Той иска развод

• 36 062
  • 269
  •   1
Отговори
# 120
Чувствата му се били променили, избързал със сватбата, не бил сигурен, чувствал се задължен от очакванията на родителите си, привличали го други жени, искал да изпита пак тръпката на влюбването, не съм била неговата половинка (макар, че съм покривала голяма част от критерийте му)... Имало едно момиче, към което изпитвал симпатии.. Сега не знаел, но имало 2 варианта - да живеел нещастен или да си потърсил щастието. Сякаш по- добре било второто... ще решал след празниците.

Страхливец и наглец, незнаещ какво иска.
Ще решал?? И ако той "реши" да е с нея, ще бъде така. Пък дотогава тя послушничко "ще чака" какво ще реши Негово Величество. Сякаш е домашен любимец, и стопанинът "решава" дали да остане у дома, или да я натири. Ако пък "реши" да остане, ще продължат да си живеят  мирно и кротко като "щастливо семейство", до следващия път, когато у него се `породи` отново съмнение, че е прибързал с брака, и пак го `привлекат` другИ женИ. И докога ще е така? Докато има коя да му се връзва, преди да е разбрала що за стока е.
"Вземи си куклите, дай си ми парцалките".

# 121
Сякаш е домашен любимец, и стопанинът "решава" дали да остане у дома, или да я натири.

Явно има нещо такова – на жената се гледа като на домашен любимец, прибран по милост от улицата. И в тази, и други теми ме потриса общият уклон на съветите: "Събирай си багажа и се прибери при твоите родители". Сякаш жената е помияр, който от дома на мама се е натресла в дома на гаджето/съпруга, а като не потръгнат нещата – хоп, обратно при мама, със или без деца, но задължително с подвита опашка.
Това ли ни е прословутата еманципация? Жената гребец, която всеки може да изрита от дома си, когато му кефне, а за нея остават само мазолите от гребането и евентуално някое и друго дете? И надеждата, че някой друг ще я съжали и прибере в дома си.

# 122
Той очевидно не я иска, апартаментът е негов, защо да не отиде при майка си
най-унизителното нещо е да стоиш с човек,който не те обича
той си оставя вратичка,това е ясно, повечето мъже нямат доблестта да заявят директно- има друга,не те обичам вече
ако си събере нещата и се махне от него,може и да я оцени
в противен случай-наистина ще гледа на нея като на домашен любимец и то вързан на синджир

# 123
Прочетох всички мнения на авторката. Определено смятам, че не й е изневерявал, а е в 'криза на средната възраст' или в период, в който всичко в другия го дразни.
И аз в стара връзка съм била в такава ситуация. Даже излъгах, че има друг за да съм сигурна, че човека срещу мен ще ме остави намира. Е, държах да приключим окончателно, а той смяташе, че просто искам почивка ... И познати са били в подобна ситуация. И той казваше, че има друга, каквато нямаше. Разделиха се, разведоха се и после се събраха след няколко месеца. Още са заедно, 7 години след раздялата, но без повторна сватба. Щастливи, с дете и като ги пита някой 'И как така пак сте заедно' се отговаря с 'Трудно. Не позволяваме битовизмите да ни превземат.' Жената обича да казва, че предпочита днес да зареже мръсните чинии в мивката и прането в коша, но да излязат след работа да пият по нещо навън без повод, вместо всичко вкъщи да й е по конец, но да започнат да се пренебрегват отново.
Та, съм склонна да вярвам, че мъжът се е пренавил и за това така напира. Не всички гледат да хванат друг клон преди да се пуснат. А след последния пост на авторката си личи, колко е объркан.
Авторке, организирай се с приятели и излез да се разсееш. И да страдаш, и да му се молиш няма да го спечелиш. Ако просто е объркан ще си почине няколко дни (което не значи задължително, че ще си вее оная работа около други) и ще те потърси. И тогава топката ще е в твоето поле и ще трябва така да си изиграеш картите, та да не се налага да изпадаш отново в такава ситуация с този човек. Ако пък наистина иска да сложи край поне ще види, че не си слаба жена, която ще стои и циври за мъж. Света не свършва с една раздяла все пак. Някои от нас сме погребали половинките си на млади години, когато сме правили опити за деца или вече имаме такива на малка възраст. И все пак живота ни е продължил. Та, какво остава за просто раздяла с човек, който не те заслужава? Стягай се и си гледай собствения комфорт!

# 124
Нищо не разбрах. Crossing Arms
Какво иска да поправя? Нали имаше друго момиче?
Май не му е сигурна работата и гледа да не изпусне питомното? Crazy

А може и да е права Зизу, не знам.
Аз също се разделих с БНД по моя инициатива, без да има друг, въпреки, че той не вярваше.
Е, за толкова години стана ясно, че не съм го лъгала.
Просто имахме непреодолими за мен разминавания.

