Зачатие", ДКЦ-1, Център за бременни жени – гр. Пловдив, изразяваме  недоволството си от липсата на държавна политика по отношение на насърчаване на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата ни. Считаме, че сегашното обезщетение за отглеждане на дете в размер на 160 лв. е недостатъчно на фона на ежедневно поскъпващия живот в страната. Освен това считаме, че отпускането на детски надбавки въз основа на семейния доход е дискриминационно и недемократично.

Смятаме, че правителството трябва да съсредоточи усилията си в посока преодоляване на демографския срив в Република България.  Категорични сме, че това може да се постигне чрез:

1. Увеличаване  на обезщетението за отглеждане на дете както следва:
1.1. В общия случай:

- за първата година на майчинството - 80 % от брутния осигурителен доход на двамата родители  за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв;
- за втората година - 60 % от брутния семеен доход за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 180 лв;

1.2. За самотни майки, при изработване на ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки:
 - за първата година 100 % от дохода за шестте месеца, предхождащи раждането, но минимум 300 лв.
 - за втората година 80 % от дохода за шестте месеца, предхождащи раждането , но минимум 250 лв. 

1.3. За студентките редовно обучение – допълнителна стипендия за майчинство от 50 лв.

1.4.При раждане на  близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението, предвидено по-горе, умножено по броя на едновременно родените деца;

2. Увеличаване на детските надбавки -  по 50 лв. за всички деца, независимо от доходите на родителите.

3. Разширяване на семейното подоходно облагане.

4. Изготвяне и приемане на наредба за прилагане на Конвенцията за надомната работа, ратифицирана през 2000 г., а впоследствие и разработване на проектозакон за надомния труд, който да бъде приет от Народното събрание, както и на програми за стимулиране на надомната работа.

5. Изработване на адекватна здравна стратегия и налагане на медицински  стандарт в акушерството и гинекологията за профилактика, диагностика и лечение на безплодието, както и  за прилагането на различните асистирани репродуктивни методи. Да се осигури безплатно лечение на бездетните семейства и право на две платени от държавата процедури ин витро на всяко семейство, при които лечението е било безуспешно, както и да се поемат от НЗОК необходимите основни  изследвания и диагностични процедури при мъжа и жената в инфертилната двойка.

6. Улесняване на процедурата по осиновяване.

7. Увеличаване броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни.

8. Увеличаване броя на детските площадки, градини и паркове и предотвратяване на  превръщането на малкото останали такива в паркинги, бензиностанции и т.н.

Настояваме  сумите за обезщетенията, помощите и детските надбавки да бъдат ежегодно индексирани съобразно инфлацията, подобно на доходите на държавните служители и пенсионерите.

На 1 юни от пл. Съединение до пл. Централен часа ще бъде проведено мирно протестно шествие в град Пловдив. Приканваме всички, съпричастни и небезразлични към проблемите на родителите и децата в България, да се присъедини!

т.е. съкратен (даже още повече трябва да се съкрати) вид на отвореното писмо - вече не за медиите, а да могат да прочетат хората и да вземат отношение, като знаят за какво иде реч.

П.С. Това е 'пловдивски' вид на брошурата - софиянки си направете ваш, с вашите час и място Simple Smile Но според мен оставете подкрепящите ни в гр. Пловдив - за респект.

# 507
Цитат
Още един път ще помоля за списък на медиите, на които е изпратено Отвореното писмо.

Аз мисля, че още нищо не е разпратено, нали чакаме разрешението от кмета. Веднага, щом двете майчета, които отидоха да внасят молбата кажат, че имаме зелена светлина - действаме и с медиите! Дотогава задръжте топката и дайте да наблегнем на подписите.

# 508
Цитат

Аз мисля, че още нищо не е разпратено, нали чакаме разрешението от кмета. Веднага, щом двете майчета, които отидоха да внасят молбата кажат, че имаме зелена светлина - действаме и с медиите! Дотогава задръжте топката и дайте да наблегнем на подписите.
Кмета какво общо има? Отвореното писмо може да се публикува, даже да не разрешат шествието!

# 509
cry #Puppy dog smile3505 не очаквах така да ме нахокаш. Вече съжалявам, че се включих с мнение.
mishlentze,
такива събития си имат организатори и последователи. Организаторите, пък било то и трима, трябва да си имат говорител, който да е наясно с всичко и да може да представя исканията по подобаващ начин. Така направи tender, когато организира “300 бебета повече” на Благовещение 25.03.06. Ето тук:
http://www.az-jenata.com/300bebeta/,
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/998/0/
и самото начало през юли 2005: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=32826.0
можеш да видиш как той успя да събере 700 подписа и да организира по перфектен начин събитието при това, до колкото ми е известно, без той лично да застава пред камерата. Събитието беше ШИРОКО отразено по bTV, вкл. участие в сутришния блок, Дарик Радио, БНР и други.
Идеята ти за организиран протест на 1 Юни е ПРЕКРАСНА и ние ВСИЧКИ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ Hug, но мило mishlentze, приеми тези малки идейки от нас - твоите последователи, за да се случи найстина едно добро планирано събитие.

Извини ме ако съм била по-рязка. Просто смятам, че всеки трябва да даде своя принос. Аз лично последните нощи не съм спала въобще от мислене кое и как и вече изнемогвам, Така че извини ме още веднъж  bouquet

А, и идеята не моя всъщност, заедно ситгнахме до тази идея.

Общи условия

Активация на акаунт