Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 312
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Аз пък правих желето с ленено семе. Нямах цяло и сложих натрошено. Не се получи, защото се оказа невъзможно да го прецедя. Наклепах си лицето под душа и сложих малко на краищата на косата, за да не го изхвърлям. Добре ми се отрази, но трудно го отмих от косата.

# 331
  • Sofia, Bulgaria
Я кажете за какво го ползвате това желе от ленено семе? В смисъл какво е действието му Blush

# 332
zigizagi, някой беше споделил, че вари лененото семе в марля и няма проблем с прецеждането:)

# 333
Nellira, благодаря!
Ето линк за възможните му приложения:
http://blog.ekomama.net/2012/11/12/gel-fantasia/

# 334
  • The point of no return
zigizagi  bouquet
С натрошено наистина не става. То и цяло като е бързо се желира, така че не трябва да се чака много преди да се прецеди. Аз лично с варено ленено семе си излекувах кошмарна кашлица миналата зима.  Peace
Виж за коса или лице не съм го ползвала и ми е интересно как ще действа особено като балсам за коса.

# 335
Small : ) Smurfieta,
Аз, след като се уморих от гарваново черното и целях тъмно кафяво или поне натурално черно, първо свалих нюанс-два с витамин С на прах, смесен с бебешки шампоан. Престоява се до 1 час. Не уврежда косата и може да се повтори скоро след това. После с къна+индиго за няколко месеца натрупване и съм доволна от настоящия си тъмнокафяв нюанс. Въпреки, че няма толкова високо покритие на белите корени, което дават боите, резултатът е много добър и най-важното щадящ за косата.

Ходих да търся вит ц на прах но ненамерих,къде го продават?

# 336
Вит. С на прах има в аптеките. Досега не ми се е случвало да няма. Пет лева е някъде.

# 337
  • В полите на Пирин планина
Може да се вземат дражета и да се натрошат. Меки са и става лесно.

Радвам се, че идеята ми за глицерин в сместа за боядисване ви е допаднала.

# 338
  • На изток от Ада
Вит. С на прах има в Дм сега до 7 02 е нс промоция за 2и нещо за 100 гр

# 339
Решила съм вместо шампоан да използвам билки за измиване на косата.Използвам лак за коса,дали ще ми измият добре косата?

# 340
Lilina 1, аз нанасям билките за измиване и ги държа известно време /10-15 минути/и като маска за коса. Не знам дали измиват лак, но ако ги ползваш като билки, не би трябвало да смесваш с лак. Така мисля. Ако ще ги ползваш само за измиване, по-добре си продължи с шампоана. И все пак някой по-опитен от групата може да ти даде по-добър съвет. Аз споделих само лично мнение.

# 341
Здравейте, не знам за какви билки се говори в последните 2 поста, но аз гледах някаква билкова смес за измиване на коса в "Зоя" и мислех да използвам вместо шампоан. Някой има ли опит с нея, дали може да замести шампоана?
Извинете, ако вече е коментирана!

# 342
  • В полите на Пирин планина
Има момичета доволни от билки за измиване на косата, вместо шампоан.
Лично аз не съм пробвала, защото винаги използвам стилизиращи продукти и се съмнявам, че билките ще ги измият. Предпочитам шампоани с изчистен, натурален състав.

# 343
Благодаря! На мен от натуралните шампоани, които съм ползвала, косата ми става хем мазна, хем изглежда суха, не мога да я опиша, но ужасна.

# 344
  • Sofia, Bulgaria
Аз също не съм особено доволна от натуралните шампоани, поне тези които съм ползвала. Не ми правят косата изобщо хубава.
По отношение на билките, аз също смятам, че няма да ми измиват добре косата, въпреки че не ползвам стилизанти, ползвам единствено финиши и термозащита, защото зимата си суша косата със сешоар.
Ще се радвам някой да сподели за билките, дали добре измиват, за да преценя дали да пробвам. Hug

Общи условия

Активация на акаунт