Отговори
# 30
Ели пробвай сега докато е зле положението да даваш Вомитусхил или друго за повръщане. Предлагай каквото и да е по малко, но често.  Мляко против повръщане пробвала ли си? Ма фонтан ли повръща?

# 31
Аз не разбрах точно какво те притеснява в момента. Ако мислиш, че детето гладува, да знаеш, че е нормално да яде по-малко, когато е гладно. Млякото е и течност и храна, така че ми се струва достатъчно количество за да не се обезводни.

# 32
Фокси, не бях чувала за такова мляко..ще попитам, благодаря.

Иначе, тази нощ пак повръща.. и повръща ВСИЧКО, на фонтанче.

Пртеснява ме че храната и е малко, че се обезводнява и не поема лекарствата.
И въобще този деликатен стомах...

Благодаря за отговорите!!

# 33
  • София
Моят син беше с херпангина лятото. Беше за 3 дена в болница.
Скрит текст:
(Беше на морски лагер и е вдигнал температура малко преди да се качат на влака за София. Предполагам че можеше да се размине с болницата, но учителката се беше стресирала и беше повикала Бърза помощ).
В момента на прием в бил с температура над 39. Вливаха му през абокат АБ и температуропонижаващи (не помня вече какво). Само през първата нощ беше като парцал, след това лудееха със съседчето по легло.

# 34
Ели - млякото против повръщане се изписва на деца с рефлукс. При изстиването става по-гъсто, леко като желе. От мъничка ли е така? Консултация с гастроентеролог правила ли си?

# 35
  • Стара Загора
Мъжките мами с какво мажете при забелване? Или забелвате под вода?
Ползвах гентамицин, но ми казаха че не може дълго време, и сега не знам какво...

# 36
С нищо специално не мажа. Дръпвам леко кожичката колкото позволява, без сила, без натиск, почиствам с вода, ако има нещо за почистване (обичайно няма нищо) и я връщам обратно. Това ми е забелването. Не виждам небходимост от мазане с антибиотик.

# 37
  • Стара Загора
С нищо специално не мажа. Дръпвам леко кожичката колкото позволява, без сила, без натиск, почиствам с вода, ако има нещо за почистване (обичайно няма нищо) и я връщам обратно. Това ми е забелването. Не виждам небходимост от мазане с антибиотик.
Ами аз слагам и малко реванол с памук, май само с него ще си остане.
Олио дали мога да слагам (на Хипп ползвам аз), страх ме е да не се изсуши кожата.

# 38
Забелвам по време на баня и хубаво измивам. Действам като  Бона, с нищо не мажа.

# 39
Мен, ако ме питаш не слагай нищо. Peace
Да, най-лесно става по време на баня или непосредствено след баня този "ритуал".

# 40
  • Стара Загора
А как измиваш Жани? Вътре или?

# 41
Дръпвам кожичката съвсем нежно и поливам обилно с водичка на дръпната кожичка, като съвсем лекичко изтърквам ако има бели налепчета (в началото имаше като започнах, сега вече няма), не знам дали налепчета е точната дума, надявам се, че ме разбираш какво имам предвид... След това връщам кожичката както си е и пак хубаво поливам с водичка. Това е. Simple Smile

# 42
  • Стара Загора
Ефект има ли иначе?

# 43
Ами да, доста по-лесно се дръпва кожичката вече. Ти какво имаш предвид под "ефект" ? Аз честно казано не знам до кога трябва да се забелва и как точно ще изглежда като е готово Blush

# 44
  • София
Здравейте, преди една седмица бихме последната ваксина пентаксим на малката (1г6м). Тази нощ ми вдигна температура, ок. 38.0-38.5.  Общо взето си седим вкъщи, баткото  не е на градина, т.е. не виждам откъде да е лепнала нещо, възможно ли е да е реакция от ваксината?
Следобед сме на лекар, но аз си се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт