Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 123
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Разбира се, можем да говорим и за под дъното и това са Елви, Ултра Хит, Клевър на Билла, 6+, Роса, Перекс и тем подобни.

Много пъти заглеждах Клевър на Била с презумпцията, че собствените марки са добри, но във форума никога не срещнах отзиви за него и така и не пробвах. Не знаех, че е на БГ произовдител. Защо така са се запуснали Била?

# 91
  • София
Някой беше казал, че JA  собствената марка на Хита бива.

# 92
Много пъти заглеждах Клевър на Била с презумпцията, че собствените марки са добри, но във форума никога не срещнах отзиви за него и така и не пробвах. Не знаех, че е на БГ произовдител. Защо така са се запуснали Била?
Билла е изключение. Прахът Клевър в малки кутии е български, от производителя на Елви (Булеко 2000). Големите пакети са чешко или полско производство. И двата вида не струват.

Някой беше казал, че JA  собствената марка на Хита бива.
Ja е собствена марка на Rewe (немската Билла). Хит го внасят не знам по каква линия. В немските проучвания е далеч назад от Тандил (Алди), Формил (Лидл), Денкмит и други собствени марки, но реалността е, че все пак е добър продукт.

# 93
  • Vildbjerg,DK
Здравейте момичета:smile:

Тъй като си открих магазин в Германия, който доставя в Европа, ще си поръчам Persil Megaperls, тъй като както бях писала преди - такова животно тук в Дания няма. Но искам да попитам каква е разликата между този Персил и другият на който пише Persil Professional line? По-добро качество или просто по-голяма разфасовка?

Същото важи и за Ариел - и те имат Professional line? Но пък са за минимум за 130 пранета - ще има да го ползвам доста дълго време:smile:

# 94
По-голяма опаковка и дозировката е дадена като за професионални машини.

# 95
  • Vildbjerg,DK
Ясно - Благодаря Guess:smile:
Ще си поръчам само мегаперлите тогава.

# 96
  • София
Скрит текст:
teta75, бързо оздравяване, въпреки че нали го знаеш вица: Седем дни настинка с лекарства или една седмица без. Simple Smile Така че една седмица ще се влачиш. Препоръчвам ти джинджифил на чай или настърган с мед, лимон, куркума и черен пипер за имунитета. Много благотворно действа и облекчава.

Като се спомена Тема, аз свърших голямата опаковка твърде доволна и си взех две малки кутии Тео бебе. Ами и от него съм доволна, че добре пере, но не съм твърде убедена, че е подходящ точно за бебета: много силна, тежка, сладникава миризма. А пък и цената му ме разубеждава да си взема голям пакет. Защо пък е толкова скъп? Сигурно защото е „бебе“, а както знаем, всичко що е „бебе“ трябва да е на безумно високи цени.
Понеже нещо съм патриотично настроена напоследък, пак ще взема Тема докато в Елитис е шест лева без пет стотинки. Персил и Денкмит да си починат малко.
Не разбирам защо така от Фикосота надуват цените, ама айде, от мен да мине. Не че за 2 лева отгоре няма да си взема Персил или нещо друго, но Темата някакси ме кефи как от нищото прави дрехите бели. Пък и има фотоизбелител, оле!

За детските дрехи ползвам Тео бебе, вече няколко години.Наскоро  ги изперах с течен ДенкМит-добре изпра,а и детето не даде никаква отриц.реакция към другия препарат.
Пера и с прахообразен Персил, аромат лавандула.
Имам бели дрехи за освежаване- памучни блузи и долно бельо.Бях решила да взема прахообразен ДенкМит за бяло, но след похвалата на гес за Тема, съм в чуденка.А всъщност ми трябва малка разфасовка за 4-5 пранета.
Та, Денкмит за бяло или Тема за бяло?

Последна редакция: чт, 28 дек 2017, 12:05 от B.U 2

# 97
Щом ти трябва за малко пранета, вземи една малка кутия Тема за бяло и я пробвай дали ще ти хареса. Денкмит от 20 пранета по-малко няма.

# 98
  • София
Щом ти трябва за малко пранета, вземи една малка кутия Тема за бяло и я пробвай дали ще ти хареса. Денкмит от 20 пранета по-малко няма.

