Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 11

• 104 691
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Не, нямам предвид цитонамазка, макар че тя също е със стъкълце. Директна микроскопия е същото - на стъкълце, но се гледа веднага под микроскоп. Може да се види дали са ок лактобацилите, или липсват, има ли бактерии (трихомони, гарднерела, коки, кандида, левкоцити). При микробиологията се прави посявка, там е друго.
Какво имаш предвид като казваш, че проблемите са винаги след секс - това по принцип ли се случва, или сега отскоро имаш дискомфорт след секс?

# 676
Не, нямам предвид цитонамазка, макар че тя също е със стъкълце. Директна микроскопия е същото - на стъкълце, но се гледа веднага под микроскоп. Може да се види дали са ок лактобацилите, или липсват, има ли бактерии (трихомони, гарднерела, коки, кандида, левкоцити). При микробиологията се прави посявка, там е друго.
Какво имаш предвид като казваш, че проблемите са винаги след секс - това по принцип ли се случва, или сега отскоро имаш дискомфорт след секс?
Приятелят ми живее в друг град, съответно не се виждаме всеки ден и когато се видяхме наскоро, след секса забелязах неприятната миризма. Бялото течение си го имах, но то си беше от гъбичките. И цистит съм получавала по същия начин - след секс. Общо взето излиза, че инфекциите при мен се появяват след секса.

# 677
Ясно, разбирам.
Имаш ли болки ниско долу, проблем с пишкането, боцкане, тежест?
На твое място бих отишла отново на гинеколог, за да ми вземат секрет за директна микроскопия, тя ще даде много отговори.
Класиката е след секс да има проблеми - когато има бактерия някъде, или вагинално, или в уринарния тракт...и поради близоста на изхода на уретера при жените, до влагалището, много лесно се пренасят бактерийки от едното място на другото, да не говорим за чревни бактерии пък...
И ако организма е по-отслабен, и не може да ги приспи или елиминира, започват да правят проблеми.
Също бих те посъветвала да идеш до лаборатория, да пуснеш урина - банална и стерилна, да се види там дали няма да изскочи. Но, това в случай, че микробиологията и директната микроскопия (ако я пуснеш) излезнат чисти.
И последно, което ти давам като съвет - направи един курс с червена боровинка. Бих ти препоръчала червената боровинка, ето тази конкретно. В нея съдържанието е най-високо (сравнявала съм с други марки и видове). Но, в крайна сметка, каквато и да вземеш, пак ще ти е от полза. Направи 1курс. Ще ти се отрази благотворно!
Не се притеснявай Simple Smile Това е често срещано, за съжаление.

Сега се сетих - виж тази статия Blue Heart

# 678
Въпроса ми не знам дали е за тук, но така и така съм писала, ще питам. Излезе ми резултата от микробиологията. Очаквах кандида, пише само ешерихия коли. Учудих се, защото при цистит винаги ми пари, урината е тъмна, а сега нямам подобни оплаквания. Ако имам гъби или бактериална инфекция не би ли трябвало да покаже и тях? Питам, защото течението от няколко дни е придружено с неприятна миризма.

# 679
Здравей отново Simple Smile
Микробиологичната посявка може да покаже кандида, и други неща, но, както вече ти писах - за мен проблемът ти вероятно ще лъсне при директна микроскопия.
Неприятната миризма по принцип се свързва с трихомони и бактериална вагиноза. Натривката ще покаже или изключи тези варианти.
при мен проблемите винаги са се виждали при директната микроскопия, микробиологиите винаги са ми излизали чисти, а проблем е имало (и при мен беше миризма, течение, левкоцити - оказа се липса на лактобацили и наличие масово на Гарднерела вагиналис, т.е. бактериална вагиноза)
Не знам доколко е възможно неприятната миризма да идва от ешерихията, но вече вярвам във всичко така че...организмът ти кой знае как реагира на даден патоген...
По принцип, сега ще ти изпишат разни антибиотици...аз те съветвам да подходиш по друг начин, защото ще се вкараш в омагьосания кръг на антибиотик---нарушаване на микрофлората и чревната такава---разрастване на лочи бактерии---антибиотик за тях---и пак отначало...
Имала съм ешерихия, не съм пила АБ, подходих алтернативно и в крайна сметка я преборих без да имам негативни последици от лечението.

