Мнението ви за различните автомобили

• 88 227
  • 880
  •   1
Отговори
# 750
  • на Мелмак
Нали?
Някой комолексар иска нещо Wink

# 751
В тази тема something escalated quickly, но още не мога да разбера какво и защо Grinning
Оттук
За нова кола няма разход повече от нормалния за всяка друга.
После изведнъж се оказва, че става дума само за разход на гориво което е пълен нонсенс. Пиша го с ясното съзнание на комплексар

# 752
  • на Мелмак
Четене с разбиране му е майката.
Малката кола при нас за обслужване е по-скъпа, отколкото голямата. Разхода ти го поиска. Комплексар си, спор няма.
ММ ми се кара, че се обеснявам на някой си.
Със здраве всички! Grinning

# 753
Така и не каза колко е разходът без горивото, щото той е свързан пряко с изминатото разстояние.
Колко ти струва Годишното обслужване (сетих се как му се казва) на тойотата и на мерцедеса? Прибави и разходите за гуми, май само това влиза в извън гаранционните поддръжки, поне не се сещам друго...Евентуално едни чистачки може да добавиш, крушки за фарове, но няма да издребняваме. А и смяна на спирачни накладки. За мерцедеса

# 754
  • на Мелмак
Няма крушки, чистачки, накладки, кое не разбра?
Аз разбих разходите,  пак да попитам, ти кое не разбра?
ММ сменя коли на 3г. Няма чистачки, накладки и тем подобни. Какво искаш да ме питаш всъщност?
Не говоря за кола "нов внос".( примерно 300к,обявена за 100к.)

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 23:12 от etty775

# 755
Нищо общо с колежката, но се сетих нещо за една друга Тойота Ярис.
Преди 5-6 години един познат взема на дъщеря си такава, не чисто нова, но много запазена. Даже снимки във Фейсбук имаше - червена, с една бяла голяма пандела отгоре. И на ключа панделка... Абе бонбон от всякъде.
И след два месеца още една снимка, някакъв метален стълб се блъснал в предната броня, капака нищо му няма, ама предната решетка и единия фар на кино.
Че и сега така. Да не би да имаме ситуация - мъжът да кара мерцедеса, жената яриса, и някое дърво да е изкочило без да види малката кола че идва засилена . Щото другата опция - за първа смяна масло и филтър - 800 кинта, тая тойота трябва да са я правили в завода на Ролс Ройс.

# 756
  • на Мелмак
Когато зад волана е мъж, явно няма стълбове по пътищата.

# 757
пак да попитам, ти кое не разбра?
Ще го напиша бавно.
- Според СилвърСтар първото годишно обслужване е на 20000 км. или една година. Цените за най-ниският клас GLE са на промоция 800лв. без ДДС. Без сервизен пакет купен при придобиването на колата е 1095 пак без ДДС.
- Среден клас зимни гуми за този модел е 500 лв парчето или 2000 комплекта.
Не разбирам как сведе разходите по поддръжка до 760 лв.
За сравнение, служебната ми кола  последното обслужване на 56000 беше 496 лв крайна цена.

# 758
Какво мислите за Тойота Ярис Крос? Мислех да си взимам Ярис, но нещо се разколебах, че всъщност ми се кара малко по-голяма кола и засега съм се спряла на Ярис Крос. Но е нов модел и няма много отзиви из нета.

# 759
Новите модели Ярис може би са по-добре. Но старите са потрес. Като им видях конзолите/таблото отпред,щях да падна. Yum Имаше ключове досущ като на стените на старовремските къщи за лампите. Които се завъртаха. Yum

# 760
Интересно ми е да чуя мнения за Мерцедесите GLA (последния модел) и GLB. GLB-то някакво продължение на GLK-то ли е или си е съвсем нов модел? Чисто информативно питам - не съм тръгнала да купувам Simple Smile

# 761
  • на Мелмак
Санди, не знам защо са ни взели в Силвър стар толкова. Ние нямаме против Simple Smile
Там по-малко от 1000 не оставяш. Може да е имало нещо промо. Тойотата ни озадачи. Но каквото, такова. Гумите не ги коментирам, защото то тогава и гражданската, и Каско, и... Идеята ми беше, че самото обслужване на масла, филтри на Мерцедес и БМВ не е повече от другите автомобили. При нас даже е обратно. За различен клас автомобили.

# 762
Цената на маслото и филтрите зависи най-вече от размера на двигателя. На 4 цилиндъра дизел със 100 коня ще е едно, а на v8 бензин със 700 коня - друго.
Големите концерни масово си споделят двигателите, та разликата между марките не е толкова голяма вече. А "официалния" сервиз каква надценка ще си сложи е друг въпрос.

# 763
  • Пловдив
Цената на маслото и филтрите зависи най-вече от размера на двигателя. На 4 цилиндъра дизел със 100 коня ще е едно, а на v8 бензин със 700 коня - друго.
Големите концерни масово си споделят двигателите, та разликата между марките не е толкова голяма вече. А "официалния" сервиз каква надценка ще си сложи е друг въпрос.

Точно така. И в тази връзка голяма част от новите Мерцедеси са с Рено двигател.

# 764
Я, темичка за автомобили. Прегледах първите няколко и последната страница, но не видях мнение за passat B7 или шкода октавия 3. Събирам мнения. Мъжо иска пасат автомат 170к.с., комби разбира се, но и шкодата е доста просторна. Отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт