GoT 31 - Always keep your foes confused

• 68 904
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Вестерос
Ето Пурпулетка отговори. Това, че са пренесени на Санса нищо не означава.

# 601
пурпулетке никой никъде не е казал, че така ще бъде непременно в сериала. Посочи моля те къде някой е  употребил думата непременно? поради липсата на информация всеки от нас изказва хипотези и предположения, на база случилото се досега в книгите и сериала. Всяка хипотеза с нищо не е по-лоша от другите.
Разбира се ако ти знаеш как ще бъде непременно в сериала - това е друго нещо - в такъв случай би ли ли ни споделила?

Тиф, може да не означава, а може да означава. Естествено в един сериал няма как да  пуснат всичко, някои от линиите са промеени, други са опростени и т.н.  За сравнение - Едрик Буря бе "слят" с Джендри.  На книжната Джейн Пули линият я прехвърлиха върху Санса, а Джейн я изтриха. Да, може нищо да не означава, че Аря е прехвърлена върху Санса, а може и да означава - няма как да знаем, затова коментираме, като предполагаме че нещо означава.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 16:23 от Джон Сняг

# 602
пурпулетке никой никъде не е казал, че така ще бъде непременно в сериала. Посочи моля те къде някой е  употребил думата непременно? поради липсата на информация всеки от нас изказва хипотези и предположения, на база случилото се досега в книгите и сериала. Всяка хипотеза с нищо не е по-лоша от другите.
Разбира се ако ти знаеш как ще бъде непременно в сериала - това е друго нещо - в такъв случай би ли ли ни споделила?

Тиф, може да не означава, а може да означава. Естествено в един сериал няма как да  пуснат всичко, някои от линиите са промеени, други са опростени и т.н.  За сравнение - Едрик Буря бе "слят" с Джендри.  На книжната Джейн Пули линият я прехвърлиха върху Санса, а Джейн я изтриха. Да, може нищо да не означава, че Аря е прехвърлена върху Санса, а може и да означава - няма как да знаем, затова коментираме, като предполагаме че нещо означава.
Коментираме го, защото изказвате хипотези базирани изцяло на книгите (може би не осъзнавате че е така, не знам, странно е), а ние с Тифани и Лино и останалите се опираме само на сериала и случилото се до тук. И ви напомняме просто, че това че едно нещо се припокрива с книгите, не значи че и друго ще се припокрие, както и обратното. Представяш ли си колко ще е скучно ако всичко съвпада с изнесената от Мартин информация и с всичко в книгите?
Също какъв е смисъла да се коментират проектни концепции на Мартин, които не са влязли дори в книгите и в сериала не са залегнали и няма изгледи да се случат, като потенциално развитие на сериала? Това създава колосална боза в темата, просто мое мнение...
Аря колко е прехвърлена върху Санса, колко си е Аря, няма значение. Сериалната Аря следва доста постоянна и устойчива линия на развитие и към настоящото състояние на сериалната героиня не дава абсолютно никакви признаци че ще бъде бракувана някога или че ще участва в каквото и да било управление и власт. Можеш ли да отречеш това? Какъв е смисълът да се набърква някаква първична сюжетна линия, която Мартин е мислил, но не е реализирана никъде??? Колко страници изписахте за триъгълник Джон-Аря-Тирион, който го няма никъде?
Изобщо не ми пука коя хипотеза е по-добра, тук не се състезаваме кой ще е по-близо до истината. Просто е страшно изтощително страници наред да четем неща, които не съществуват никъде и то в километрични коментари, често по два на един и същ потребител един след друг, което и според правилата на форума е забранено. Както каза и Хепи няколко страници назад - това отказва много хора от темите и вместо да има съществени обсъждания, темата става монолог...

# 603
Мартин и написал че всичко се повтаря. Донякъде е шега към колелото, но често е обсъждано - имало е КнН който е бил копеле на Старк и бранд на Краля на Севера - и пак има. Имало е КнН чиито брат се е казвал Брандън - и пак има. в този ред на мисли, нормалното е да се обсъжда всичко от книгата, още повече че в началото тя се покриваше на сто процента със сериала, а завършека ще е плътно по нея. няма как да се избяга от книгата.

Ще помоля да няма такава агресия и злоба "не ми пука", червени букви и прочие-  ако си чела внимателон ще знаеш че не сме си служили само със примери от книгите,  когато говорихме за  възможна връзка Джон -Санса, всъщност примерите от сериала, които дадохме са са много повече. А ако не си - това е неуважение!
не вмъквай на Хепи думи които не е казала - тя беше против троленето и "пуническите войни",  тъй като това отказва много хора (кавичките са от мен)а според теб тя е   била против неща които са от книгите.  ОСвен това мноог обичам да се вадят неща от контекста. Подчертала си ми в червено думата книгите, а думата сериал - не си!
Много избирателно действаш! подчертай изречението до края!

П.С. пурпулетке, по назад аделинда те пита да не си писала  книгите  и ти каза "да, аз съм писала книгите, като всеки който изказав предположение в сайта", т.е. ти се заяви на страната на хората които правят предположения, а сега критикуваш хората които правят предположения по книгите. Много противоречива личност си.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 17:43 от Джон Сняг

# 604
Изказвам хипотеза,опираща се на сериала и книгите.И всъщност сериалът е този,който ме накара да се замисля за възможна развръзка Джон и Санса и невъзможна Джон-Денерис (живи или умрели).След като гледах сериала и забелязах някои работи,започнах да ровя в тази посока и се оказа,че в книгите има улики,но са много фини и умело скрити.Не знам колко пъти съм чела специално главите на Джон и Санса,но до 6 сезон и сцената,в която тя му дава изработения от нея плащ,въобще не съм и допускала тези двамцата,че може да се вземат.
А първичният сюжет е едно от много доказателства,сам по себе си е нищо.

Никого не ангажирам с теорията. Peace

# 605
Джони, за пореден път доказваш че с теб дискусия не може да става. Няма да влизам в подробен анализ на всичко написано от теб, повече изобщо няма да чета твои или свързани с теб мнения, тотална загуба на време.
Не знам къде си видял злоба или агресия, но като пишеш патетични серийни коментари с дължина на половин глава от книга всеки, се налага за да си защити гледната точка човек да използва малко повече форматиране на текста. Повярвай всички тук полагат голямо старание да запазят добрия тон.
А на Хепи ти и вкарваш думи в устата, като не можеш да разбереш какво е имала предвид.
И думите на Мартин - всичко се повтаря - не значат че книгата ще се повтори в сериала дословно Joy Идеята му е коренно различна...
Ирена, нали Санса в сериала не е точно копие на книгите... Повече няма да коментирам...
Освен и аз да се хвана с Хепи под ръка като се изпише тази тема както е тръгнало...

# 606

И думите на Мартин - всичко се повтаря - не значат че книгата ще се повтори в сериала дословно Joy Идеята му е коренно различна...
Ирена, нали Санса в сериала не е точно копие на книгите... Повече няма да коментирам...
Освен и аз да се хвана с Хепи под ръка като се изпише тази тема както е тръгнало...

В сериала я ползваха, за да видим някой друг колко е лош или колко е добър. Нещо не мога да ти схвана мисълта.Аз приключвам,защото няма как да се води ползтворна дискусия с хора,които си знаят само едно.
Скрит текст:
Ама то на Денерис феновете са си такива като нея - съгласи се с мен или дракарис  Mr. Green.
Само сподели - ти откъде знаеш каква му е на Мартин идеята?

И за 12345 път - сериалът и книгите ще свършат по един и същи начин.Ама не защото аз го казвам.Мартин го е казвал.ДиД са го казвали.
Аз приключих с тоя "форум".

# 607
Ирена, дори не осъзнаваш в колко брутална заблуда си с това зелено нахилено човече Wink Десетки пъти съм споделяла колко не мога да понасям Денерис Wink
Книгите и сериалът ще свършат по един и същи начин, но както са си изтрили устите да повтарят Мартин и ДиД - пътят към финала е различен Wink
Преди да приключиш с форума може ти да споделиш от къде знаеш на Мартин каква му е идеята (явно след като някакви неща са му били първични идеи и после не са влязли в книгите са му вън от идеята)... Сподели и от къде знаеш и на ДиД каква им е идеята и колко он ненаписаните/ неиздадените книги са прочели и ще включат в сериала.

# 608
  • България
Книгите не съм чела, а и не смятам.
Започнах ги, но не ми допаднаха.
  Като впечатление само от сериала- също ми се струва, че чувствата между Джон и Санса вече не са само братско-сестрински.
  Може и да не развият тази линия, но подвеждат в тази посока.
Очаквам повече смърт и хладна преценка за нужните съюзи, отколкото любов, като от розов сериал  Confused.
Обаче ни обещават неочакван финал.
Може и да е много захаросан, защото всички очакваме неочакваното, а най-неочакваното, според мен е един щастлив финал в стил "И заживели щастливо..."  Grinning. (Церсей и Джон заедно са ми в очакваните неочакваности.  Grinning).