Накратко (извини ме, че се отплеснах така...) - отиди отново за взимане на проба (ако искаш, отиди при лекар по кожно венерически болести, той директно ще ти вземе секрет и на място под микроскоп ще погледне какво има или няма, ще си решиш проблема веднага) и според резултата...вече ще се мисли решението.

# 680
Аз съм го писала и друг път, но няколко пъти съм успявала да премахна Ешерихия коли в урината с едно прахче Монурал, а от него не се получават гъбички. Има и схеми с по няколко прахчета през няколко дни, може би не при всеки е ефективно, но при мен имаше ефект и си заслужава да се опита преди сериозните антибиотици, че после става омагьосан кръг с гъбичките.

Café del Mar, ти как успя да си оправиш лактобацилите? Аз 5 години се мъчих, тъкмо успях да ги оправя и се наложи да изпия няколко антибиотика. Иначе и аз съм се насочила към венеролог.

# 681
Йоли - много трудно успях, и много пари похарчих...
Писала съм в тази тема, по-назад, много подробно, през какво минах - сама си направих схема на лечение накрая...
Сега ще ти намеря и пусна точните линкове на постовете ми.

тук
тук

Преди всичко - само директната микроскопия може да проследява това състояние с нарушената флора...там се вижда колко и как са лактобацилите, има ли други бактерии, има ли левкоцити...и спрямо това се действа в лечебен план. Понякога няма гарднерела в началото, а просто редуцирани лактобацили. И ако не се вземат мерки за възстановяването им, гарднерела много бързо се разраства и започват оплакванията от миризма, парене, дискомфорт...Тогава само терапията с витамин Ц помага.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 13:25 от Café del Mar

# 682
преди време в темата някой беше пуснал пробиотик за пиене с доста висока цена /110+ лв в бг онлайн аптека/, дали някой помни кой беше?

# 683
# 684
да, нещо такова беше
благодаря! Flowers Hibiscus

# 685
Бубанче, аз бях - ето за този става въпрос.
Имам някакви спомени (извини ме ако бъркам), че ти беше от Пловдив (помня те от доброто старо време, когато живота ми минаваше тук, хихи) - та, ако си от Пловдив наистина, и искаш да го поръчаш, вземи го от този сайт(офиса им е тук) , защото пристига на същия или на следващия ден. Отдругаде става доста бавно, ненавсякъде поддържат наличност, вероятно поради високата цена...

Само да кажа...че е много важно да приемате пробиотика с прЕбиотик - аз си бях взела инулин на прах.

# 686
кефе, благодаря и на теб! Flowers Four Leaf Clover

спомням си, че тогава /май зимата/ се опитах да го поръчам, сайтът не ме "хареса", казах си "да ви вземат дяволите, дръжте си го Angry " и забравих за него - днес се сетих отново покрай постовете и ще пробвам пак Simple Smile

# 687
Аз също имах проблем първия път, преди да се регистрирам, не ми се получи. После следващите месеци нямах проблем с поръчката, така че виж дали поръчваш като гост или като регистриран потребител.

# 688
Благодаря, Café del Mar, за подробната информация. Определено ще пробвам и този пробиотик само да си приключа курса с антибиотиците.

# 689
Аз съм пример за порочния кръг с антибиотици. След като уморих едни, появиха се други. Проблемът е че имам много малко лактобацили оттам защитата на влагалището и пикочния мехур никаква я няма.
Отвратително е. След поредния курс антибиотик, сега приемам съвети за това състояние. Започнах едни пробиотици, които са по схема и са по-скъпи, дано помогнат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт