Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 11

• 104 819
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Да ти вземе секрет и си го носиш другаде. 😄

# 151
Здравейте,

след прием на АБ се сдобих с Candida Krusei...доста изчетох в интернет за тази доста резистентна и упорита гъба ... положението хич не е розово. Гинеколога ми изписа Залаин ( 1-ви, 3-ти и 7-ми ден), въпреки че нямал опит с него и като цяло не очаквам да се случи чудо..

Имате ли опит с този вид гъбичка?

# 152
Здравейте,

след прием на АБ се сдобих с Candida Krusei...доста изчетох в интернет за тази доста резистентна и упорита гъба ... положението хич не е розово. Гинеколога ми изписа Залаин ( 1-ви, 3-ти и 7-ми ден), въпреки че нямал опит с него и като цяло не очаквам да се случи чудо..

все кандида, като чета и лечението не е нищо особено.

След като пихте антибиотик - пихте ли противогъбично и пробиотик?

По-горе съм писала каква ми е схемата, за да се предпазя за пореден път от Кандида.
Ще споделя след като мине този период, но засега се чувствам по-добре.

# 153
Здравейте,

все кандида, като чета и лечението не е нищо особено.

След като пихте антибиотик - пихте ли противогъбично и пробиотик?

По-горе съм писала каква ми е схемата, за да се предпазя за пореден път от Кандида.
Ще споделя след като мине този период, но засега се чувствам по-добре.

Пиех Амоксиклав и Лактакеър плюс, без противогъбично, тъй като ми казаха, че не бил тежък антибиотик и нямало съм да имам проблем...

Утре ми е последното слагане от Залаин и по предписание трябва да започна с Лактажин, тъй като от микробиологията резултата показа, че лактобацили липсват.. Обаче изобщо не съм сигурна дали ще съм напълно изчистена от гъбичката, че да започна Лактажина. Приятелка - фармацевт ми препоръча да продължа с Макмирор или Клотримазол глобули една седмица и мисля да пробвам..нямам какво да губя Satisfied

# 154
Според мен е правилен съвета , продължи с Клотримазола глобули и се мажи и с крема. Мисля си, че трябва и Микомакс, но ти решаваш. Аз също съм слушала, че еди кой си антибиотик не правел гъбички. Еми не беше вярно. Дано да се оправиш.

# 155
Микробиологичното ми изследване показа  Candida albicans 10^4,но  нямам оплаквания.Дали да предприема лечение?С гинеколожката ще се чуем след седмица,защото е отпуска.

# 156
Поне засилете по някакъв начин имунната система, за да може да се справи и другата седмица попитайте доктора най-добре.

# 157
# 158
Едното е крем, другото са глобули? 🙄😀

# 159
объркала съм линка ... поправих го Wink

# 160
объркала съм линка ... поправих го Wink

Според мен разликата идва от производителя, едното е българско, другото Полско. Винаги са ни давали 2-то.
В българското пише, че има 20 г от активното вещество Клотримазол.

# 161
Радвам се, че никой не пише тук, значи сте се излекували, за което много се радвам!

Аз приключих с лечението и ми оста да слагам Гинофилус, но съм ужасно разочарована. Един ден се разтваря, един-полу и не се чувствам добре (лек дискомфорт). Ще си взема някакви други, колебая се между няколко и ще реша в аптеката. Едни 20 лв на вятъра...със сигурност няма да е и Лактажин, защото и те не разтварят добре.

# 162
При вас как лекуват партньора?

# 163
При вас как лекуват партньора?

Не го лекуват.... Close то и затова ние не можем да се оправим.

# 164
A вие сами защо не си отидете на уролог (за мъжката половина)? 

Общи условия

Активация на акаунт