Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 802
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Спално бельо, долно бельо, хавлии, кърпи, пера на 60, хич не ме интересува че се развалят долните гащуни, те са консуматив който се върти често и след няколко месеца отива в боклука.
На хавлиите и спалното бельо нищо му няма! На 60 пера и някои връхни дрехи - панталони, дънки! Party
На 60 абсурд да изпера ленени костюми, цветни памучни рокли, копринени блузи.....излизат като парцали след това! А и самата пералня като съобразиш програмата за материала на  прането си върви със съответната температура! Simple Smile

# 586
Течният не бе споменат изрично, но то си е част от пропагандата...значи се подразбира. Важното бе, че сметката за ток е ниска...
Не знам коя е тази тема, но можеш да идеш да им обясниш, че най-много ток и вода се пестят, ако се зарежда пералнята на пълния ѝ капацитет и се използва нормална програма. В смисъл, много по-добре е един път в седмицата пълна пералня, отколкото примерно пет пъти в седмицата полупразна на кратка програма. Ето така се пести.
Имам чувството, че понякога пестеливостта граничи и даже закача мизерията като в едно отвратително предаване по TLC.

# 587
Момичета с какво да премахна мазни петна (окапано от дюнер) от зимното ми яке? Снощи киснах 10 мин с някакъв препарат Спот за петна, изпрах на програма за ръчно пране, ама сега гледам, че петната си стоят... Моля за помощ.😞

# 588
 от бялата блуза на дъщеря ми махнах едно старо петно от лютеница с Меглио (обезмаслител) и после прах с Ариел

# 589
Благодаря Ви, че споделихте при какви Температури перете, вече и аз ще се съобразявам с етикетите

# 590
Мазно се маха с най обикновено Веро за чинии.... установих че тези които са тип "балсам" не са толкова добри обаче. Лично аз си ползвам от верото в къщи което почти винаги е Феъри

# 591
Аз пък махам всякакви петна с домашен сапун. Нищо не му се опира. Само не мога да се справя с пожълтяло от пот на бели дрешки, вие как се справяте с това?

# 592
Пожълтяло там където пръскаме с дезодоранти ли? С разтвор на лимонтозу с вода намокрям, оставям и после изпирам нормално

# 593
Пожълтяло там където пръскаме с дезодоранти ли? С разтвор на лимонтозу с вода намокрям, оставям и после изпирам нормално
Да, точно такова, по този начин не съм пробвала, мерси.

# 594
Петна от дезодорант искат киселинност. С домашния сапун  който е алкален не става.

# 595
  • София
На първа страница има информация за жълтите петна от дезодорант...

Скрит текст:
Как да се справя с жълтите петна под мишниците на някои дрехи?
Тези жълти петна не се предизвикват от потта, а от комбинация между потта и дезодорантите против изпотяване (антиперспиранти), които съдържат алуминиеви соли. Тези петна са много упорити и не се изпират само с прах или гел за пране, а и повечето препарати против петна не се справят с тях. Понеже петната не се изпират, се получават наслоявания, които буквално съсипват дрехата.
Има няколко начина да се предотвратят и премахнат тези петна:
1. Много е важен начинът, по който се нанася антиперспирантът. Трябва да е плътно, на тънък слой, да не се повтаря и да се оставя да изсъхне напълно преди да се облече дрехата. В болшинството от случаите обаче човек се изпотява и пак се появяват петна.
2. Да се смени антиперспирантът с обикновен дезодорант без алуминиеви соли.
3. Петното да се изплаква с хладка чешмяна вода преди изпиране.
4. Не бива да се използва белина, защото подсилва пожълтяването вместо да го премахва.
5. За почистване може да се използва препарат за почистване на баня: такъв за премахване на котлен камък по фаянса и смесителите, който не съдържа белина. На цветни дрехи е добре първо да се пробва на скрито място, за да не се повреди цветът на дрехата. Този метод е доста ефективен: добре се напоява петното и мястото около него, оставя се да подейства 10 - 15 минути, може да се изплакне по желание и се пере както обикновено. В зависимост от това колко е наслоено петното, може да се наложи дрехата да се третира по гореописания начин и да се изпере няколко пъти. Със същия успех може да се ползва разтворена във вода лимонена киселина.

# 596
Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 597
Гес, темата е "колко ви е сметката за ток на месец" в "Дом."
Ааа...веднъж пробвах да дам акъл, мани мани...😆
Сега само подхвърлих че е проста работа прането, но не на всикиго се е отдавна....сега погледнах...не деляли бяло и цветно, всичко на 30гр. на кратка програма JoyJoy тц тц тц....

# 598
После аз се чудя защо имам колежка която мирише на гадно.... Като изляза от офиса и после се върна си давам сметка как цялото помещение се е вмирисало.... вече ни е неудобно и се чудим как да и подхвърлим. Иначе дрехите ги сменя често, не е някоя потлива, обаче се ноят вълни миризма на пот, на мръсни дрехи.... може и тя да пере на 30 градуса за 30 минути с течни и омекотител.
И аз я следя темата за сметките за тока....

# 599
Една дама там спомена гордо, че дрехи, носени един ден, перяла на кратка 30 минутна програма. Така че нищо не ме учудва... ☺

Общи условия

Активация на акаунт