Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 11

• 104 786
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Минавах през темата, от време на време. Имах течение и болки в корема. Ужасни, които от никакво лекарство не се повлияваха. Правих 2 пъти микробиология- единия път ентерококи, другия кандида. Оказа се, че болките и другите ми неща са от сраствания. Миналия месец минах лапаро и се надявам повече да нямам и такива проблеми. Просто споделям. Над 4 години имах ужасни проблеми.
Само да добавя, течение и болки в корема има и при хламидия. Тя се хваща не само по полов път ами и от басейни и т.н., а последствията от нея са сериозни.

# 121
Минавах през темата, от време на време. Имах течение и болки в корема. Ужасни, които от никакво лекарство не се повлияваха. Правих 2 пъти микробиология- единия път ентерококи, другия кандида. Оказа се, че болките и другите ми неща са от сраствания. Миналия месец минах лапаро и се надявам повече да нямам и такива проблеми. Просто споделям. Над 4 години имах ужасни проблеми.
тези сраствания, без оперативна намеса ли са се появили

# 122
Може да са от двата броя секцио, но имам позната, на която са махани сраствания, когато е била на 15 години. Болки като от апандесит и с тази диагноза е оперирана, но освен него, лекарят е казал, че е махнал и сраствания от черен дроб и далак......Това е било преди 25 години.

# 123
Големи гадове са тези гъбички :/  Няколко години имах доста сериозни проблеми - бактерии; след антибиотика гъбички и после пак се завъртаха нещата - ужас направо ! Беше ми писнало тотално - известно време реших, че сама ще се лекувам с бани със смрадлика - горе-долу успокояваха, ама като спра с тях пак се усилваха симптомите. Последно за доста дълго време ми изписаха микомакс (аз си продължих и със смрадликата за всеки случай Grinning ), тогава и партньора ми се лекува заедно с мен, въпреки че нямаше симптоми и най-трудното беше пълно въздържание от секс няколко месеца, докато всичко отшуми. Да чукам на дърво известно време нямам проблеми, обаче супер стриктно спазвам всички препоръки да избегна инфекции - не сядам на студен под, зимата задължително покрит кръст, никакви прашки - само памучно бельо,  задължителна смяна на банските след плуване, ползвам и водонепромокаеми тампони всеки път като влизам във вода, пишкане (по-скоро и душ) след секс иии задължително при най-малкото съмнение тичам при гинеколожката за преглед.

# 124
Лекувах гъбички и бактерии миналия месец (течението ми беше гъсто бяло на парцали). Преди една седмица ми свърши и отидох на лекар,защото продължава да ме сърби. Пуснахме изследване на 2-рия чист ден от цикъла ми и е чисто. Сега една седмица след като ми е свършило (от снощи) пак се сгъсти и ми цапа доста бельото даже (а сърбежа предполагам са външни гъбички засилват се при тренировка или след потене). На някого случвало ли му се е това...... Въможно ли е 3 дена след пробата пак да съм с гъби....... Лекаря каза да пия Интраконазол (противогъбично) 6 -7 месеца по едно на месец.... Не знам вече какво да правя да пуска ли пак той и сега не искаше да пуска изглеждало всичко добре

# 125
След цикъл обикновено всичко е наред и след около седмица пак.. пуснете си микробиология на изпражнение, всичко тръгва от червата. И после на гастроентеролог, ако покаже, че имате наличие на гъбички. И пробиотик задължително, даже поне 2-3-4 месеца. Половинът също да си пусне, в повечето случаи са носители без някакъв дискомфорт, а ние се влачим постоянно по лекари и с лекарства.
Опитайте се да не ядете сладко (захар), рафинирани, пакетирани храни, брашно (макарони и всякакви други тестени продукти), гъби, глутен, алкохол поне докато ви трае лечението. Ако успеете да го спазвате 1-2-3 месеца, още по-добре. Мъжката половина също..

# 126
Еми ние използваме презерватив и доста дълго време не спяхме при предното лечение,а сърбежа не е изчезвал 3 месеца вече... Не е от половинът, предното ми изследване беше  Ешехерия Коли - Масаво --> АБ и противогъбично 1 седмица ---> а следващото изследване беше сега,което е чисто последното. А първото с гъстия секрет беше Кандида Глабрата. Тоест Гъби---> Бктерии---> Чисто = сърбежа не спира.... Не ям почти сладко и тестяно -- не е голяма част от менюто ми. Ям доста здравословно,тренирам и перфектна хигиена--> памучно бельо глади се постоянно .

# 127
Мери, благодаря за полезната информация. Не знаех, че има МБ на изпражненията всъщост. Иначе виждам доста логика в това. След изследването за наша сметка, кой предписва лечение: гинеколог или гастроентеролог?

# 128
Ако имаш ходене на гинеколог (активно направление), върви при него да видиш какво ще каже. Мойта нищо не ми каза, а аз бях сигурна, че имам и всичко тръгва от там. То толкова информация изчетох, че...  Та струва ми се по-логично да се отиде на гастроентеролог. Simple Smile

# 129
Да ми е честито, този път без грешка се разчита: Кандида Глабрата + Стрептококи.
Искам един пистолет и да се гръмна.
В понеделник ще питам за това изследване. Може и да ми се посмее, ама...на мен не ми е никак забавно!

# 130
Зизу, не е скъпо, плати си го (сигурно зависи и от лабораторията, нямам идея, дадох 16лв, а след като (и ако) ти изолират някаква бактерия, съответно ще ти изкарат и антибиограма, която пак се плаща (10-12лв). Мен гинеколожката ме изгледа и нищо не ми каза... Тоест тя няма да те прати да си го направиш.
Моя и той си направи (накарах го 😄), и той е цъфнал и завързал, в понеделник е на гастро.

# 131
Някоя от вас ходила ли е при Валентина мазнейкова - софия, за преглед? Моля споделете мнения за тази лекарка?

# 132
Здравейте и от мен, преди месец ми откриха масово Ешерихия коли и Кандида /по-оскъдно/, минах през лечение с Нистатин и още 2 вида глобули, но не виждам никакъв ефект.... Кандидата ще я оправя някак, но тази Е.Коли много ме притеснява, защото досега не съм имала и не знам как и с какво се лекува. На вас какво са ви предписвали при Е.Коли?

# 133
Тоя Нистатин не е ли само за гъбичките? 10 дни след 15дневен цикъл (с 3 х 2бр на ден) с Нистатин микробиологията (на изпражнение) ми излезе чиста.
За Е.коли нямам идея. Това с гинекологично изследване ли?

# 134
Да, нямам сърбеж или парене, но по течението разпознах, че имам гъбички и отидох на преглед. Освен Нистатин слагах и глобули, но ефект никакъв. От тази Е.коли имам и лек цистит рано сутрин, но урината ми е чиста. Лактобацили отново никакви...
Преди около 4 години лекувах цистит с антибиотик и от тогава насам постоянно съм с някакви бактериални инфекции и още не успявам да колонизирам лактобацили, а от там идва всичко. И аз като вас в чудо съм се видяла!

Общи условия

Активация на акаунт