Клиники в Истанбул - Тема 4

• 113 048
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
На нас ни предстои всеки един момент да потеглим към Истанбул - чакам да ми дойде цикъла. Това ще ми е първа стимулация, първи опит и съм много притеснена от неизвестното. При мен няма проблем, ние сме с мъжки фактор. Притеснена съм от самата процедура, както и страничните ефекти от стимулацията върху организма ( хормоните ми). Може ли някое момиче , което е била в това положение и се е чувствала така, да ми пише ( може и на лични)  как е било при нея?  Знам, че е индивидуално, но искам да разбера личните усещания и опит Confused В Мемориал ще сме. Мъжът ми ще е плътно с мен, но все пак аз съм много притеснена..  

# 751
Axtravaganza, и аз като теб бях много притеснена. Оказа се, че самата процедура е много лека и е най - най - лесното измежду всичко което те очаква после  (имам предвид бременност, следене, раждане и отглеждане на детето ). Така че вместо да се притесняваш гледай да се насладиш на престоя в прекрасния Истанбул заедно със съпруга си. При нас беше като втори меден месец Simple Smile понеже останахме там цели 19 дни. И посетихме всички исторически забележителности. Едва ли отново ще имаме повод да направим още едно такова незабравимо преживяване на саме. На нас също беше първа стимулация и остана единствена. Поставянето на инжекциите пък се оказа детска игра.

# 752
Благодаря ти, Almirra.  Звучиш ми доста успокояващо Simple Smile Ние тъкмо сключихме брак и всички ме питаха " А сега?  Меден месец? " и им отговарях - о,да, в Истанбул.  Дай Боже всичко да мине "по мед и масло" 😁

# 753
Глупости пишеш ти. Не бройката е важна, а колко имат потенциал да достигнат до зрялост. Ако беше така, както го описваш, светът нямаше да познава понятието ИЯР. Стимулациите изчерпват резерва и това ще ти го каже всеки доктор и ще го прочетеш на всяка листовка на препарат за стимулация, като започнеш от клостилбегит, в чието опътване пише да не се пие повече от 6 пъти в живота поради горепосочената причина. Ако възрастта беше единствена причина за ИЯР, нямаше да има момичета на по 28-30 години с резерв под 1.

Лекарството което цитираш НЕ се продава в Турция. Плюс това НЕ се използва за Инвитро. Предполагам е за инсеминации, каквато на нас в турските клиники НЕ ни прилагат.
Хайде да не пишем невярна информация когато не сме сигурни в нея. Това е тема за взаимопомощ, а не да се подвеждаме една друга.

# 754
Значи, ако наистина от 15 антрални фоликула само един узрява (доминантен), а другите УМИРАТ в рамките на цикъла, то тогава отговорът, смятам, че е ясен. IVF не намалява резерва, а по-скоро го "увеличава", давайки възможност да обречени фоликули да реализират потенциала си.

# 755
Точно така. Точно това е обяснено в горесподеления линк.

А лекарството споменато от Буена е отречено като много вредно. Изключително противопоказно е при ендометриоза. Но все още се прилага в България, за съжаление.

# 756
Продава се костилбегит в Турция.
У нас го спряха от продажба и по-добре.
У съседите е Клемин като звучене, което е Кломид/костилбегит
Аз го имах към първата стимулация при Карликая за цели десет дни...
Медицината "на парче" за съжаление не е типичен български патент, има си го този момент по принцип навсякъде....

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 10:59 от Тара:)

# 757
Моята стимулация при Карликая беше с Гонал и Клостибегит. Направих две стимулации с този протокол, така че не е забранено, просто е под друго име. Според мен - стимулациите намаляват яйчниковия резерв. Може би не е еднакво за всички пациенти, но със сигурност влияе.

# 758
В Турция си използва clomid понякога в първите дни на стимулация заедно с гонал и мерионал. Д-р Карликая го прилага както и фемара. При мен беше с добър резултат. Най-важен е индивидуалния подход.

# 759
  • Бургас
При мен след всяка стимулация се наблюдава лек спад в AMХ, но след 2-3 месеца АМХ се връща на първоначалната си стойност. Предполагам самата стимулация създава някакво объркване във жлезите и времнно хормоните са разбъркани, но в никакъв случай не е дълготраен ефектът. Дори Кломифена, който всички сочат с пръст като ултра вреден, се използва като един от динамичните тестове за определяне на яйчниковият резерв. Като става въпрос за лекарства, процедури и т.н. се доверявам единствено на материали, под които авторът е поставил името си !

# 760
При мен второто чхг също се удвои положително. Трябва да ида на преглед след 3 сесмици. В моето съзнание това е толкова сълъг период. Нямам кой знае какви симптоми даже никакви освен напрегнати гърди. Чудя се какво в тялото ми ще подскаже ако се обърка нещо. Ако плода спре да се развива и се окаже кухо яйце това ще бъде ли съпроводено с кървене. Изобщо какво в тялото в такава ранна бременност подсказва за спиране в развитието на ембриона?
И последен въпрос вие пускате ли чхг след първите 2, ако те са наред. Аз съм пускала на 9ти ден и на 11ти. Чудя се дали да пусна още едно за сверка по някое време.

# 761
Хайде сега..кухо яйце и други там!Радвай се на момента..всичко ще е наред!Честито!

# 762
Пускам ЧХГ 3 пъти през 2 дни. При моя близка приятелка с кухо яйце ЧХГ не нарастваше правилно. И беше много ниско. Това е един вид индикация за проблем.
Аз ходя веднъж на преглед в 4 гс за установяване на местоположението на сака и после едва 6+4 гс за отчитане на сърдечна дейност.

# 763
Минавам да се похваля и тук. Нашето истанбулско момиченце е вече с нас. Роди се вчера - 3,200/49см в 38г.с. Пожелавам на всички ви успех и сбъдване на тази съкровена мечта. Аз още не мога да осъзная, че се случва!

# 764
Честито Jessy_85! Да ви е жива и здрава и да ви направи най-щастливите и горди родители!

Общи условия

Активация на акаунт