GoT 31 - Always keep your foes confused

• 69 024
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
вероятно ще се стъписа. Напълно нормално, не всеки ден научаваш, че човека който си мислил за свой баща те е лъгал че ти баща, че леля ти, ти е майка,  и че ти  всъщност си наследникът на ЖТ.

това ми напомня на един бисер  по история, че" Карл велики го изродила леля му, която всъщност му била майка".

Дали ще му хареса - не сем сигурни. като малък джон мечтеше да е лорд на ЗХ, получи Вала и единствено съмнения. Но ще си носи отговроностите.
Ти си човекът дето троли и повтаря постоянно че Нед бил излъгал...
Момче на 14-15 години съвсем не е зрял мъж. Пак ще те питам - до раздялата на Нед и Джон кога е бил подходящия момент да му каже истината? Кога точно преди да замине за Вала Джон е бил достатъчно зрял и разумен за да разбере коя е майка му. Пуберите разсъждават така - всичко сега и на момента, пък ако ще целия свят да изгори, и не гледат голямата картинка...

# 421
Мисля, че умишлено не ни казват, какво е поискала Лиана на преди да умре. Сигурна съм, че Нед го е спазил. И аз не бих казала на дете, дори и на възрастен вероятно нещо, което ако излезне на бял свят ще доведе до гибелтта му. Кое щеше да се промени ако Джон знаеше кои са майка му и баща му?

# 422
А де, и аз това се чудя... И защо това че му пазиш живота заедно с този на всеки от рода ти те прави лъжец... Ходи разбери Joy

# 423

лъжата е лъжа  - както и да го гледаш. не  коментирам изобщо мотивите на Нед. Те изобщо нямат значение. важен е само крайният резултат. Самият Мартин бе говорил на тази тема , като направи паралел с Толкин - че Арагорн може да е прекрасен човек и чудесен крал и пак да провежда оркски геноцид с най-добри намерения. В този смисъл намеренията не са важни в Троновете - важен е резултатът. Нека погледнем от друг ъгъл -Тирион не винаги има добри намерения, но читателите/зрителите му прощават, защото постъпките му   го правят симпатичен, въпреки че той самият се облагодетелства от тях.
Лияна почти със сигурност е поискала от Нед да опази Джон жив - другото няма смисъл. Ако не е искала от Нед да го опази жив, и Нед не е обещал това, то Нед не е бил длъжен да го пази жив.
Нед е имал не една, и не две възможности до заминаването да каже на Джон. Кой от всичките моменти през последните една-две години да бе подбрал, за да каже на Джон истината, нямаше да е лош. Джон вече е бил достатъчно голям за да бъде мъж в Нощния страж, а не е бил голям за да знае коя е майка му? при това той толкова се измъчваше от това??? Не е правил впечателние на устатковец, в същност още първото описание на Джон е, че е самовглъбени сериозен, Нед спокойно можеше да му довери такава тайна.

Какво щеше да се промени? - на първо място Джон нямаше да страда.
Това щеше да повлияе на характера му. Щеше да го направи по-друг човек, по-решителен, по уравновесен. Нямаше да се самовъзприема като аутсайдер години наред, щеше да израсне с мисълта че е лидер, дори сам можеше да поиска да напусне ЗХ, за да се реализира.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 21:11 от Джон Сняг

# 424
вероятно ще се стъписа. Напълно нормално, не всеки ден научаваш, че човека който си мислил за свой баща те е лъгал че ти баща, че леля ти, ти е майка,  и че ти  всъщност си наследникът на ЖТ.

това ми напомня на един бисер  по история, че" Карл велики го изродила леля му, която всъщност му била майка".

Дали ще му хареса - не сем сигурни. като малък джон мечтеше да е лорд на ЗХ, получи Вала и единствено съмнения. Но ще си носи отговроностите.
Ти си човекът дето троли и повтаря постоянно че Нед бил излъгал...
Момче на 14-15 години съвсем не е зрял мъж. Пак ще те питам - до раздялата на Нед и Джон кога е бил подходящия момент да му каже истината? Кога точно преди да замине за Вала Джон е бил достатъчно зрял и разумен за да разбере коя е майка му. Пуберите разсъждават така - всичко сега и на момента, пък ако ще целия свят да изгори, и не гледат голямата картинка...

Моят пост който ТИ си коментирала в никакъв случай не може да нарече тролене.

Припомням
"вероятно ще се стъписа. Напълно нормално, не всеки ден научаваш, че човека който си мислил за свой баща те е лъгал че ти баща, че леля ти, ти е майка,  и че ти  всъщност си наследникът на ЖТ.

Дали ще му хареса - не сем сигурни. като малък джон мечтеше да е лорд на ЗХ, получи Вала и единствено съмнения. Но ще си носи отговроностите"

Първо - опитвам се да смесваш тролене с отстояване на мнение. Бих минал и с много по-рядко споменаване  на вижданет си, ако някои хора не бяха заслепени и не трябаваше да отстоявам мотивите си. Това не е тролене това е дискусия/Спор. По тази логика аз мога да кажа за теб че през цялото време тролиш, защото само ме дебнеш да направя изказване и да ми скочиш   - и то се заяждаш за пълни глупости*.
Няма стига! лъгането си е лъгане! Не съм казал, че мотивите на Нед са лоши - казвам че  резултатът ще бъде опустошителен в крайна сметка.Да, ДиД може да го променят, защото нямат време, но не вярвам Мартин да се хване и да не покаже дълбоката травма, която ще преживее Джон, когато му съобщят новината.

*в темата за филма се пишело и за книгите -  когато авторът 7/8 години не пише нова книга от поредицата, а филмите са по книгите е нормално да сравняваме филмите с книгите, инак изобщо трябва да закрием клуба за книгите защото няма да има какво да говорим.

**в Средновековието са  съзрявали значително по-бързо. Момче на 15 години  - си е голям мъж отвсякъде, показателно е че мартин счита мъж на 22 години за Старец. ОГромна част от хората са умирали на около 30.-35 години. Нормално е да сложиш още две-три години на Джон за да добиеш представа за реалната му възраст в днешно време.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 21:27 от Джон Сняг

# 425
За какво е спора? Ти така виждаш нещата, друг ги вижда по друг начин. Мен лично също не можеш да ме убедиш. Но уважавам мнението ти, имаш право на него.
Аз даже се чудя разкриването ще има ли изобщо някаква роля някога за някой. Било каквото било някога, сега играчите са други, а на народа не му пука кой е на власт и чий син е.

# 426
  • София
За какво е спора? Ти така виждаш нещата, друг ги вижда по друг начин. Мен лично също не можеш да ме убедиш. Но уважавам мнението ти, имаш право на него.
Аз даже се чудя разкриването ще има ли изобщо някаква роля някога за някой. Било каквото било някога, сега играчите са други, а на народа не му пука кой е на власт и чий син е.

Разкриването ще има смисъл, ако:
- победят Белите Бродници
- Церсей замине по реда си
- Денерис изперка и тръгне да пали наред
- Денерис и Джон се скарат
- Денерис насъска драконите си срещу Севера
- Регал се подчини на Джон
- Бран, Сам и Северът застанат зад правото на Джон да управлява 7-те кралства.

Много ако. Иначе ще е смешно само да видим как леля реагира на новооткрития си племенник.

# 427
Ако всичко това се случи, общо взето няма да има значение чий син е Simple Smile Освен за дългогодишните фенове

# 428

Ако се окаже, че тази толкова обсъждана и дълго пазена тайна не изиграе никаква роля върху основни събития и герои ще бъде горямо разочарование. Битките са си битки. По-интресни са реакциите и решенията които взимат героите. Ако забелязвате именно това най-много се коментира. Трябват ни интриги, предателства и обрати.

# 429

Разкриването ще има смисъл, ако:
- победят Белите Бродници
- Церсей замине по реда си
- Денерис изперка и тръгне да пали наред
- Денерис и Джон се скарат
- Денерис насъска драконите си срещу Севера
- Регал се подчини на Джон
- Бран, Сам и Северът застанат зад правото на Джон да управлява 7-те кралства.

Много ако. Иначе ще е смешно само да видим как леля реагира на новооткрития си племенник.
202uu
Направо разказа сезона!  Mr. Green
Ще има и психологическо въздействие върху Джон - мисълта, че е копеле винаги го е измъчвала.
Ще има и прекрояване на някои роднински връзки. Wink

# 430
Мисля, че умишлено не ни казват, какво е поискала Лиана на преди да умре. Сигурна съм, че Нед го е спазил. И аз не бих казала на дете, дори и на възрастен вероятно нещо, което ако излезне на бял свят ще доведе до гибелтта му. Кое щеше да се промени ако Джон знаеше кои са майка му и баща му?
Как така не ни казват..Лияна казва на Нед, че той трябва да го пази иначе Робърт ще го убие. Казва името на бебето. Аз дори в края на 6-ти сезон чувах, че казва на Нед, че се казва ЕОН, а то било Егон Laughing
Според мен и майстър Лувин е знаел за произхода на Джон.

# 431
Джони, много си ми интересен, значи само ти защитаваш мнение, пък всички несъгласни с теб тролят?
Пак говориш глупости, извинявай че така директно но писва вече. Какъв мъж е бил Джон като тръгна за НС?! Той се нацупи като първолак като го направиха стюард, а не рейнджър, само защото по детски си въобразяваше че позицията му принадлежи по право и изобщо не виждаше привилегията да е до ЛК денонощно. Абсолютен хлапак си беше. Започна да става мъж едва след срещата си със зомбитата и когато ЛК му даде Дълъг нокът... Явно Нед който го познава от едно парче месо е преценил че не е готов да му каже тайната и че все още е дете...
И продължава да е неуместно да говориш тук за книгите, сериалът е базиран на тях, не е дословна екранизация.  Освен това (за стотен път!) има хора в темата които не са ги прочели, уважавай ги и не им разваляй кефа...

# 432
Не може да не обърнат значение в сериала възникващи интриги покрай произхода на Джон. Дори начина, по който почти мистериозно Сам го научи, го подсказва. Дали ще го използват да се заформи интрига между Джон и Денерис, тепърва предстои да видим 2019. Така няма как да е крал на севера най-малкото, може да ома претенции към железния трон само и то ако победят. Дали Аря няма да е кралица на севера?

# 433
Според мен на този етап може да си остане крал на севера, много беше показателно точно Санса като му каза "you are a Stark to me". Джон постига всичко по заслуги, така че ако сам се определя като северняк какво пречи... Просто все още има много неизвестни...

# 434
“Той е Старк за нея”, но като непризнато копеле, един вид го признава, което за нея си е растеж и комплимент, който му прави. Той е и Старк но по майчина линия. 100% ще завъртят нещо гранде интригантско покрай произхода му, Ама не знаем какво.

В сериала, когато Бран вижда баща си при Лиана, то не се чува и не превеждат какво му шепне тя. Дали ще дадат заръката и ще и продадат значение, също не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт