Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 431
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
И доволни ли сте от тези препарати за пералня? Аз я пускам с прах за бяло на 90 С, досега никога дрехите не са ми се умирисвали или самата пералня, винаги след употреба оставям вратичката и чекмеджето отворени.
Или целта им е друга? Нямам време да ровя, така че благодаря предварително за отговорите.

# 436
Аз от време на време я правя тази процедура за както се казва "за всеки случай".
Разтварям в 4 литра вода отгоре надолу до първото отделение на препарата в един леген и там слагам чекмеджето на пералнята.
После на една кърпа слагам от препарата и забърсвам люка на пералнята и гуменото уплътнение.
След това останалата част от препарата (като се сглоби чекмеджето отново) си го слагам и я пускам на минимум 60 градуса.
Като е готова отварям вратичката и накрая чистя филтъра.

# 437
Не повече от веднъж годишно се препоръчваха тези препарати за почистване. Или два пъти бяха, защото бавно, но сигурно, съсипват пералнята. Скоро го коментирахме мисля.

Иначе на въпроса на Ивекс - за първи път ползвах миналата година такъв препарат от Лидл.
Изчисти ми идеално чекмеджето от наслоявания и втвърден прах и котлен камък. Забелязах също гуменото уплътнение как светна - забелязах го, защото съм го тръкнала частично и имаше част, останала немината с препарата, така се ясно виждах "преди" и "след" както се казва - неминатата част си стоеше леееко бяла, и захабена, докато минатата - чиста и свежа.

# 438
  • На изток от Ада
На този препарат  от ДМ пишеше 2 — 3 пъти в годината

# 439
  • Пловдив
И доволни ли сте от тези препарати за пералня? Аз  пускам с прах за бяло на 90 С, досега никога дрехите не са ми се умирисвали или самата пералня, винаги след употреба оставям вратичката и чекмеджето отворени.
Или целта им е друга? Нямам време да ровя, така че благодаря предварително за отговорите.
празна,нали?

# 440
Да, така бях чела.

Благодаря, ще взема да купя и аз, искам да я "профилактирам" преди да си заминем.

# 441
При положение, че редовно изваждам и почиствам чекмеджето мисля да пропусна часта с накисването в леген. Пералнята я купихме 01.03.2017 г. И поне веднъж в седмицата изваждам за основно почистване чекмеджето за прах.
Чудя се дали има нужда от вътрешно почистване?

# 442
Размечтах се.....представете си след 10 години тази темичка, отгоре снимка на Савекс, и всички страници изписани с хвалби за него  Joy Joy Joy Що па да не  hahaha hahaha

А засега-щом е само с един антирезорбент, мерси.  Mr. Green

Скрит текст:
Да не се тълкува в никой случай като подигравка към сложните термини на Гес Naughty Напротив, интересно ми е да ги чета, де да можех и да ги запомня и произнеса без грешка някъде, че да изпъкна...ама да не се надскачам викам  Blush
По  голямата част от написаното от Гес ми е понятно, защото съм завършила съответната специалност.......благодаря ти Гес, наистина беше изчерпателна и въпреки, че не всички термини да ми познати ми стана ясно за какво иде реч в Савекса, но както и ти си писала за съответното пране ще свърши работа.....по неприятно ми стана, че за тези никакви съставки трябва да се плаща тази цена при положение, че има прахове на същите цени със съответните качествни съставки! Така, че може би няма вече да си давам парите за него, въпреки, че ми се е случвало изключително рядко! Smile

Пералнята почиствам с някаккъв препарат от Кауфланд, в малко бяло шишенце, разграфено за една доза почистване, барабанът светва, мисля „че е на Хенкел препарата! Не бил на Хенкел.... Smile
Ето този е
https://www.tophomebrands.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1% … 75&Itemid=264

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 15:55 от mimi.7299

# 443
  • София
Поръчах на ММ да вземе бебешка прах за пране. Обикновенно ползвам Тео бебе. Напоследък взимам промо-пакетите в комплект с омекотител. Той днес взел Ariel bebe, била на промоция в Била. Ами като отворих тубата, то доста от прахта липсва. 4-5 пръста от върха на тубата е празно. Ясно, че праховете не са на макс пълни до капачките, но пък това определено ми се вижда доста празно!

# 444
Какъв е този Ариел бебе?
В Била в момента Ариел е на промоциа на 6.89 лв по спомен, но бебешки вариант не знам да има.

# 445
Какъв е този Ариел бебе?
В Била в момента Ариел е на промоциа на 6.89 лв по спомен, но бебешки вариант не знам да има.
Има течен Ариел с бебе на опаковката. Мирише мнооого приятно според мен. Не съм купувала, не зная как е откъм изпиране.

# 446
  • София
TEta, не успях да кача снимка от телефона.

# 447
Бебешки вариант на Ариел/течен купих октомври 2017 от Одрин. В България само на Персил съм виждала бебешки.

# 448
Герито натискаш горе за картинки . Прикачи от устройство и избираш от галерията. Много е лесно....щом и аз успявам.

Благодаря Смайлс. Нов е за мен.

# 449
Нормално е това с бутилката. Спокойно, не е отливано. Просто бутилката е правена за 1,5 л течност, а вътре има 1,3 литра. При Персил и Рекс е същото – използват старите бутилки за 1,5 л, но наливат съответно 1,46 л и 1,32 л.
Даже навремето на немските Ариели с големи бутилки имаше на етикета една линия с бележка, че дотам трябва да е пълно, за да не се притесняват клиентите. Там пък обяснението е, че бутилката е за 100 пранета, но в случая кампанията е за 80 или 72 пранета и затова не е пълна догоре.

Общи условия

Активация на акаунт