Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 133
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за съветите! Приемам още мнения също и от доволни от конкретни прахове. Другото ми колебание беше за омекотител, но съм чела, че не е желателен, пък бил той и бебешки, което и вие потвърждавате. С прането на 60 градуса не знам как ще се получат нещата, като масово на повечето дрешки пише, че са за пране на 30 градуса, сигурно, за да се застраховат. И на мен ми се вижда крайно недостатъчно това, от друга страна, ако ги свия сигурно нито една няма да става за обличане, не знам.

# 106
30 C  е абслолютно недостатъчна температура за да осигури необходимата хигиена при пране на дрехи на новородено дете ( а в много случаи и за възрастни, но това е друга тема). По-добре купувайте един размер по-големи дрехи за да предвидите свиването им. Повечето качествени, памучни материи търпят пране на 60 С без голяма промяна в размерите. Вълната-не.

# 107
Същия боклук Simple Smile Малко ми е странно,че се препоръчва тук,и то пред ДенкМит,вземи си от него за най-сигурно Simple Smile
Къде се препоръчва пред Денкмит? Казва се: „Трябва ми за малко пранета. Тема или Денкмит?“ Е, можех да отговоря да си вземе Ариел или Персил и не знам защо не го направих. Grinning

B.U 2, вземи една малка кутия Ариел или Персил и това е, ако наистина не ти е нужна голяма опаковка Денкмит. Явно не се харесва Тема, въпреки че има едно положително мнение (моето) и едно отрицателно (на PELLI), което не е твърде представителна извадка. Simple Smile

# 108
Ми не знам,ТЕМА определено не е това,което беше,преди 10 години примерно Simple Smile Сега и с нова опаковка,а вътре същия пясък като Савекс...

# 109
Аз с какво съм прала досега, че ми е друго мнението, не знам? Чак пък толкова коренно противоположни мнения за един продукт... (липсва ми емотикончето, което се чеше по главъта).

# 110
Аз с какво съм прала досега, че ми е друго мнението, не знам? Чак пък толкова коренно противоположни мнения за един продукт... (липсва ми емотикончето, което се чеше по главъта).

Писах и за машините, но няма кой да чете. В качествена машина, докато не се сложи някакъв долен боклук, кой знае каква разлика след няколко изпирания няма да има и обратното: в боклучава машина и звезден прах да се сложи, общо взето е все тая. Оттам идват и всичките ви разминавания.

# 111
Специално в мойта машина когато сложа прах-боклук си личи като извадя дрехите Simple Smile

# 112
Абе има кой да чете, TAED, но сега да взема да разпитвам кой с каква машина е, някак не върви. Освен това, откъде да знам коя машина е хубава и коя – не, като съм ползвала редовно три марки и спорадично още една-две. Аз и моята не я смятам за чудо невиждано, ама нà: щом и Сано Максима успя да ме подведе толкова време...

# 113
Не е нужно никой да пита никого, просто имайте едно наум когато дискутирате и си сравнявате впечатленията. А ако някой иска да си сподели впечатленията по малко по-обективен начин, би било редно да напише не само консуматива, но и машината, а и други неща.
Тук нещата са малко хаотични: някоя домакиня изпада в екстаз по препарата "Х" и останалите се юрват да го търсят из магазините,  да съобщават къде е на промоция... Вероятно е занимателно и поддържа темата жива, но нищо конструктивно.

# 114
Темата си е за прахове. Няма да се юрваме за перални - за тях си има друга тема.
Като цяло смятам, че прекаляването с което и да било, не е здравословно. Все пак живота ни не зависи от пералнята. Моят поне не.

# 115
Прав си, TAED. В близкото минало винаги пишех продължителността на програмата, зареждането, степента на замърсяване. Сега пропускам, но ще се поправя.
И за да сме наясно, не изпадам в екстаз, а просто споделям изненадата си.

# 116
  • Сливен
Благодаря за съветите! Приемам още мнения също и от доволни от конкретни прахове. Другото ми колебание беше за омекотител, но съм чела, че не е желателен, пък бил той и бебешки, което и вие потвърждавате. С прането на 60 градуса не знам как ще се получат нещата, като масово на повечето дрешки пише, че са за пране на 30 градуса, сигурно, за да се застраховат. И на мен ми се вижда крайно недостатъчно това, от друга страна, ако ги свия сигурно нито една няма да става за обличане, не знам.
Аз използвам бебешкия на ДМ ,пера както те е посъветвал TAED,на НМ и Лидл бебешките дрешки понасят 60° без проблем.Освен това и бързо умаляват от растежа на бебчето.

# 117
  • Най-красивата страна
Мои близки.. ми донесоха  Персил от Турция-10кг.Платих 10лв.За толкова са го купили .Останах като гръмната .Излиза по 1лв.на килограм.Без пари.
Преди съм купувала същия прах за 23лв.от дистрибутор.
Естествено различен е от Персил ,който съм ползвала в Германия.Но там Персил за 20 пранета струваше към 5 евро.

Последна редакция: чт, 28 дек 2017, 20:15 от -veni-

# 118
Кога е произведен? Добре е да се гледа срока за годност...

# 119
  • Най-красивата страна
Тета,благодаря.Не съм се сетила за това.Но сега ще погледна срока на годност.

Общи условия

Активация на акаунт