Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
И аз така. Чак се чудя за проблемите, които се споделят тук. При нас само бельо и чорапи се перат на 60 градуса, всичко друго макс на 40. Пера само с Омо, Ариел и Персил - прахове и гелове. Никакви екперименти не си правя с разни дървени препарати.
Не са няколко завъртания, както Тета казва, нормални програми са за памучно или синтетично, прането си излиза съвсем чисто. Бялото си е бяло.

# 346
*Avalon*, много е странна капачката на това шише, никъде не е посочено колко милилитра е.А праха е купуван от DM, ако беше купен от друго място щях да реша, че е 100 % фалшив.
Сега освен да търся /дано открия /някакви стари капачки от друго и по тях да се ориентирам  newsm78

# 347
Аз да попитам- има ли прах, който щади цветовете? Винаги слагам дрехите обърнати на опъковата страна, не ги простирам на директна слънчева светлина, пера тъмни и светли тъкани отделно, но с времето цветовете не са така свежи. Почти всички дрехи пера след първото обличане. Ползвам Персил и Ариел прах, купувани от Турция/Одрин.

# 348
И аз така. Чак се чудя за проблемите, които се споделят тук. При нас само бельо и чорапи се перат на 60 градуса, всичко друго макс на 40. Пера само с Омо, Ариел и Персил - прахове и гелове. Никакви екперименти не си правя с разни дървени препарати.
Не са няколко завъртания, както Тета казва, нормални програми са за памучно или синтетично, прането си излиза съвсем чисто. Бялото си е бяло.
Ти ползваш „силните“ прахове. Какъв проблем искаш да имаш?

*Avalon*, много е странна капачката на това шише, никъде не е посочено колко милилитра е.А праха е купуван от DM, ако беше купен от друго място щях да реша, че е 100 % фалшив.
Сега освен да търся /дано открия /някакви стари капачки от друго и по тях да се ориентирам  newsm78

Ти си купила от руския, дето е собствен внос на DM. Той е без такава зелена мерителна капачка.

# 349

Гарантирам ти, че потна дреха с едно "освежаване", което предполагам е пране за кратко с няколко завъртания, ще си излезе също толкова миризлива, колкото е и влязла...дори по-лошо, защото когато върху нея се насложи нова порция пот...става направо...да не казвам.

Програмата, на която най-често си пера дрехите, е час и половина, почти два, въртят се доста, а не просто "два-три пъти". Изобщо дрехите ми не миришат на пот, добре са изпрани, миришат на хубаво и свежо, а дори не ползвам омекотител. Сериозно не мога да ви се начудя на проблемите, които споделяте, че имате с прането. Това е нещо, на което много държа-да ухая приятно, защото съм се разминавала с хора, които лъхат на пот и знам колко е неприятно. Досега нито съм усетила лоша миризма от дрехите си, нито са ми казвали, че миришат лошо, така че съм си добре изпрана.

# 350
  • На изток от Ада
Да кажа, Персил в Дм за 4 и нещо има ,но е са капсули за 14 пранета. Ариел има за около 7 лв в Лили и Елитис за 20 пранета. Омо за около 13 лв в Елитис за 40 пранета.

# 351

Гарантирам ти, че потна дреха с едно "освежаване", което предполагам е пране за кратко с няколко завъртания, ще си излезе също толкова миризлива, колкото е и влязла...дори по-лошо, защото когато върху нея се насложи нова порция пот...става направо...да не казвам.

Програмата, на която най-често си пера дрехите, е час и половина, почти два, въртят се доста, а не просто "два-три пъти". Изобщо дрехите ми не миришат на пот, добре са изпрани, миришат на хубаво и свежо, а дори не ползвам омекотител. Сериозно не мога да ви се начудя на проблемите, които споделяте, че имате с прането. Това е нещо, на което много държа-да ухая приятно, защото съм се разминавала с хора, които лъхат на пот и знам колко е неприятно. Досега нито съм усетила лоша миризма от дрехите си, нито са ми казвали, че миришат лошо, така че съм си добре изпрана.
Сигурна съм абсолютно че не миришат, и че с всеки един щогоде нормален прах се изипрат отлично..............една блуза носена няколко часа от изкъпан вечерта човек, колкото и да се изпоти няма да е толкова трудно да се изпере, все пак това не е стара пот трупана с дни......! Сетих се от обикновените прахове съм прала със Савекс, никак не го намирам за лош, Рекс също, пере си като всички останали прахове....все пак не сме работници на открито работим по офиси на затворено няма как да има "тонове" мръсотия по дрехите!

# 352
  • София
Ох, не мога да разбера защо ги унищожавате тези носени за по няколко дни по няколко часа дрехи с пране. Та те са чисти! Само ги хабите - и дрехите, и пералните.

А сега сериозно - със собствените телесни аромати има един тънък момент - приносителят им обикновено не ги чувства. За разлика от околните.  Също когато се напукаш с чесън и на следващия ден около теб се въргалят трупове, а ти се чудиш какво толкова, по дяволите. Аз не чувствам нищо! Защо се превземате!

# 353
Приносителят не ги усеща, но околните ще и е хубаво, че имам хора около мен, които са честни и ще ми кажат веднага, ако има нещо. Досега, за щастие, не са ми казвали за някаква неприятна миризма.

# 354
# 355
Аз съм прала точно на програма 90 мин. - това е кратка програма да поясня, с калпав "слаб" прах, на 40 градуса...преди 6 години и дрехите си излизаха миризливи . Факт.
Та ако ще се пере със слаб прах, поне температурата или продължителността на програматя бива да се увеличат.

Да, дааа...знаааам, че вие не се потите...😉

# 356
Аз веднага ще кажа. Аз съм честна и дори и нещо неприятно да е, по-добре е да го чуят и това да се поправи, отколкото да си мислят, че всичко е наред.
Убедила съм се, че и хората около мен са като мен и мога да разчитам на тях.

# 357
  • На изток от Ада
Иначе зелената Семана я има в Елитис ,сега е на промоция Семана за 40 пранета за. 3,39 лв ,годна е до края на март. Има и за 80 пранета за 6,74 лв годна до края на годината.
Семана има на промоция и в Била с била карта за 3,59 лв ,но зелената я няма при нас. Промоцията на Била е до края на месеца.

# 358
Приносителят не ги усеща, но околните ще и е хубаво, че имам хора около мен, които са честни и ще ми кажат веднага, ако има нещо. Досега, за щастие, не са ми казвали за някаква неприятна миризма.
Абе Спринг спокойно, ти една блузка и със сапун за пране в леген да я изпереш пак ще е чиста и ще мирише на чистичко.......да нямаме телесни миризми като опосуми я....... hahaha hahaha hahaha Айде мен си и да не помириша, нали мириша семейството си, мъж, дете.....ако усетя нещо на тях със сигурност ще кажа..........................! Всеки прах пере и при поддържане на ежедневна идеална хигиена дрехите няма как да не се изпират лесно.....! Peace

# 359
Аз на околни или близки никога няма да кажа, ако усетя неприятна миризма от тях.
И аз не бих казала. Освен това , около мен са мъже с костюми , предполагам , че ги дават на химическо чистене. Не може да ухаеш на парфюм-риза , палто , а някакво сако да намирисва.
По този повод да ви питам- как се справяте със саката ? Разчитате ли на химическо и какъв е резултатът ? И след колко носения . Оф , темата е за препарати, но аз обичам всиччко да ми минава през пералнята и ютията. Гледам за тази възможност и ако е не, ами съсипия е , но ...

Общи условия

Активация на акаунт