# 125
Той очевидно не я иска, апартаментът е негов, защо да не отиде при майка си

Той като не я иска, защо не отиде при майка си, а да я остави за месец-два-три, докато си организира изнасянето? Точно като помияр ще я изрита на улицата.
А майка ѝ ако не иска да я прибере или няма възможност? Тя му е съпруга, все пак, не домашен любимец, който вече му е омръзнал.
Че въпросният е мегабезотговорен, е ясно, ама чак пък толкова...

# 126
  • София
Малко е странна ситуацията. Авторката такова невинно ангелче ли е?
Питам, защото сте много прясно женени, 2 г. само (и три преди това гаджета), та всичко трябва да е още цветя, рози и бурен секс. Нямате деца (което предполагам е фикс идеята на авторката), какви битовизми, какви пет лева?! Че вие, ако сега не издържате, почакай само деца като се появят да видите какво ще е, какви битовизми и пр..

Много прясно женени сте, нещо друго в допълнение има още... каква криза на средната възраст при млада и нова булка? Не, не....не.

# 127
Не знам в какъв `период` е той, или като цяло е в такъв `период`по подразбиране.
камъчка, то ясно, че си оставя вратичка. И че е резервен вариант, ще си "потърси щастието", пък ако не се получи и не го "намери", то авторката ще го чака, и без това е "виновна", длъжна е да го чака, макар и да мърмори, или чисти прекалено, другата/е/, може и да е/са/ по-зле, "трябва" да опита.
Да, ама човешката душа и чувства не са играчка, не са стока, която днес купуваш, утре решаваш, че не покриват очакванията ти, връщаш стоката в магазина, и си вземаш парите обратно. На третия ден пък решаваш, че тази стока все пак не е толкова лоша, и по-добре с нея, отколкото без нея, и пак "отиваш в магазина, и си я купуваш същата ". Освен душа и чувства, повечето хора имат и достойнство.

# 128
Ronald, пет години не са кратко време за подобни кризи. Най-вече щом не правят редовен секс (явно по нейно желание), а отделно уж правят опити за бебе, което някак не звучи съвсем искрено. Освен ако авторката не е от жените, които правят секс само в дните на овулация. Е, подибно поведение би отблъснало всеки млад човек ...

# 129
От това, което сега казваш... Мислиш ли, че има вариант да посетите семеен консултант, психолог? Той ще се съгласи ли?
Този човек да не го е хванала кризата на средната възраст?
Разбира се, дори и нещо подобно да е, в никакъв случай не го оправдавам!
Ох, има си самочувствие... Плейбой си беше, мислех, че ще като намери Жената ще се промени. Сега, узнавам, че в предните му връзки е изневерявал. Само в тази... не... Криза на средната възраст викаш ...

Това ти е проблема. Пък и на много жени. Плейбоите не се променят. Нито уж като срещнат някаква жена, нито пък като им се роди дете. И не можеш да си сигурна, че не ти е изневерявал.
А това нещо с кризата на средната възраст е оправдание за мъжете. Едва ли не се възприема като  болест и не бива милото да се съди строго.  Laughing

Ronald, не мисля, че в една връзка е виновен само единия. Вина за проблемите винаги имат двамата. Но дори и тя да не да кажем голяма чистофайница и да прави повече секс с него, пак може човека други причини да си изтъкне за раздяла.

# 130
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Каква средна възраст? Той над 50 ли е?

# 131
Кризите на средната възраст вече ги има на всяка възраст Simple Smile Не са никакви кризи, просто човек го стяга шапката, зарязва сигурното и тръгва по света да търси нещо ново, да не изпусне нещо от живота. Все пак един живот живеем и кой знае какви интересни неща има навън, докато вкъщи жена ти готви Коледни манджи и роднините чакат на трапеза Wink

Вече на майтап ме избиват мен такива ситуации. То голямо мислене какво би искал да каже. Ами той 2 думи смислени не може да каже човекът, защото не седи добре да каже истината. Че има друга жена гарантирам - абсурд да няма. Е как да го обясни на разстроената си жена навръх Коледа?

# 132
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това не е вярно- кризата на средната възраст е хормонална криза при мъжете, която настъпва след 50- те...

# 133
Абе момичета- кой мъж застава с достойнство и казва истината на жена си,или на любовницата си. То са лъжи,то е увъртане,човекът си ги иска и двете, иска да има уютен дом ,където да си се чувства обгрижван, иска си и тръпка настрани,която ще изгасне в момента,в който напусне жена си. Аз затова съветвам авторката да го стресне, събирайки си багажа,защото тогава той може и да прогледне,че от два стола ще остане на земята.
Вие какво предлагате-да се прави,че не е чула нищо и да му свие сармички днес за празника?
Кризата на средната възраст започва на 40, този не го зная на колко е, просто му е омръзнало да е семеен.
Да поживее като ерген, да си изпере веднъж насраните гащи,пък може и да се осъзнае,кой знае.

# 134
И според мен да си тръгне.

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 15:20 от Flower0912

Общи условия

Активация на акаунт