Песен за огън и лед 28 - Those are brave men... lets go kill them

• 78 505
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
В книгата не си спомням да пише какво става с децата след като ги дадат или аз не помня вече.

Пише, пише. Една от жените на  Крастър казва, че бебетата идват да ги взимат братята на момчето на Джили.

# 556
В книгата не си спомням да пише какво става с децата след като ги дадат или аз не помня вече.

Пише, пише. Една от жените на  Крастър казва, че бебетата идват да ги взимат братята на момчето на Джили.

А, да, така беше. Мерси.

# 557
Мисля че има някаква причина да са точно неговите деца. Иначе щеше да е много лесно, правиш жертвоприношение и те оставят на мира. Нямаше целия свободен народ да се изнася от севера.
Кои са родителите на Крастър, нещо пишеше ли по тоя въпрос.

# 558
  • Варна
Мисля че има някаква причина да са точно неговите деца. Иначе щеше да е много лесно, правиш жертвоприношение и те оставят на мира. Нямаше целия свободен народ да се изнася от севера.
Кои са родителите на Крастър, нещо пишеше ли по тоя въпрос.

Диваците презират Крастър за това, което прави.  Жертвоприношенията рано или късно ще доведат до тяхната гибел.
Майката на Крастър е дивачка, а баща му е врана.

# 559
нещо повече всъщност диваците бяха казали, че Крастър е по-близко до враните отколкото до диваците с това което прави. Припомням също, че те нямат жреци и септони и жертвоприношенията не им се струват естествени. Те и на Мелисандра гледат с подозрение и омерзение. Единствено Магнарят е в малко по-напреднал стадий на родово-общинния строй,  но като цяло това което правеше Крастър, но може да бъде направено от диваците, които се родеят с Първите хора.

*Крастър реално няма кои други деца да пожертва. той живее в една много малка мини-вселена, на Вала деца няма, а диваците няма да дадат своите, затова той жертва своите, за да го оставят на мира. По-скоро интересно е друго - На Асшаи/Сянката няма деца. Как тогава прираста там не е отрицтелен? явно нещата стават по същия начин като при Другите - набавят си ги от другаде.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 15:32 от Джон Сняг

# 560
  • Варна
нещо повече всъщност диваците бяха казали, че Крастър е по-близко до враните отколкото до диваците с това което  По-скоро интересно е друго - На Асшаи/Сянката няма деца. Как тогава прираста там не е отрицтелен? явно нещата стават по същия начин като при Другите - набавят си ги от другаде.
Не, става по-скоро въпрос за миграция. Постоянно прииждат възрастни хора  и не са там за да се занимават със създаване на семейства и отглеждане на деца.

# 561
аз пък си мислех, че става като  Ордена на Р''хлор във Волантис - те се точно една определена бройка –(в дадения случай 1000 човека) и като умре някой или го убият веднага трябва да попълнят бройката с някое дете. Впрочем имаше теория че Драконите са дошли от Сянката за първи път. Също така първите легенди за АА се появяват пак в тези земи (Нефритеният Копендаруим). Като че всичко по-интересно се е случило именно там. Много искам да научим повече за Асшаи - все едно на книга или на филм.

# 562
Мартин е публикувал в блога си откъс от "Огън и Кръв".
http://georgerrmartin.com/notablog/2018/09/27/a-fire-blood-excerpt-just-for-you/

Избрал е момента, в който кралица Алисан посещава Зимен хребет и Нощния страж.
Любопитното е, че магията на Вала не действа добре не само на Бродниците,но и на драконите - нейният дракон не само не е харесал Вала, но отказал на три пъти да прелети над него.

# 563
  • Варна
Във Вала чадата са вплели магии при строежа, може това да е причината.

# 564
Любопитното е, че магията на Вала не действа добре не само на Бродниците,но и на драконите - нейният дракон не само не е харесал Вала, но отказал на три пъти да прелети над него.
Интересно  е дали все пак е прелетял над вала или ездача му се е отказал .Едно е да усещаш магията, съвсем друго е тя да те спира да преминеш отвъд.

# 565
точно този откъс бе голямо разочарование за мен. Най-малко искам пак да ме занимават със Завоеванието или Танца на Драконите. Предпочитам Мартин да напише нещо за по-непознатите земи, например за пътуванията на Морската змия.

# 566
  • Варна
Предпочитам Мартин да напише нещо за по-непознатите земи, например за пътуванията на Морската змия.

Ако го беше направил, щеше да му трябва доста повече време за писане. Все пак ще бъде цял един нов свят (или няколко). А за Завоеванието и Танца все пак повечето неща са написани.

# 567
e, колко време да е за писане, Хексе? той непрестанно пише за света на "дивите карти", а те също са цял отделен свят. Не, е да няма идеята в главата си. не може да няма обща представа.
А ако представяш претоплени манджи е просто обидно. Като имам предвид, колко стара информация ни се се сервира в Танца имам чувството, че един добър автор от типа на Хоб или Пратчет би я написал за половин книга - за една година се пише изцяло нова година, а Мартин бави своята вече 7 години и накря поднася стари неща. За това вреем трябавше поне 3 книги да излязат.
Лично аз съм на мнение, че по-добре нищо да не пише, отколкото да разтяга локуми. Освен това той  твърдеше че ще има "стотици страници нова информация". за мен не е нова информация, какво точно е правила Алисън  докато е уговаряла Стража - това са просто подробности.

# 568
https://www.segabg.com/category-sport/cheparinov-i-stefanova-kru … a-igra-na-tronove
Българската шахматистка Антонета Стефанова и нейният съпруг  - гросмайсторът  Чепаринов се сдобиха с дъщеря - Мелисандра Чепаринова

# 569
Интересно  е дали все пак е прелетял над вала или ездача му се е отказал .Едно е да усещаш магията, съвсем друго е тя да те спира да преминеш отвъд.

Не е прелетял. Тя си дала вид, че нищо не е станало, но разбрала, че нещо притеснява дракона.

Общи условия

Активация на акаунт