Перилни препарати и омекотители – 50

• 73 055
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • оттам, откъдето започва България
Ееееее, случвало ми се е да усетя аромат на омекотител, но много рядко.

Много по-неприятно ми е да ми "ухае" на натрапчиво силен парфюм и особено на мухлясала пералня.
За съжаление имам много изострено обоняние, за сметка на зрението и слуха.  ooooh!

# 226
  • София
Когато пътувам в Германия, Белгия, Италия, Португалия, Испания, винаги съм се учудвала на изключително силното прафюмиране, което се практикува там - до степен на пълно задушаване. Макар и идваща от държава, в която повечето хора не си позволяват скъпи парфюми, винаги гледам така  Shocked заможните културни европейци, които всяка сутрин минават през парфюмерийния магазин, за да се полеят на аванта с тестерите - нещо, което никога не съм срещала в назадничавата и невъзпитана България.
Не виждам нищо аборигенско някой да се ароматизира с омекотител или с перилен препарат, а не с парфюм 10 евро/мл. Колкото единият се съобразява с околните - толкова и другият.

# 227
Хм, аз досега не съм срещала човек, който да ми мирише на омекотител. На шампоан – да, обикновено Пантен. Омекотител обикновено можеш да усетиш, ако си много близо до човека, защото ароматът не се разнася около теб, а просто дрехата мирише като я докоснеш, а с колко хора сме в такава близост? То колко омекотител трябва да излял, за да се носи около теб миризмата му след сушене и престой в гардероба. Май малко се преувеличава за миришещи сутрин на омакотител. Напълно възможно е и миризмата да идва от някой парфюм, а не от перилно средство.

# 228
  • Русе
Да ти кажа, Гес, предната седмица в Германия едно, ама баш немско семейство така силно ухаеше на омекотител, ходейки на тротоара до нас. Явно се бяхя оляли с омекотителя.
Мен също много повече ме дразни например аромата на Кобако. На мухлясала пералня също съм надушвала миришещи хора. На силно миришещ омекотител обаче за първи път ми се случи в Германия. Може би, защото в Русе не ползвам градски транспорт Wink
Ev_e е права. С очите си видях как в една скъпа парфюмерия в Германия хората си се пръскаха обилно с парфюм и си тръгваха. А племеницата ми каза, че е попадала на такива, които сутрин се гримират. А уж са от цивилизована държава.

И да Ви кажа, че снощи се разочаровах от цветоулавящите кърпички на Хайтман. При непълна пералня с тъмни дрехи сложих 2 кърпички, защото имаше една черна блуза с бели ръкави. Ръкавите вече сивеят. А на опаковката пише да се сложат 2 кърпички за пълна пералня. Смятам вече да я пера на ръка. Не, че на сина ми му прави впечатление цвета на ръкавите. За него по-важно е , че носи блуза с Люк Скайуокър. Ама пък за мен е по-важно бялото да е бяло.

# 229
Хм, аз досега не съм срещала човек, който да ми мирише на омекотител. На шампоан – да, обикновено Пантен. Омекотител обикновено можеш да усетиш, ако си много близо до човека, защото ароматът не се разнася около теб, а просто дрехата мирише като я докоснеш, а с колко хора сме в такава близост? То колко омекотител трябва да излял, за да се носи около теб миризмата му след сушене и престой в гардероба. Май малко се преувеличава за миришещи сутрин на омакотител. Напълно възможно е и миризмата да идва от някой парфюм, а не от перилно средство.

Не зная с какви и колко хора общуваш или просто се намираш наоколо. Зависи и от чувствителността на носа все пак. Аз не съм свръхчувствителен, но се случва. Асансьор в бизнес-сграда е типичен пример. Винаги има по един индивид-ходещ магазин за перилни препарати, един-двама откровено нечистоплътни и още един полят с парфюм. Сместа е нечовешка. Това ми се случва главно в България.
Така или иначе, въпросът е защо някой ще иска дрехите му да миришат на възможно най-евтините парфюмни композиции. Ако искате дрехите ви да са парфюмирани, има много по-добри начини от това да се давят в турски омекотители, да не говорим за всички други неприятности, които може да предизвика прекомерната им употреба.

# 230
На бензиностанция,и по-точно една на която ходя често,момчетата на колонките почти винаги ми миришат на Ленор,обаче ми е приятно,значи си перат дрехите и се къпят(поне).

# 231
Аз също основно ползвах синия Ленор, докато един ден на работа се появи един младеж с някакво поларено яке, мирищещо яко на омекотител. Аз по принцип обичам силните миризми, но тогава ми дойде в повече. Също ми се е случвало да не мога да спа от силно ароматизирано спално бельо, пак от синия Ленор. Сега купувам Коколино.
От форумски мнения започнах да включвам пералнята на допълнително изплакване и виждам, че дрехите излизат по-меки.
Та сега като прочетох, прав си е ТАЕD

# 232
На Кауфланд са намалени Рекс и Бинго, на почти еднакви цени, само дето единият е по-малка разфасовка. Не ми трябва за силно замърсено пране, така че търся нещо сравнително евтино и приемливо като качество. Кой от двата бихте ми препоръчали?

# 233
Аз също основно ползвах синия Ленор, докато един ден на работа се появи един младеж с някакво поларено яке, мирищещо яко на омекотител.

Хидрофобни тъкани, главно синтетика и вълна се омирисват особено силно на тези гадости. Това е така защото повечето ароматични химикали също са хидрофобни (и по тази причина водонеразтворими) и се адсорбират (т.е. "се отлагат") приимуществено върху подобни повърхности. Памук и лен страдат по-малко.

# 234
  • Русе
На Кауфланд са намалени Рекс и Бинго, на почти еднакви цени, само дето единият е по-малка разфасовка. Не ми трябва за силно замърсено пране, така че търся нещо сравнително евтино и приемливо като качество. Кой от двата бихте ми препоръчали?
Втория.

# 235
  • София
О,  усеща се миризмата на омекотител  и още как. Сутрин в метрото особено. Също и на Ариел.  Най-неприятно ми е мъж да мирише на омекотител вместо на афтършейв например. Но по-добре така,  отколкото  на пот.
А не е вярно,  че в БГ няма инвазия  към парфюмните тестери. Майка  ми работеше в магазин за парфюми. Имаха си контингент от потребители, идващи преди работа да се възползват порядъчно от миризмите. И не само... Simple Smile

# 236
И на мен ми е чудно защо някои хора толкова много държат да им се усеща праха за пране или омекотителя. Особено пък някоя евтина натрапчива миризма примерно като ония парфюмни капсули ли бяха, май на Савекс, не съм сигурна кой беше праха за пране, че не го ползвам. Мен също много ме дразнят и ми евтинеят някои особено натрапчиви аромати, които не са на свежест, а по-скоро супер тежки и задушаващи. За омекотител пък не знам колко трябва да сложиш, че да се усеща нещо изразено. Веднъж мъжът ми пусна пералнята по погрешка с двойна или тройна доза омекотител, защото не чел упътването Grinning Е като излязоха тези дрехи се скъсах да кихам, отделно, че самите дрехи като почнаха да поизсъхват се усещаше нещо като "лепнене", не буквално, но неприятна беше станала материята от голямата доза омекотител. Така всъщност се усъмних какво е направил и го питах Grinning, съответно прах дрехите наново, за да се отърва от ефекта.

# 237
Харесвах миризмата на черния Ленор, но от преди години, не сегашните и връхни дрехи, прани с него ми ухаеха приятно.

Относно пръскането с тестери, според мен наистина някои прекаляват, но от моя приятелка, работеща в Германия, в Дъглас, зная, че ги насърчават да правят облак от парфюма около клиентката. Счита се за успех на консултантката, когато посетителите разрешат обилно да ги напръскат с тестера.

# 238
Редовно когато се прибирам, на първия етаж на кооперацията, когато има пране, се усеща аромата на омекотителя. Свеж е, подозирам да е Сано максима...харесва ми.

Но в градския транспорт съм усещала евтина сладникава миризма на прост омекотител, както и мирис на спарени дрехи-като престояли в гардероба и извадени след това...

# 239
Не знам, не ми се е случвало, както писах, но за мен не толкова голям проблем, ако някой мирише на прани дрехи или е прекалил с омекотителя. Виж, проблем са ми ароматизаторите, които е модно да се слагат в офиси, магазини, а някои даже ползват у дома. Е това нещо, честно, не мога да го издържам. Считам, че е доста по-проблемно, отколкото ако някой ми замирише на Ленор за две минути.

Общи условия

Активация на акаунт