Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 дек. 2017, 20:18 ч.

Песен за огън и лед 28 - Those are brave men... lets go kill them

 • 66 290
 • 722
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 5 583
Не го забравям изобщо. Просот мисля че ще го опукат още в началото на следващата книга. ЕГон е фалшив герой.И не само защото е Блекфир, а защото ако той бе истинският  герой, би следвало да умре Джон Сняг, за да въведат ЕГон. ОБаче след като 5 книги Джон бе централен персонаже, и в сериала го съживиха е е малко вероятно да умре във Ветровете, което означава, че е крайно съмнително да има двама души претендиращи да са укрити синове на Регар. ЕГон ще го опукат.

Станис има 500 човека предимно тежка пехота и малко рицари, Джон му води към 2000 души лека пехота., Рамзи и Дъсти имат още към 2000 души конница, още къ м 500-1000 са Фрей и останалите - Мандърли и компания са също къ 2000 души. Ъмбър  (на страната на Станис )са 15 -20 човека , Магнарят - 200.
За сравнение Джайм има към 12 000 -15 000 души, Дорн - около 15 -20 000, а Тирелите около 50 000. ЕДинственият Шанс на Станис
-да използва ЖБ, за да привлече на своя страна Долината или някоя наистина голяма наемна дружина поне 20 000 души.
Ето това вече би променило нещата в негова полза. Но дали ще успее?
Егон има 10 000 души (Златната дружина) и бойни слонове, но силите му са разпръснати. Ще го видим какво ще направи.
 

# 46
 • Мнения: 44
За синове на Регар... Аз не мисля, че Джон е такъв, плюс това дори и да има неизвестен син на Регар, не виждам защо точно той би трябвало да е главния герой на цялата поредица. По ми харесва да мисля, че Джон е син на Ашара и Едард. А Егон - да, не се знае. Станис знам точно с колко разполага, но това е за момента.

# 47
 • Мнения: 5 583
колкото и да смешно, единственият човек който в някаква степен е еквивалент на Станис е ...Церсей.
и тя като него е склонна да открива врагове навсякъде където погледне - Нед СТарк, Джон АРин, Санса, Марджери, Роб СТарк, Ренли, Станис, Мейс Тирел, Тарли, Кеван, Тирион, Лансел, дори Пицел и Варис...
може би затова не се понасят - в някакъв смисъл са еднакви.
като виждам как добре управлява Церсей, треперя как ли би било едно управление на Станис.

# 48
 • Мнения: 5 583
За синове на Регар... Аз не мисля, че Джон е такъв, плюс това дори и да има неизвестен син на Регар, не виждам защо точно той би трябвало да е главния герой на цялата поредица. По ми харесва да мисля, че Джон е син на Ашара и Едард. А Егон - да, не се знае. Станис знам точно с колко разполага, но това е за момента.


м-не това сме го обсъждали и е силно невероятно. По-възможно е да е на Ашара и Бриндън.  другата по-възможна вероятност е да е бил на Регар и Лияна. И двата случая - Джон е племенник на ЕДарс.
Станис има не просто много малко хора, но и малко опции. Дори да вдигне целият север зад себе си, труд може повече от 10 000 души да събере, той е обелюден и разкъсан от дрязги, а Станис се кани да наложи правосъдие на Болтън, ФРейи  и Дъстин - няма да го заобичат повече.
от Речните земи може да събере максимум 5000 души, и то само ако освободи ЕДмор Тъли, а това минава през битка с Джайм. Диваците измират от студ зад Вала, пък и не са ефективна сила - лека пехота. На Станис шанса му е  Долината да застане на негова страна;другата възможност е свързана с това, че прати Маси да му доведе 20 000 души наемници от Спорните земи - но дали Маси ще намери толкова хора за кратко време? По-вероятно Станис да умре и те да застнат на страната на Джон.

П.С. Джон е леда, Денерис огъня. . ОСвен това още когато мислили да създадат филма ДиД предложили на мартин да се движат по две-три основни разклонения - Джон, Церсей, Денирис, Тирион. Това ясно показав които са основните герои.  ВСички герои които се появяват в първа книга със собствени глави и оцелеляват до пета книга (вкл.) са основни герои

# 49
 • Мнения: 44
Аз предпочитам всеки друг вариант, в който Джон не е специалната, Която Беше Обещана снежинка. Брандън и Ашара работи перфектно за мен също. Джайм не е релевантен, като цяло Речните земи са трудно релевантни, имайки в предвид, че Братството май готви втора Червена сватба, но този път на братовчедът на Джайм - Деван. Церсей далеч не е толкова важна в книгите, в сериала просто ДиД харесват Лена Хийди... И Индира Варма в този ред на мисли...
Колкото до леда и огъня, файн, нямам проблем с това стига да няма някакъв захаросан, кринджуърди финал с Дани и Джон, яздещи дракони и спасяващи света. Това просто не би било Песен за огън и лед, би било романизация на сериала.

# 50
 • Мнения: 5 583
Церсей е доста важна в книгите по всички показатели
Майка на един крал, вдовица на друг
изгори Кулата на Ръката, въоръжи Вярата,, разгони Стария Съвет и си направи изцял нов, в които имат некромант, арстува снаха си, ликвидира Гаранта на Севера Нед Старк, има пръст в смъртта на Джон Арин, спретна процес на Тирион....
доста е важна, но проблемът е, че е алчна за власт и вижда врагове навсякъде.
Да, в сериала я харесват, но въпреки това пак си е основен образ. Тя е един от образите които имаха собствени глави още в първа книга  героинята и е жива досега.

# 51
 • Варна
 • Мнения: 10 697
Аз предпочитам всеки друг вариант, в който Джон не е специалната, Която Беше Обещана снежинка. Брандън и Ашара работи перфектно за мен също.
Обещаният принц и според мен е Денерис.
Обаче Джон е син на Регар и Лияна, няма нясто за съмнения, след като беше потвърдено от сериала.

Джони, Церсей нямаше глави в първа книга, само Старките, Денерис и Тирион.

# 52
 • Мнения: 5 583
а според мен ОП не е един човек, а е едновременн Данни, Джон и Тирион. Драконът има три глави.
и тримата отговорят на условието - Таргариени.
освен това Дани уби любимия си (Дрого)
Тирион уби Шае
а меча на Джон е изпръскан с кръвта на Игрит. В известен смисъл той я уби символично, когато предупреди Стража.

# 53
 • Варна
 • Мнения: 10 697
а според мен ОП не е един човек, а е едновременн Данни, Джон и Тирион. Драконът има три глави.
и тримата отговорят на условието - Таргариени.
освен това Дани уби любимия си (Дрого)
Тирион уби Шае
а меча на Джон е изпръскан с кръвта на Игрит. В известен смисъл той я уби символично, когато предупреди Стража.

Дали Тирион е Таргариен са само спекулации.
Азор Ахай е този, който убива жена си за да закали меча си. Може да няма нищо общо с Обещания принц. Това е версия на Мелисандра (ОП=АА)
 в нейната версия я няма частта със закаляването.
 

# 54
 • Мнения: 5 583
ако гледаме така на нещата то и това дали  Джон е Тарг са спекулации. Това че нещо са го дали във филма, ИЗОБЩО не е никакво доказателство, там промениха невероятно много неща от книгите.
За Тирион поне  е публична тайна, че е копеле на Ерис, докато за Джон не знае на практика никой освен Хоуланд Рийд. Друг въпрос е дали Мартин няма да извърти нещата.
да, мелисандра смята че ОП е равно на АА и аз поддържам тази теза. Версията не е нейна, тя използва  преразказ на Нефритеният Копенадиум, просто пропуска да спомене (съвсем умишлено), частта със закаляването на меча която също е оттам, защото ако го стори Станис веднага ще я изгони. ИНаче няма как да не знае точно тази част, а пък да знае останалото, абсурдно е.

# 55
 • Варна
 • Мнения: 10 697
Джон е син на Регар и Лияна. Голям инат трябва да си, за да откажеш да го признаеш. Промениха много неща във филма, но кои са родителите на ДжСняг е едно от най-важните неща.
Не е публична тайна, че Тирион е копеле на Ерис, спекулации са.
Версията , че ОП е равно на АА е само на Мелисандра, никъде другаде не е правена такава връзка.

# 56
 • Мнения: 44
За Джон, и аз леко живея в отказ по отношение на това, но наистина е прекалено основно нещо, за да е различно. Не знам, аз все пак ще си се надявам да излезе нещо друго. А пък пророчеството, аз си мисля, че няма да е нали Обещаният принц убива Ниса Ниса, после повежда човечеството и прочие. Пророчествата са tricky, опасни неща и си мисля, че дори да се изпълни пророчеството, то няма да е 1:1 повторение с легендата, а може би някаква изопачена версия, която няма да е толкова розова и готинка. С две думи - не клиширана.
А Тирион, ми не мисля, че е Таргариен и се надявам да не е, щото би било ебати и... Плюс това правейки го Таргариен му отнемаш от отношенията с Тивин и отцеубийството. Не знам, по-готино е според мен ако Тивин си му е баща и наистина е имал такива лоши отношения с него, иначе ако е Тарг това омаловажава всичко някак си.

# 57
 • София
 • Мнения: 1 222
Здравейте  bouquet

След повторен прочит на пророчествата и легендите от книгите ми се струва, че накрая Джон (ОП) ще е принуден да убие Дани за да закали меча, с който ще спаси всички хора. Нищо чудно и пак той да трябва да убие Бран.

За Церсей ми се струва най-логично да бъде убита от Джайм - тя ще заплаши живота на много хора също като лудия крал и Джайм (който е и по-малкия брат) отново ще се намеси.

За децата на Тивин не мога да преценя кои точно не са негови родни деца - Тирион или Джайм и Церсей. Клоня към последните, защото ще е по-голяма иронията към Тивин. Детето, което смята за копеле, чудовище и което го уби, да е неговото единствено дете.

От Старките накрая ще останат живи Санса и Джон със сигурност, а за Аря не съм сигурна. Мисля че Бран и Рикон няма да оцелеят. От Ланистърите - само Тирион ще остане жив.

# 58
 • Мнения: 44
Всички са на Тивин, по моему. А Джон, единствената причина, поради която би ми харесало Р+Л да е равно на Дж е трагедията на Джон Конингтън, който да се бие за грешния син срещу истинския или нещо такова. Най-добрият приятел, който е и бил влюбен в Регар, искайки да не провали сина както бащата, ще стори точно това.

# 59
 • Мнения: 207
Някъде четох теория, че Светлоносеца е Нощния страж.
"Аз съм меча в тъмното....", като се има в предвид, че и на изток си имат вал... и от там е легендата за АА. Там се говори за тъмнина, тук за студ, но нещата са подобни.
Лично на мен тази теория ми харесва.
Няма нужда АА да е един човек.
ОП си е Дани 100%.

Общи условия

Активация на акаунт