Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 439
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Интересно, вчера ги видях в dm с надпис "НОВО", цената си е старата, 8 лв и нещо. Та какво им е новото, не знам.
Нищо не им е новото. Същите са като преди. Ама като са казали шефовете да се слага табелка „ново“, слагат. Ние обаче не се лъжем. Wink

Новите кутии на капсули Персил едва ги отварям, направо ще счупя капака, много са ми неудобни.
Така трябва, за да не ги отварят малките деца и да се наядат с капсулите. Въпреки че са горчиви и едва ли ще ги глътнат, но все пак.

# 556
Таблетките предполагам са също толкова добри,както прахта Денкмит.

# 557
  • Пловдив

Това са таблетките на Денкмит, аз слагам по 2 и перат добре, колкото праха за бяло.Купих ги от любопитство, за да ги съпоставя с праха. Съжалявам, но не можах да намаля снимката от таблета Sick

# 558

Произвеждат се досущ като течните перилни препарати, защото те реално са си течен препарат. Единствената разлика е, че в течността на капсулите има много по-малко вода, поради простата причина, че се опаковат във водоразтворим филм. В капсулите липсват същите неща, които и в другите течни – примерно избелители.

Така е. Предимството на капсулите е, че са лесни за дозиране и (почти) всеки ще се сети да ги сложи в барабана, което пък намалява вероятността от вмирисване. Иначе в дву или трикомпонентни капсули може да се вложи всичко необходимо, но на никой не му се занимава. Къде-къде по-лесно е да  оцветят една течност в три различни цвята и да вземат парите на домакините...

# 559
  • оттам, откъдето започва България
Колко мл течен препарат има в една капсула?
Аз веднъж пробвах и не харесах изпирането им, затова питам.

# 560
Не е важно колко течност има, а каква е концентрацията на активните съставки.

# 561
Добре, задавам така въпроса: Каква е концентрацията на активните съставки в една капсула?
И като подвъпрос: Достатъчна ли е тази капсула за изпиране на 4-5 кг. сухо пране, и ако - не, за какво количество е приложима?
Сетих се за още един въпрос: Какви са активните съставки в капсулата и различават ли се те от течните препарати?

Поста ми да не се приема като заяждане, просто искам да знам защо аз не бях доволна от изпирането.
Може би защото е било още в начален етап на предлагането, когато ги пробвах.
Може и аз нещо да съм сгрешила. Но въпросите ми са породени от чувството, че не ми беше достатъчна една капсула за прането, макар и без видими петна.

# 562
TAED, извинявай, да използвам, че се завъртя насам да те питам нещо? Беше похвалил в някоя от предните теми Вениш Голд за бели тъкани. Така се случи, че ми донесоха един прах от далече, който е без избелители, но искам да го ползвам за бяло, а не за цветно. Ако добавям от този Вениш дали ще е достатъчно да поддържам белите дрехи, защото наистина нямам представа какво представлява и колко е силен? И ако да, по-високата доза ли да слагам (60 г вместо 30). Не, че съм намерила някъде да го продават тук, но все пак. Предварително благодаря. Simple Smile

# 563
Мигар Вениш ще е по-добър/силен от солта на ДМ?

# 564
Ами много го похвалиха, пък аз вярвам на професионално мнение. Пък и едното е 6 лв. за кило, пък другото е 25 лв. за кило.

# 565
TAED, извинявай, да използвам, че се завъртя насам да те питам нещо? Беше похвалил в някоя от предните теми Вениш Голд за бели тъкани. Така се случи, че ми донесоха един прах от далече, който е без избелители, но искам да го ползвам за бяло, а не за цветно. Ако добавям от този Вениш дали ще е достатъчно да поддържам белите дрехи, защото наистина нямам представа какво представлява и колко е силен? И ако да, по-високата доза ли да слагам (60 г вместо 30). Не, че съм намерила някъде да го продават тук, но все пак. Предварително благодаря. Simple Smile

Според мен, като количество на перкарбонат и активатор, една доза от 50-60 мл (не съм му мерил насипната плътност, затова по-добре да говорим в обемни единици) ще е напълно достатъчна и ще се равнява или ще превъзхожда количествата, които ще вкараш с почти всеки top-brand перилен препарат. Вероятно изключвам Persil Megapearls и Ariel Compact, но те не се продават официално у нас така или иначе. Има обече и други фактори. Ако основният препарат няма читава (или няма никаква) система за предотвратяване на повторно отлгане или ако въобще е калпав... сумарният резултат няма да е на ниво. Както знаеш, един качествен препарат е повече от избелваща система.

Мигар Вениш ще е по-добър/силен от солта на ДМ?

Да, много по-добър е.

# 566
  • София
didka pitka - на капсулите няма ли си описание - при слабо замърсени дрехи една капсула е за 4-5 кг по принцип и да - достатъчна е. При по-силно замърсени, повече кг и т.н. - 2, че май и 3 пишеше... ест зависи и от твърдостта на водата.

# 567
Според мен, като количество на перкарбонат и активатор, една доза от 50-60 мл (не съм му мерил насипната плътност, затова по-добре да говорим в обемни единици) ще е напълно достатъчна и ще се равнява или ще превъзхожда количествата, които ще вкараш с почти всеки top-brand перилен препарат. Вероятно изключвам Persil Megapearls и Ariel Compact, но те не се продават официално у нас така или иначе. Има обече и други фактори. Ако основният препарат няма читава (или няма никаква) система за предотвратяване на повторно отлгане или ако въобще е калпав... сумарният резултат няма да е на ниво. Както знаеш, един качествен препарат е повече от избелваща система.
Сърдечно благодаря! Това ме интересуваше.
Прахът е добър, но в онзи част на света не слагат избелители по някаква причина, но все пак не искам да му се доверя за цветно.

# 568
Извинете за тъпия ми въпрос, но при какви Т перете дрехите си. Откакто Ви чета само за перилни препарати и материи мисля. На 99% от моите пише 30С. Аз до сега само ги пусках на 40, с мисълта че ще са по чисти и така бързо ги съсипвах. Пресен пример от вчера, чисто нова блуза 100% памук и я пуснах на 40 а.пък на етикета пишело със студена вода Sad.  Т.е дрехите, които ги перем при високи Т дали ще са по чисто от тези, които са прани при по ниска

# 569
Нямам под ръка капсули, тъй като не пера с такива.
Просто попитах, защото се завъртя темата покрай новите капсули Савекс.
Останах с впечатление, че има много доволни от капсулите, а и след като TAED писа, че са важни активните съставки, в мен възникна въпросът: Какво по-различно от течен препарат съдържа една капсула и т. н. /по-назад са въпросите ми/

Общи условия

Активация на акаунт