Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 45

• 53 227
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Килограмите са нещо много индивидуално, някои жени просто са предразположени към качване, но въпреки всичко си мисля, че е добре да има и някакъв контрол по възможност. Аз +  6 кг станах в 7-ми месец чак, не че след това не почнах да качвам по-бързо... За 9 г.с. аз имах гадене и повръщане и хапвах колкото врабче, даже бях свалила малко.

assja, знам ли, надали е от магнезия, по-скоро от храна или вирус. И аз минах наскоро, но за по-малко дни. Виж вземи си Смекта, 1 седмица не е добре да се влачиш така. Гледай най-вече да не се обезводниш, че не е добре.

# 31
Само по една таблетка взимам,съдържа 365мг и имам още 95 във витамините.Не ме притеснява толкова диарията,а да не би да е предвестник на раждане,както казват някои жени. (В 34 седмица съм)

# 32
Обезводняването е това, което може да предизвика преждевремнно раждане в напреднала бременност всъщност. Затова вземи нещо за стопиране, пий течности, казват, че лимонада с малко захар и сол възстановява изгубените вещества от организма уж.

# 33
  • София
9 г.с. за диария ми бяха дали:
Смекта х3-4 на ден
Лечебната храна на Хумана
Пробиотик ПроКомбо
И 1-2 активни въглена първите два дни на лечението.
3х2 но-шпа за успокояване на мускулатурата от спазмите (след хуманата, за да го понесе стомахът)
Сега съм в 11 г.с. все още взимам пробиотика
Все пак бих предложила да звъннеш на личния си лекар или на гинеколога, 34 г.с. е съвсем различна работа

# 34
Ще опитам сега с чай от шипка,ако и утре съм така ще звънна на АГ-то да видим какво ще каже. Иначе не съм нито настинала,нито съм яла нещо необичайно.

# 35
И аз от магнезия съм, все едно съм пила английска сол.

# 36
Ами случва се, и на мен АГ Смекта ми изписа, максимум 3 на ден. Тя е безвредна, не се абсорбира от организма и за 3 дни бях пушка, е и с малко диета де - сухарчета, сирене, ориз, обичайните...

# 37
Assija, А защо е отвратително като проличи коремът?

В такъв смисъл го казах,че е тежко,трудно се спи и диша и куп други такива дискомфорти, а не че самото коремче изглежда отвратително.  Simple Smile
Дишането определено няма отношение с големината на корема. Бебето притиска органите, дори варианта бебето да е разположено по-близо близо до гръбнака и да нямаш голям корем е по-голям ужас, от опит го казвам.
Магнезий е с разхлабващо действие, но непредизвикани диария, хранене със сухари, картофи, ориз помага, всякакви млечни се избягват, защото образуват слуз в стомаха и го дразнят допълнително. Има си електролитни напитки...ужасни на вкус, но помагат.
Кг са субективни, зависи дали са свързани с прекалявате на храната, задържане на вода, повишаване на околоплодни води или съвкупност.  Аз съм качвала 6 кг за 8 дена...  после имаше 1м застой.

# 38
И аз съм с малък корем за моите седмици и с много силен задух.Не съм споменавала за големина на корема,а за имането на корем.И аз чаках с нетърпение да порасне, сега нямам търпение да се свърши.Така че авторката да не бърза защото да тежки тези дни Simple Smile

# 39
Според мен прекалих със сладкото. По принцип не е препоръчително да го ям много, ама заради празниците всеки отнякъде носи нещо сладичко и не успявах да му устоя. В 5ти месец бях качила 5 кг за един месец и като спрях сладкото свалих 2 за няколко дни и после две седмици не качих и едно даже. Надявам се да стане така и сега.

# 40
Eх, една хубава тема да се зачета и пак подсечка - бебето притискало органите, а това нямало общо с дишането, кой диша с органи в днешно време?! Това е за нобелова награда.

В седма седмица съм и абсолютно нищо не ми става вече - с близнаци съм. Започна да изпъква още първата седмица след закъснението.

# 41
Магнезият как действа си е до организъм. Съвсем и до диария си го докарва, че и с коликообразни болки.
 А киселото мляко е много полезно за бременната, и за киселините, а чаша топло прясно мляко е за спокоен сън.

# 42
Кой е казал,че притискането на органите няма общо с дишането? Thinking

# 43
Чудесно, ще чакам да се отчетеш😀 Какво е това приложение? Как се казва😀
Ами Pregnancy се казва, на английски е, а иконката му е зелена с две бебешки бели крачета.

# 44
Аз на работа казах в 4 ти месец. До тогава ходех с по- широки дрехи. Много се старах да крия, докато мога от чисто суеверие

Общи условия

Активация на акаунт