Сватба 2018 - IV-та част

• 46 013
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Аз намирам това за много неразумно.

Ремонт, местене и сватба едновременно  е финансово натоварващо. Имате ли сигурна работа в чужбина? А ако единият, недай си Боже, се разболее? Ако се наложи да се върнете? Ако не можете да обслужите кредита? Дори да не се случи нищо от това (което най-искрено ви желая), пак ще хвърлите доста нерви. Ще си струва ли? В крайна сметка, сватбата е чисто и просто една бяла рокля и почерпка, спокойно се живее и без нея. Не мисля, че си струва да се вкарате във финансов риск заради това. Винаги можете да подпишете сега и да направите аху-ихуто по-късно.

# 601
Аз намирам това за много неразумно.

Ремонт, местене и сватба едновременно  е финансово натоварващо. Имате ли сигурна работа в чужбина? А ако единият, недай си Боже, се разболее? Ако се наложи да се върнете? Ако не можете да обслужите кредита? Дори да не се случи нищо от това (което най-искрено ви желая), пак ще хвърлите доста нерви. Ще си струва ли? В крайна сметка, сватбата е чисто и просто една бяла рокля и почерпка, спокойно се живее и без нея. Не мисля, че си струва да се вкарате във финансов риск заради това. Винаги можете да подпишете сега и да направите аху-ихуто по-късно.

Ремонтът го мислим за след като изплатим сватбата. Нашите имат едни приятели, който са на сезонна работа в Испания и зимата се прибират с 20 000лева, което ме надъхва..

# 602
Според мен не се доверявайте много да ,,преуспели в чужбина” и ваденето на хиляди левове...Има и такива,но...За плащането нашите и неговите родители ще си делят парите,като ние имаме спестени и до тогава ще спестим още,но няма да можем да платим всичко.При един от споровете ни за гости при изречението ,,ние плащаме,ние искаме да си поканим” направо бях на косъм да отложим сватбата и просто да я направим когато можем сами да си я позволим.Иначе сватба може за 2000 лв да направиш,можеш и за 50 000...Аз лично не бих теглила кредит за подобно нещо,по-скоро или ще спестяваме или ще си сключим брак с 10 човека,лека почерпка,нещо стилно и хубаво Simple Smile

# 603
Може би сте прави и ще се опитаме да спестим.

Да ви покажа какво ми хареса за номерата на масите. Проблемът е, че намирам каквото искам, но на много висока цена и и не си заслужава. Можем да купим дървени и да ги напръскам със сребърен спрей.

# 604
  • София
В темата от 2015 г имаше една булка, която изтегли кредит за сватбата и при тях беше голямо чудене, бяха от доста време заедно, имаха дете. Все пак мисля, че не съжаляват. Имаме си фейсбуците, до колкото виждам си живеят повече към нормално към момента, но кредитът винаги си в риск- факт.

# 605
В темата от 2015 г имаше една булка, която изтегли кредит за сватбата и при тях беше голямо чудене, бяха от доста време заедно, имаха дете. Все пак мисля, че не съжаляват. Имаме си фейсбуците, до колкото виждам си живеят повече към нормално към момента, но кредитът винаги си в риск- факт.

Благодаря.  Ще се опитаме да спестим, но някакви ще трябва да изтеглим.

Днес разглех работата на фотографът Ярек Чепурной. Имате ли някакви наблюдения. Видях, че прави страхотни снимки и цената е добра, а очаквах да е двойно от това, което ми каза той. А и от отношението му останах много доволна, защото никой от фотографите не се отнесе така, но въпреки, че е рано той ми даде оферта и дори каза, че ще си запише датата, която планираме. От никой не видях такова отношение и всички ме отрязаха само,защото било рано а аз просто поисках нещо горе-долу да чуя, но не.

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 07:52 от Х. Христова

# 606
... Да ви покажа какво ми хареса за номерата на масите. Проблемът е, че намирам каквото искам, но на много висока цена и и не си заслужава. Можем да купим дървени и да ги напръскам със сребърен спрей.

Такива дървени има в подлеза на НДК, в М-Арт магазинчето под пилони. Simple Smile И спрейове май има. Снощи ги гледах.

# 607
Х. Христова вие кога и къде ще се жените? Защото на мен никой не ми е казвал, че е рано, даже на някои като писах, бяха вече заети - аз им писах края на ноември, а сватбата ни е на 15 септември....

# 608
Моята снахи пък реши, че няма да използва специални бутилки и етикети, т.к. в ресторанта допълнително ще се внася само малко домашна ракия.От ресторанта предоставят малки гарафи и снахата е намислила тях да украси само с парче дантела или друг вид панделка. Нещо от подобно на снимките в средата с лилаво https://www.google.bg/amp/s/www.pinterest.fr/amp/pin/551128073123429326/

# 609
  • София
И ние не сме украсявали бутилките.  Simple Smile

# 610
Ами то не е задължително. Аз както обичам да казвам - вашата си сватба трябва да е както на вас ви харесва. Ние ще правим тези тагчета на бутилките, защото ще даваме на семействата за спомен и може би като подарък на някоя от игрите.

# 611
Като стана въпрос за игри... Вие какви сте намислили?

# 612
Х. Христова вие кога и къде ще се жените? Защото на мен никой не ми е казвал, че е рано, даже на някои като писах, бяха вече заети - аз им писах края на ноември, а сватбата ни е на 15 септември....

След две години е сватбата - има време. Обаче аз обичам да си планирам нещата и всичко да е обмислено много добре, защото един път се жени човек. За сега сме в процес на събиране на информация.

# 613
  • София
На мен с тагчетата ми харесва като идея. Етикетите не ми харесват особено, не знам защо. Иначе съм виждала гравирани бутилки и са много красиви, но вече идва въпросът заслужава ли си. Grinning

# 614
Момичета, вие избрали ли сте бутилките ви за сватбена ракия и вино - с етикети ли ще бъдат или ще изберете такива с директен печат върху стъклото? Много харесах едни, но има минимум за поръчка от 30 бутилки и много се чудя...

Тук малко се шашнах, защото за сватбена ракия и вино  с етикети нищо не ми е минавало през ума Flushed Моля споделете какво точно имате предвид и за какво се използват? За някой от ритуалите или се има предвид алкохолът, който ще е за гостите в ресторанта?

Общи условия

Активация на акаунт