# 609
Това е един от отговорите в анкетата, Джон и Санса заедно накрая, защо да не се дискутира. Когато Джон и Аря се срещнат ще разберем има ли разлика между едната братско сестринска любов и другата. Аз не се надявам на романтична развръзка за който и да е от героите. Защото четох, че Мартин казал така хаха. Скептичен е човека към такова развитие и край.

# 610
  • Вестерос
Ирена, коментарът ти за Дани не съм го очаквала точно от теб. Да аз съм й фен, но това, което си написала, въобще ни ми е присъщо.. Не е като да не се "познаваме" от години в литературната....

# 611
Ооо, на мен ми доставя удоволствие да чета всякакви хипотези, просто ми става несериозно като започнат да се споменават в тях десетки персонажи и сюжетни линии, които ги няма изобщо в сериала. Според мен става каша така.
Едно е са кажеш че си видял романтика в жеста на Санса с наметалото, съвсем друго е да ровиш в някаква отпаднала отвсякъде сюжетна линия Аря-Джон-Тирион и щото нали така там прашинка от книжната Аря уж ама не съвсем е прехвърлена върху сериалната Санса, значи това ще стане така както Мартин се е отказал да го напише... Просто поредна молба да се споменават книгите разумно, а който те го умее това... не знам...

# 612
Защото се четат и други форуми и теории и после се "преписва" в темата...аз затова винаги внасям едно "четох" като преразказвам теориите из нета. Винаги си личи кой има собствени разсъждения и кой препазказва.

# 613
 какво значи "разумна теория" ? разумна - за кого ? това което за мен е разумно, за пурпулетка очевидно е неразумно и обратно. Нееднократно съм обяснявал че няма такова нещо като общовалидна истина. Истината на ИСус е била че е син на Господ, а истината на фарисеите - че е богохулник. Всяка изречение може да се изтълкува. ПРедполагам знаете  че живота на човек зависи как ще нагласите изречението
да се обеси - не
или не - да се обеси.
ЕДно "не" в началото или в края на изречението спасява живот или осъжда на смърт.

Да пурпулетке смятам че си агресивна. Постоянно сипеш обиди, пишеш с главни букви, когато някой изрази мнение различно от твоето започваш да надаваш вой. Често те улавям да променяш казаното от някого - на мен поне три пъти ми вкара в устата думи които не съм казал, не ми се връща до началото на тази тема. Ще ти изнамеря цитати, защото предизвикваш хората!
Според теб може да става каша, но според някои хора не става каша.  имаш право да не ги  игнорираш или пък да не си съгласан с мението им, но не и да ги нагрубяваш и да се държиш арогантно - ако знаеш значението на тази дума.

Повечето хора тук се обръщат към определен човек, съвсем спокойно можеш да пропускаш моите обръщения към теб. Всъщност аз не желая конктакт с мен, обикновено отговарям на провокациите ти. Оставам с впечатлението че умишлено търсиш скандала.

Лино, не е нужно да се "преписва." Просто хората обсъждат теории за книгите  и в хода на обсъжането много хора си изработват твърди убеждения, които защитават и в този форум. Това не е преписване, а изградено мнение, в резултат на дълги обсъждания. Друг е въпросът дали тук е мястото. Ще напомня обаче, че в темата за книгите нееднократно са се обсъждали филмите. Няма как да се избегне смесването, при положение че началото на сериалите застъпва стопроцента книгите, при положение че всички знаем че края ще е сто процента по книгите и че Мартин не пише, т.е. много хора влизат в тази тема, а не в другата, само за да правят съпоставки.

абсолютно всяка теория която предполага някакъв завършек на книгите - и следователно на сериала -  има смисъл да се коментира, с условието че никой не ангажира другите със своята теория, а просто я споделя.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 00:26 от Джон Сняг

# 614
  • София
Темата се превърна в махленска караница. Много моля да ограничите километричните постове, в които отговаряте на всеки, дръзнал да изкаже мнение различно от вашето.
Чела съм книгите, но ако искам да ги коментирам, ще отида в литературната тема. Тук е място за сериала и честно, писна ми да чета метрови цитати от книгите.

Общи условия

Активация на акаунт