Благодаря,Гес! Значи след работа ще си купя Тема-та.

# 99
  • София
Променили ли са тая Тема? Преди няколко години я пробвах - беше пълен боклук. Бели тениски излязоха с петна, с които не бяха влезли в пералнята. Истинско чудо.

# 100
Вчера в ДМ гледах течните Тема и пишеше разпродажба на етикета. Повече няма да зареждат там Тема ли?

# 101
Здравейте от една бъдеща мама Simple Smile В чуденка съм с какъв препарат да стартирам за прането на бебешките дрешки. Виждам, че най-разпространените по веригите са Тео Бебе и Бочко. Честно казано съм много изненанда, тъй като и двете марки винаги са ми били синоним на ниско качество, обаче са много разпространени и почвам да се чудя да не би пък аз да съм в грешка нещо? На Тео преди съм ползвала сапуни, които бяха с ужасно качество и изобщо не ми понасяха на ръцете, на Бочко също, та много съм учудена наистина колко ги купуват за бебета. Бихте ли ги препоръчали?
Също какво ви е мнението за Фрош Бейби, Сано? Видях, че на Денкмит май имат някаква бебешка серия и на Персил Сенситив, който като че ли не е специално за бебета, но предполагам е добър избор? Въобще всякакви наблюдения и впечатления са добре дошли. Благодаря!

# 102
  • Варна
Здравейте от една бъдеща мама Simple Smile В чуденка съм с какъв препарат да стартирам за прането на бебешките дрешки. Виждам, че най-разпространените по веригите са Тео Бебе и Бочко. Честно казано съм много изненанда, тъй като и двете марки винаги са ми били синоним на ниско качество, обаче са много разпространени и почвам да се чудя да не би пък аз да съм в грешка нещо? На Тео преди съм ползвала сапуни, които бяха с ужасно качество и изобщо не ми понасяха на ръцете, на Бочко също, та много съм учудена наистина колко ги купуват за бебета. Бихте ли ги препоръчали?
Също какво ви е мнението за Фрош Бейби, Сано? Видях, че на Денкмит май имат някаква бебешка серия и на Персил Сенситив, който като че ли не е специално за бебета, но предполагам е добър избор? Въобще всякакви наблюдения и впечатления са добре дошли. Благодаря!
Ще ви кажа моя опит като мама на детенце с АД
Чувала съм,че сано има хубав детски прах/не съм го пробвала/.Тео и Бочко ни нанесе сериозни поражения по кожата,както и Бинго и Персил сенситив който е
Единствения прах който ползваме вече 6 години е рекс бейби течен

# 103
Променили ли са тая Тема? Преди няколко години я пробвах - беше пълен боклук. Бели тениски излязоха с петна, с които не бяха влезли в пералнята. Истинско чудо.
Същия боклук Simple Smile Малко ми е странно,че се препоръчва тук,и то пред ДенкМит,вземи си от него за най-сигурно Simple Smile

# 104
Almond eyes,

Както неведнъж съм писал, не е толкова важно какъв е препрата, по-важното е да е добре отмит от дрехите. Няма препарат, независимо какво пише на кутията му, който да е безвреден за кожата на новороденото. От друга страна, също е важно дрехите да са с много добро хигиенно качество, т.е. в тях да не остават достатъчно количество микроорганизми, които да предизвикват заболявания.
Тук ще Ви препоръчат определени марки, аз ще се въздържа. По-скоро ще Ви дам следните насоки:
1. Подберете прахообразен препрат за бяло пране без миризма или със слаба такава.
2. Перете всички дрехи с него, независимо от цвета.
3. Използвайте програма със загряване до 60 С.
4. ВИНАГИ използвайте опцията "допълнително изплакване"
5. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не използвайте каквито и да е омекотители.
6. Не претоварвайте машината, по-скоро я пускайте с по-малко дрехи за да осигурите по-добро изплакване.
7. Избягвайте да сушите навън поне до края на отоплителния сезон.
8. Гладете всичко, което е в допир с бебешката кожа поне през първите 6 месеца, с възможно повече пара.

Това би трябвало да е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт