Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 962
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Връхните дрехи задлжително трябва да са чисти, иначе и да сложиш чисто бельо и риза пак ще миришеш на гадно! Връхните дрехи почиствам според указанията на етикета, ако пише химическо, давам на химическо.....якетата си също нося на химическо дори и да пише пране, защото изпрани на пералня пъллнежът ми се степва, там ги идпират и не се степват............връхните ми дрехи са основно бели, имам две бели палта и бяло яке.......и с химическото ми е мъка голяма носи, връщай....и така! ooooh! Имам и костюми, които също нося на химическо, саката задължително! Там персоналът ги чисти според указанията на етикета!

# 361
Ми то и хигиенистките в офисите работят в офиси, сигурно и те са с чисти дрехи Thinking.
Аз си се цапам и потя, не съм хигиенистка, но се чувствам така в края на деня. По цял ден пипам мишки и клавиатури, сигурно и те са чисти, така изглеждат, от какво пък толкова да са мръсни, пипат ги с чисти ръце.

# 362
  • Бургас
Нз дали е правилно, но от известно време слагам по малко прах+течен, според замърсяването и твърдостта на водата.Повече от 9 години слагам сухия прах директно в барабана и прането според мен се изпира доста добре/ или също така добре/никога съм нямала ,,вмирисана,,пералня и дрехи

# 363
Ми то и хигиенистките в офисите работят в офиси, сигурно и те са с чисти дрехи Thinking.
Аз си се цапам и потя, не съм хигиенистка, но се чувствам така в края на деня. По цял ден пипам мишки и клавиатури, сигурно и те са чисти, така изглеждат, от какво пък толкова да са мръсни, пипат ги с чисти ръце.

Клавиатурите са най мръсното нещо.....по тях се събират 3 грама бактерии, хигиенистките със сигурност са доста по изпотени и изцапани тъй като носят кофи, навеждат се, потят се, метат и се посипват с прах и т.н. Без значение кой каво работи като се прибере всеки нормално възпитан човек измива ръце, взима душ, облича домашни дрехи и хвърля ката носен през деня в коша за пране!  Party Поне така правя аз!

# 364
Аз напоследък си пера и саката и дори палтата. Откакто взехме сушилнята 3+ години и след като ми замазаха едно палто в  химическото вече всичко пера в пералнята. Засега нямам провали, излизат и чисти и меки и пухкави и почти  няма нужда от гладене.
А относно потенето всички се потим и цапаме. Сменяваме си дрехите всеки ден,  перем с качествени препарати, на правилната програма,  къде е проблемът?

# 365
Да кажа, Персил в Дм за 4 и нещо има ,но е са капсули за 14 пранета. Ариел има за около 7 лв в Лили и Елитис за 20 пранета. Омо за около 13 лв в Елитис за 40 пранета.
В кой град си? В петък в МОЛ Сердика София капсулите бяха 6.89 лв, прахът за цветно също.

# 366
  • На изток от Ада
В Стара загора съм. Май бяха старата версия само едон вод бяха намалени.

# 367
  • някъде там
Имаше и прах персил на 4,55, аз успях да си взема за цветно, сега останаха само капсули, поне в единият ДМ в Шумен
Благодаря за страхотната тема, научих много неща!

# 368
  • Бургас
А какво Ви е мнението за Lenor на прах в кутии?

# 369
Ох, не мога да разбера защо ги унищожавате тези носени за по няколко дни по няколко часа дрехи с пране. Та те са чисти! Само ги хабите - и дрехите, и пералните.

А сега сериозно - със собствените телесни аромати има един тънък момент - приносителят им обикновено не ги чувства. За разлика от околните.  Също когато се напукаш с чесън и на следващия ден около теб се въргалят трупове, а ти се чудиш какво толкова, по дяволите. Аз не чувствам нищо! Защо се превземате!
Това доста грубо прозвуча... Мислиш, че в темата пишат толкова прости и неграмотни хора? Обидно е за аудиторията...
Знаем, че съвременните качествени препарати съдържат съставки действащи и на ниски температури. По-скъпо е да се ползват боклучави евтини български и турски препарати - с тях и температурите трябва да са по-високи, и количеството по-голямо, и програмата по-дълга, и с тях се  скапват повече дрехите - и цветовете и самите платове. А и на мен ми миришат  неприятно, но това си е лично мое мнение.

# 370
Не знам дали е грубо, на мен не ми прозвуча така....

Ние, които сме отдавна в темата, мине се не мине време и се появява потребител, който гордо заявява "Моите дрехи нямат петна и лекета, съответно са блестящо-чисти".
Ами и аз не се капя, от както навърших 7 години...

Пределно ясно е онагледено в картинка на първа страница, че "мръсното" по дрехите далеч не е само видимо...

# 371
Чета от вчера... И едната, и другата страна в спора твърди едно и също. Всъщност не ми става ясно за какво е спорът. Simple Smile

# 372
Къде казах, че дрехите ни не са мръсни? Не си чела внимателно. Писах, че всички се потим и си цапаме дрехите. И че с качествени препарати се перат добре и на ниски температури.

# 373
Не знам....май Гес ще излезе права  Thinking Joy

Аз пиша за следното - като прочета, че на някого дрехите му нямат нужда от пране, а само от освежаване-каквото и да значи това освежаване, и се дразня - зер като нямали петна и лекета като бебетата, значи си ходят чисти, и дрехите нямат нужда от пране. Това е моят "спор"  Crossing Arms Simple Smile

Не ми се връща да цитирам кой точно имаше подобно изказване и кой точно се чудеше какво, аджеба, толкова ги перем и вЪртим тия дрехи....

# 374
Аз напоследък си пера и саката и дори палтата. Откакто взехме сушилнята 3+ години и след като ми замазаха едно палто в  химическото вече всичко пера в пералнята. Засега нямам провали, излизат и чисти и меки и пухкави и почти  няма нужда от гладене.
А относно потенето всички се потим и цапаме. Сменяваме си дрехите всеки ден,  перем с качествени препарати, на правилната програма,  къде е проблемът?
И сега ако ме светнеш как переш вълнено палто и то си остава в перфектен вид, цена няма да имаш! Аз преди няколко години опитах с едно по-старо палто и няма да обяснявам на каква дрипа заприлича Head Band Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт